Türkiye sizinle

Güncelleme Tarihi:

Türkiye sizinle
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

G.Saray, Leeds ile final için kapışıyor

UEFA'nın Türk taraftarları almadığı Elland Road Stadı'nda, İstanbul'da 2-0 kazandığı karşılaşmanın rövanşına çıkacak olan sarı kırmızılı aslanlarımız final için son 90 dakikayı oynayacak.

LEEDS UNİTED

Martyn

Kelly

Woodgate

Radebe

Harte

Bakke

Mcphail

Jones

Bowyet

Kewell

Bridges

GALATASARAY

TAFFAREL

Capone

Popescu

Bülent

Ergün

Okan

Suat

Emre

Hagi

Arif

H.Şükür

Haydi Cimbom

Günlerdir konuşuldu, yazıldı, çizildi. UEFA, İstanbul'daki olayları bahane ederek, rövanş maçına Türk taraftarların alınmaması kararı verdi... Ve o maç bu akşam oynanıyor. UEFA Kupası yarı final rövanş maçında Galatasaray, İstanbul'daki 2-0'lık galibiyetin avantajıyla Elland Road Stadı'nda rövanşa çıkıyor.

Saat 22.00'de başlayacak maçı Slovak hakem Lubos Michel yönetecek. Karşılaşma CINE5'ten şifreli olarak canlı yayınlanacak. Sarı kırmızılı takımda sakatlığı süren Ümit dışında eksik yok. Galatasaray, İngiliz ekibini elemesi halinde

17 Mayıs'ta Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da final oynamaya hak kazanacak.

NOT: K1: Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi

K2: Kupa Galipleri Kupası

K3: UEFA Kupası

Golcünün gecesi

Avrupa kupalarında bu akşam 58. kez G.Saray forması ile sahaya çıkacak olan Hakan Şükür, yine sarı kırmızılı takımın en büyük kozu olacak. Bu sezon oynadığı Avrupa kupası maçlarında rakip ağları 9 kez havalandırırken, toplamda da 26 gole ulaşarak Türkiye'nin en golcü ismi unvanını elinde bulunduruyor. Bugüne dek Avrupa kupalarında oynadığı 57 maçta 10 Avrupa ülkesinin 15 takımına karşı gol atma başarısını gösteren sarı kırmızılı futbolcu, 6 Nisan'da İstanbul'da oynanan Leeds United maçında da ağları havalandırmış ve Galatasaray'a final için büyük avantaj taşıyan gollerden birine imza atmıştı.

Bülent'in 60. maçı

GALATASARAY'ın tecrübeli futbolcusu Bülent Korkmaz, ikinci kez yarı final heyecanı yaşadığı sarı kırmızılı formayla bu akşam 60. Avrupa Kupası maçına çıkıyor. Avrupa kupalarında en çok forma giyen Türk futbolcusu unvanını elinde tutan 32 yaşındaki Bülent'i, 58 maçla Arif Erdem izliyor. Hakan Şükür de bu akşam 58. maçına çıkacak.

Terim, yeni bir ‘ilk’ peşinde

GALATASARAY Teknik Direktörü Fatih Terim, bu akşam takımının başında 36. Avrupa Kupası maçına çıkıyor. Görev yaptığı dört yıl içinde, sarı kırmızılı takım oynadığı 35 maçın 18'ini kazandı, 11'inde ise sahadan yenilgiyle ayrıldı. Terim, bu akşam, takımının başında yeni bir ‘ilk’e imza atmayı hedefliyor. Tarihi boyunca Avrupa kupalarında İngiliz takımlarına karşı hiçbir deplasman maçında galibiyet alamayan sarı kırmızılılar bugün bunu başarmaya çalışacak.

İngilizlerle 27’inci maça çıkıyoruz

AVRUPA kupaları tarihinde, bir Türk takımı ile İngiliz takımı

27. kez karşı karşıya geliyorlar. 32 yıldan bu yana, dört kupada

oynanan 26 karşılaşmada temsilcilerimiz 8 galibiyet, 11 yenilgi

alırken 9maçı berabere bitirdi. Takımlarımız rakiplerine 23 gol attı, 34 gol yedi.

Dev maçı ‘dev ekiple’ adım adım izliyor...

HÜRRİYET, Leeds United-G.Saray maçını okurlarına dev bir ekiple sunuyor. İstanbul'da oynanan ilk maçı ve ardından gelişen olayları dakikası dakikasına takip ederek okurlarına aktaran HÜRRİYET, sarı kırmızılı ekibin UEFA Kupası'nda finale son adımı atacağı maçı, öncesini ve sonrasını yine en iyi haberler, yorumlar ve fotoğraflarla sunacak.

HAKAN'IN AVRUPA KUPASI'NDAKİ GOLLERİ

TAKIM ÜLKE GOL

A.Beggen Lüksemburg 4

Grasshoppers İsviçre 3

H.Berlin Almanya 3

Constructorul Moldova 2

P.S.Germain Fransa 2

Rosenborg Norveç 2

Mallorca İspanya 2

Roma İtalya 1

Katowice Polonya 1

Barcelona İspanya 1

Juventus İtalya 1

Milan İtalya 1

Bologna İtalya 1

B.Dortmund Almanya 1

Leeds İngiltere 1

Leeds kuşatması

Ben bir Galatasaray taraftarı olarak önceki olaylardan elbetteki üzüntü duydum. Rövanş maçında umarım bunların hepsi unutulacak.

UĞur Dündar: Ben hem Hürriyet yazarı, hem de Fenerbahçe yöneticisiyim. Fenerbahçeliler olarak Galatarasay'ın bu sınavdan başarıyla geçmesini diliyoruz. Galatasaray'la içeride rekabetimizi yaparız, derby maçlarında galip gelmek için uğraşırız. Galatasaray'ınbu maçı artı Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi kulüpçülük anlayışını aştı, ulusal bir dava haline geldi. Diliyoruz ki maç umut ettiğimiz gibi Türkiye ve Galatasaray'ın yüzünün gülmesine vesile olur ve sporun içerdiği, dostluk, sevgi, barış ve kardeşlik mesajları burada hakim olur. Hiçbir olay beklemiyorum, gerginliğe gerek olmadığını düşünüyorum. Sonuçta bir futbol karşılaşmasıdır, sonuç ne olursa olsun insanların hayatından daha önemli değildir.

Tufan Türenç: Biz Leeds'e Galatasaray'a sahip olmaya gidiyoruz. Galatasaray'a yapılan haksızlığa karşı bir isyanı, Türk Milleti'nin ve Galatasaray'ın bir suçu olmadığını, yaşanılan olaylara onlardan daha çok üzüldüğümüzü anlatmaya gidiyoruz. Leeds'te, kardeşlik içinde, dostluk içinde İngilizler'e yakışır centilmenlik içinde maç oynansın ve tabii Galatasaray da yensin istiyoruz.

Nurcan Akad: Maç öncesi gerginliklere karşın, maçta olay çıkacağını sanmıyorum. Galatasaray olumsuzluklardan etkilenmeyecek kadar profesyonelleşti. Oraya çıkacak, her zamanki güzel futbolunu sergileyecek ve sevinçle döneceğiz diye düşünüyorum.

65 MİLYON ARKAMIZDA

Hürriyet Gazetesi'nin dev kadrosunun yanı sıra G.Saray'ı Leeds'te yalnız bırakmayacaklar arasında Ali Kırca, Reha Muhtar, Yavuz Donat, Güngör Mengü, Mehmet Ağar gibi ünlüler de vardı. İkinci Başkan Mehmet Cansun, havalimanındaki muhteşem görüntü karşısında çok duygulandıklarını belirtirken, ‘‘65 milyon Türk'ün arkamızda olduğunu biliyoruz. Her türlü şartlar altında, ne oyun oynamaya kalkarlarsa kalksınlar, biz inanan insanlar olarak turu orada geçerek adımızı finale yazdıracağız. Büyük bir güçle İngiltere'ye gidiyoruz’’ diye konuştu.

İZDİHAM VE B.HAKAN

Havalimanındaki görülmemiş izdihamda G.Saaray'ın golcüsü Hakan Şükür kafile ile birlikte içeri giremedi. Havaalanında çalışanların kullandığı servis kapısını kullanarak takım arkadaşlarının yanına gelen Bay Gol, ‘‘Bizler herşeye kulaklarımızı tıkadık ve yalnızca maçı düşünüyoruz. Türk insanına sevinç yaşatmak istiyoruz. Turu geçip geleceğiz. Bu sevgiye layık olmaya çalışacağız’’ dedi. Sarı kırmızılı kafile ilk defa yurt dışına giderken Fatih Terim hariç efoşmanlıydı. Ümit Dava'lı ise 1.5 aylık aradan sonra 18 kişilik kadroya alındı.

YİYECEKLER DE GİTTİ

Cimbom'un bu tarihi yolculuğuna teknik direktör Fatih Terim'in direktifleri üzerine yiyeceklerle birlikte, içilecek sular da götürüldü. Terim bu olayı futbolcularının kısa sürede metabolizmalarının bozulmaması için yaptıklarını açıkladı. Bu arada THY, G.Saray'a bir jest yaparak bir panonun üzerine ‘‘THY, G.Saray'a başarılar diler’’ yazısını astı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!