Türkiye seninle mutlu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye seninle mutlu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sydney 2000'in ilk gününde 56 kilo kategorisinde podyuma çıkan haltercimiz Halil Mutlu, 3 dünya, 3 olimpiyat rekoruyla altın madalyayı boynuna takıp gururumuz oldu.

İşte rekorları:

4Koparma 138 kg 4Silkme 167.5 kg 4Toplam 305 kg

Rekorlara doymuyor

Sydney 2000'de halter podyumuna çıkan ilk sporcumuz Halil Mutlu, 56 kilo kategorisinde 3 dünya ve 3 olimpiyat rekoru kırarak altın madalya kazandı. Koparmada yarışmaya 130 kiloyla başlayan Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu rekortmen haltercimiz Mutlu, bu ağırlığı kaldırdıktan sonra ikinci hakkında 135 kiloda da başarılı oldu.

Rakip bitirdi o sahnede

Rakipleri müsabakayı tamamladıktan sonra 138 kiloyu da kaldıran Mutlu dünya ve olimpiyat rekoru kırdı. Mutlu'nun eski dünya rekoru 137.5 kiloydu. Ardından silkmede podyuma çıkan Mutlu, ilk hakkında 160 kiloyu kaldırıp olimpiyat şampiyonluğunu garanti altına aldı. Yine rakiplerinin müsabakayı tamamlamasının ardından 2. hakkında 167.5 kiloluk barın altına girdi.

Tarihe gömdü

Bu kaldırışında da başarılı olan ve dünya ile olimpiyat rekorlarına imza atan Mutlu, 166.5 kiloluk kendisine ait dünya rekorunu geliştirdi. 3. hakkında bu dünya rekorunu da geliştirmek için 170 kiloyu deneyen Mutlu, bunda başarılı olamadı ama toplamda 305 kiloluk dereceyle 302.5 kiloluk eski rekorunu tarihe gömdü.

Tarihe geçti Mutlu, Atlanta 1996'nın ardından Sydney 2000'de de şampiyonluğu kazanarak halterci Naim Süleymanoğlu dışında çifte olimpiyat şampiyonluğu yaşayan 3. sporcu oldu. 1956 ve 1960'daki oyunlarda da güreşçiler, Mithat Bayrak ve Mustafa Dağıstanlı üst üste 2 olimpiyatta altın madalyası kazanmıştı.

Mutlu: Sıra 2004’te

Silkmede 167.5 kilo ile kırdığı dünya rekorunu 170 kiloya taşımak için kullandığı son hakkında başarılı olamayan Halil Mutlu, acele etmesinin kurbanı olduğunu söyledi. Halil, ‘‘170 kiloyu da kaldırabilirdim, ama çıkmakta geç kalınca acele ettim. Bu rekoru da inşallah bir sonraki şampiyonada kıracağım’’ dedi.

Başta 2. olimpiyat şampiyonluğu için fazla heyecanlanmayacağını umduğunu belirten Halil şunları söyledi: ‘‘Bu gerçekten büyük bir başarı. Şimdi sırada 2004 Atina Olimpiyatı var. Kısmet olursa 2008 Olimpiyatı'nda da İstanbul'da yarışmak istiyorum.’’

Müşavir oldu

Sydney'de dünya ve olimpiyat rekorlarıyla altın madalya kazanan Halil Mutlu, Bakan Müşavirliği kadrosundan maaş almaya hak kazandı. Halil'e ödül yağacak.

Halil Mutlu'ya Sydney'de rekorlar kırarak kazandığı olimpiyat şampiyonluğu nedeniyle ödül yağacak. En başta ünlü haltercimiz dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcularımız için ayrılan bakan müşavirliği kadrosundan maaş alacak. Mutlu'ya 30 yaşından sonra da bakan müşavirliği kadrosunun emekli maaşı ödenecek. Ayrıca şu andaki ödül yönetmeliği gereği 450 Cumhuriyet Altını ile ödüllendirilecek.

Ancak şu anda Bakanlar Kurulu göndemindeki ödül yönetmeliğinin yeni taslağı yürürlüğe girerse bu rakam 750 Cumhuriyet Altını olacak. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü'nün olimpiyat şampiyonlarına vereceğini açıkladığı 200 milyar liradan da pay alacak Mutlu'ya Merkez Sigorta da İstanbul'da işyeri verecek. Halil'e özel kuruluşların da ödül vermesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!