Türkiye Satranç Şampiyonası sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Satranç Şampiyonası sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2008 14:56

2008 Türkiye Yaş Gurupları Satranç Şampiyonası Kemer ilçesinde bulunan Limak Limra Otel’de düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

7-18 yaş grupları arasında düzenlenen ve 47 ilden bin 200 sporcunun katıldığı, İş Bankası’nın sponsorluğundaki organizasyonda dereceye giren minik sporcuların sayısı fazla olunca, onları görüntülemeye çalışan aileler izdihama neden oldu.
Kapanış törenine sporcular, veliler, antrenörler, Meksika’daki Spor Sponsorluğu Kongresi’nden ayağının tozuyla gelen TSF Başkanı Ali Nihat Yazıcı, Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu Başkanı Yener Ersoy, Yönetim Kurulu Üyeleri, Bölge Temsilciler, Türkiye İş Bankası yetkilileri ve davetli gazeteciler katıldılar.

8 yaş grubunda sıralandırma yapılmayıp katılan her sporcuya sertifika ve madalya verilirken, ilk ona giren sporcular Milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandı.
Turnuva öncesi bir açıklama yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, "Türkiye Yaş Gurupları Şampiyonası en büyük ulusal organizasyon haline geldi. Bu katılım ülkemizde satranç sporunun potansiyelinin de arttığını da gösteriyor. Maddi sıkıntı nedeni ile bu organizasyona katılamayan da çok sayıda sporcu var. İş Bankası’nın sponsorluğu ile daha başarılı ve kapsamlı bir organizasyon haline geldi. Her sene büyüyen ailemizin sonraki hedefi yeni Betül’ler yeni Kübra’lar çıkarmaktır. Artık okullarda satranç oturdu, şimdi sıra kulüplerde satranç" dedi.

YAVRU VATANA SATRANÇ DESTEĞİ
Ödül töreni öncesinde Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu ile Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, protokol imza töreninden önce yaptığı konuşmada, KKTC’ye Avrupa’da uygulanan boykotu Türkiye Satranç Federasyonu olarak aştıklarını ve KKTC’nin de Avrupa satranç Şampiyonalarına katılmasını sağladıklarını belirterek, yavru vatana satranç konusunda verdikleri desteğin devam edeceğini söyledi.

KKTC Satranç federasyonu Başkanı Yener Ersoy’da Türkiye Satranç Federasyonu’na verdikleri destekten ötürü teşekkür etti. İki federasyon arasındaki protokol alkışlar eşliğinde imzalandı.

12 YAŞINDA AMA 18 YAŞ GRUBUNDA YARIŞTI
Satrancın zeka gelişimine yardımcı olduğu, eğitimdeki başarıyı da olumlu etkilediği yıllar önce kanıtlanırken, minik sporcuların kendilerine olan özgüveni arttırdığı da görülüyor. 12 yaşında olmasına rağmen bu yıl 18 yaş grubunda yarışan Atilla Köksal Yüksel, bu tercihinin nedenini "Kendi yaş grubumda mücadele etsem her maçı kazanmak zorundayım. Bu baskı bende stres yaratıyor. Rahat olmak için büyüklerimle oynadım. Onlar da beni küçük gördükleri için çok konsantre olamıyorlar" şeklinde açıklıyor. Atilla 18 yaş grubunda 4. oldu.

TURNUVADAN 2 GÜN ÖNCE HAYATINI KAYBEDEN HOCASININ FOTOĞRAFINI YANINDAN HİÇ AYIRMADI
14 yaş grubunda mücadele eden ve birinciliğe ulaşan Selen Sop ise çok sevdiği hocası Abdullah İlhan’ın fotoğrafını yanından hiç ayırmadı. Turnuvadan 2 gün önce hayatını kaybeden ve satranc camiasının değer verdiği İlhan’ın ölümüne çok üzülen Selen, turnuva boyunca müsabakalarda eski hocasının fotoğrafını hep yanında taşıdı. Amacı hem Abdullah İlhan’ı anmak hem de kendini motive etmekti. Selen, OKS sınavları nedeniyle çok iyi hazırlanamadığı turnuvada yine de birinciliğe ulaştı.

Yaş guruplarına göre dereceye giren sporcuların temsil ettikleri il ve puanları şöyle:

10 YAŞ GENEL
1. Vahap Şanal (İzmir) 9,5
2. Cemil Can Ali Marandi (Ankara) 9,5
3. Mehmet Ali Numanoğlu (Adana) 9

10 YAŞ BAYANLAR
1. Buket Tandoğan (Denizli) 8
2. Nezihe Ezgi Menzi (Mersin) 7
3. Özge Pak (Mersin) 7

12 YAŞ GENEL
1. Ahmet Olçum (Mersin) 9,5
2. Ufuk Sezen Arat (Antalya) 9
3. Barış Güven (İzmir) 9

12 YAŞ BAYANLAR
1. Aleyna Yiğit (İstanbul) 7,5
2. Kardelen Cemhan (Denizli) 7
3. Hilal Öztürk (İstanbul) 7

14 YAŞ GENEL
1. Cankut Emiroğlu (İzmir) 9,5
2. Kaan Komut (İzmir) 9
3. Kadir Gökberk Yapıcı (Ankara) 8

14 YAŞ BAYANLAR
1. Selen Sop (İzmir) 6
2. Burcu Şaşmazel (İzmir) 5,5
3. Suna Şanal (İzmir) 5

16 YAŞ GENEL
1. Mustafa Yılmaz (Ankara) 10,5
2. Oğulcan Kanmazalp (İzmir) 8,5
3. Mert Yılmazyerli (İzmir) 8

16 YAŞ BAYANLAR
1. Büşra Arığ (Sakarya) 5,5
2. Ebru Kaplan (Giresun) 5
3. Emel Kaya (Mersin) 5

18 YAŞ GENEL
1. Can Ertan (Muğla) 8
2. Aydın Acarbay (Hatay) 7,5
3. Ataman Aydoğdu (İzmir) 7

18 YAŞ BAYANLAR
1. Pınar Karayaylalı (Adana) 5,5
2. Melodi Dinçel (İstanbul) 5
3. Sena Nur Kaya (Ankara) 4,5
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!