Türkiye’nin İlk Profesyonel eSpor Liginde Yaz Mevsimi Başladı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin İlk Profesyonel eSpor Liginde Yaz Mevsimi Başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2015 11:58

Türkiye’nin ilk profesyonel eSpor ligi League of Legends Şampiyonluk Ligi’nde Yaz Mevsimi karşılaşmaları başladı.

Haberin Devamı

8 takımın şampiyonluk için mücadele edeceği Yaz Mevsimi’nin muhteşem finalinde şampiyonluğunu ilan eden takım, League of Legends Dünya Şampiyonluğu mücadelesinde Türkiye’yi temsil etmek adına önemli bir avantaj yakalayacak.

Türkiye’de eSpor kavramının en büyük destekçisi Riot Games’in gnctrkcll, Coca-Cola Zero ve TeknoSA işbirliğiyle düzenlediği Türkiye’nin ilk profesyonel eSpor ligi olan League of Legends Şampiyonluk Ligi’nde, Yaz Mevsimi için şampiyonluk mücadelesi başladı. Ligin Yaz Mevsimi’nde mücadele eden takımlar ise Atlas, Beşiktaş eSpor Kulübü, CREW, Dark Passage, HWA.Gamesatış, NumberOne eSports, Oyun Hizmetleri ve Team Turquality.

Türkiye’nin İlk Profesyonel eSpor Liginde Yaz Mevsimi Başladı


İlk iki haftada maçları 600 binden fazla tekil izleyici takip etti
Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi Şampiyonu Beşiktaş eSpor Kulübü’nün sıkı başladığı ligde, bir önceki mevsim sonunda Yükselme Ligi’nden gelerek deneyimli takımlar karşısında üstün bir performans sergilemeyi başaran Oyun Hizmetleri sürpriz bir çıkış yakaladı. İnternette Twitch platformu üzerinden yayın yapan LoL TV’den (twitch.tv/riotgamesturkish) yayınlanan maçları ilk iki haftada 600 binden fazla tekil izleyici takip etti.

Şampiyon, Türkiye’nin en görkemli eSpor etkinliğiyle belirlenecek

Toplam 8 takımın haftalar boyunca mücadele edeceği Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimi, Türkiye’nin en görkemli eSpor etkinliği olan Türkiye Büyük Finali’nde şampiyonun belirlenmesiyle sona erecek. Şampiyon takım, League of Legends Dünya Şampiyonası’nda Kore’den Kuzey Amerika’ya, Çin’den Avrupa’ya kadar dünyanın en iyi eSpor takımlarına karşı Türkiye’yi temsil etmek adına önemli bir avantaj yakalayacak.

eSpor sevgisi her geçen sezon büyüyor. Geçtiğimiz sene Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen League of Legends Türkiye Büyük Finali’ni 10 bin kişi alanda, yüz binlerce kişi de çevrimiçi olarak bilgisayar ve telefonlarının ekranları karşısında izlemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!