Türkiye'nin İlk Gezici Çocuk Atölyesi ve Montessori Eğitmenliği

"Çocuğumla nasıl daha eğlenceli ve kaliteli vakit geçirebilirim?" "Çocuğumun gelişimi için neler yapabilirim?" günümüz annelerinin en çok aklını kurcalayan sorular. 2 anne 1 olup bu sorulara yanıt verebilmek için Legabebe Aktivite'yi kurdu.

Haberin Devamı

Gamze Malkoç ve Ezgi İçli iki kafadar anne. Kendilerini çok uzun süredir sosyal medyadan takip ediyorum. Çocuklarıyla daha iyi vakit geçirebilmek için kendilerini geliştirmeye karar verdiler. Önce aktivite ile ilgili eğitim alıp daha sonra gezici çocuk atölyesini açtılar. Marka ismi Gamze, eşi ve kızının isimlerinin ilk hecelerinden oluşuyor. Ne hoş, sıcacık bir fikir... Gamze ve Ezgi' den detayları öğrenmek istedim.

Etkinliklerinizde neler yapıyorsunuz?

Haberin Devamı

Gamze Malkoç: Çocukların kendilerini en iyi biçimde ifade edebilecekleri, yaratıcılıklarını farklı şekillerde ortaya koyabilecekleri, el becerilerini geliştirebilecekleri ve bunlarıyaparken çok eğlenecekleri özgür ortamlar yaratıyoruz. Oyun çocuklar için en değerli öğrenme ve eğlenme aracı. Bir arada yapılan etkinlikler paralel öğrenmeyi desteklediği gibi ileride sosyalleşmeleri ve iyi iletişim becerilerine sahip olabilmeleri için birer anahtar.

Ezgi İçli: Şirket içi organizasyonlar, piknikler, kutlamalar, doğumgünleri, AVM’ler, markalar, okullar, konut siteleri, oteller, belediyeler için çocuk ve aile odaklıfikirler üretiyor, A’dan Z’ye tüm süreci kurguluyoruz. Hedefimiz çocuk odaklıtüm etkinliklerin birer eğlence,keşif ve öğrenme sürecine dönüşmesini sağlamak.

Etkinlikleri nasıl planlıyorsunuz?

Gamze: Çocukların yaşıtlarıyla bir arada oynayabilmesi ve annelerin birlikte ortak paylaşımlarda bulunabilmesi için keyifli ortamla yaratıyoruz. Oyunlarımızı hazırlarken çocuk gelişim uzmanları ve psikologlardan destek alıyoruz.

Haberin Devamı

Peki, farkınız nedir?

Gamze: Çocuklar doğdukları andan itibaren beş duyularını kullanarak öğreniyor. Bu nedenle Duyusal oyunlar Legabebe Aktivite’nin olmazsa olmazları. Sürprizler ve keşif deneyimleri ile dolu oyunlar, aktiviteler, okuma ve yaratıcı drama etkinlikleri, yemek ve atölye programları planlıyoruz. Farklı öğrenme ve eğlenme süreçlerine tanıklık edeceğiniz, çocukların yaratıcılıklarını doyasıya sergileyebilecekleri, yaşlarına ve gelişimlerine uygun özgür bir ortam sunuyoruz.

Ezgi: Yapılan her aktivitede neyi neden yaptığımızı, yaptıklarımızın çocuklarımıza kazandırdıklarından bahsediyoruz. Anneler ile çocuklarıyla evlerinde kolayca hazırlayabilecekleri etkinlikleri ve oyunlarıpaylaşıyoruz.

Haberin Devamı

Ezgi İçli

Çocuklarla neler yapıyor?

Ezgi: Özgürce yaratıyoruz, boyuyoruz, elliyoruz, kirleniyoruz, okuyoruz, dinliyoruz, görüyoruz, tadıyoruz, pişiriyoruz, farklılıklarıkeşfediyoruz, grupluyoruz, ayırıyoruz, rengarenk oluyoruz, şekilden şekle giriyoruz, yapıyoruz-bozuyoruz, yazıyoruz, çiziyoruz, yapıştırıyoruz, söküyoruz.

Gamze: Ama en çok eğleniyoruz.

Size nasıl ualaşabilirler?

info@hayaladasi.net ve aktivitelerimizi görmek için instagram.com/legabebe/ adreslerinden bize ulaşabilirler

Montessori Eğitmeni Olmak İsteyenler Buraya!

Türkiye' nin ilk Montessori okullarından Küçük Karabalık Çocuk Evi, 3-21 Ağustos tarihleri arasında II. eğitmen eğitimini düzenliyormuş. Princeton Üniversitesi öğretmen eğitim merkezi eğitmenlerinden Ayla Şen eğitmen eğitimini verecekmiş. Ayla Şen 25 yılı aşkın eğitim deneyiminiyle Türk Montessori eğitmenleri yetiştirmek üzere bu yaz Türkiye'de olacakmış.

Haberin Devamı

Eğitim almak isteyenler amacını anlatan bir yazı ve özgeçmişlerini 20 Mayıs 2015 tarihne kadar egitim@montessori.org.tr adresine gönderebilirler. Katılım koşulları ve ve eğitim ücreti gibi detaylar için www.kucukkarabalikcocukevi.com

www.aylinanne.com

Yazarın Tüm Yazıları