GeriSeyahat Türkiye’nin en iyi otel restoranları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türkiye’nin en iyi otel restoranları

Türkiye’nin en iyi otel restoranları

Otel restoranlarının mönüsü, dünyanın dört bir yanından gelen insanları ağırladıkları için, daha geniÅŸ ve çeÅŸitli olur. Büyük bölümü tek bir ülkenin veya bölgenin mutfağını servis etmekle kalmaz. Åžarap kavları da iddialıdır. Bu hafta büyük jüriye Türkiye’nin en iyi otel restoranlarını sorduk. Listeye Ä°stanbul’un beÅŸ yıldızlı otelleri ağırlığını koydu. Ä°zmir, Ankara ve Bodrum’dan da birer restoran ilk 10’a girmeyi baÅŸardı.FOUR SEASONS HOTEL SEASONS RESTORANEn iyi restoran ödülü varAkdeniz mutfağı ve Türk spesiyaliteleri deÄŸiÅŸmez mönüsünde yer alıyor. Ä°talyan aşçı Giancarlo Gattardo, Culinary School in Carloporta ve Art&Design School in Paleroma’da eÄŸitim gördü. Deniz mahsulleri ile yapılan ve tereyağı yerine Sicilya usulü zeytinyağı kullanılan risotto tavsiye edilir. Bir kadeh ÅŸarapla birlikte, açılış, ana yemek ve tatlıya 65-80 milyon lira arasında hesap ödüyorsunuz. Karışık CD’lerle yemek müziÄŸi renklenirken, Bali, Ä°talyan haftası gibi etkinliklerle yöresel yemeklere ev sahipliÄŸi yapıyor. 60 kiÅŸi kapasiteli. AkÅŸam yemeÄŸi 19.00’da baÅŸlıyor, 23.00’e kadar devam ediyor. Four Seasons mutfağı, 4.5 milyon tirajıyla dünyanın en önemli seyahat dergilerinden Travel + Leisure’ın okuyucuları tarafından Avrupa’nın En Ä°yi Otel Restoranı seçildi. Tel: (212) 638 82 00HYATT REGENCY SPAZIOKuzey Ä°talya mutfağında iddialıKuzey Ä°talya yöresinin mutfağından örneklerin yer aldığı restoranın ÅŸefi Saulo Bacchilega. Mönüde hafif soslarla çeÅŸnilendirilmiÅŸ hamur iÅŸleri, risottolar ve odun ateÅŸinde piÅŸen pizzalar yer alıyor. Balık ve et yemeklerinde deÄŸiÅŸik piÅŸirme teknikleri ve malzemeler kullanılıyor. En ilginç özelliÄŸi bir hamur ustasının odun fırınında taze hamur iÅŸleri ve otantik ev yapımı ekmek piÅŸirdiÄŸi yemek tezgahı. Åžefin özel tarifi fırında levrek, taÅŸ fırında piÅŸen pizza ve risottolar, mascarpone peynirli cheescake tavsiye edilir. BaÅŸlangıç, ana yemek, tatlı ve bir kadeh ÅŸarap ortalama olarak 95 milyon lira tutuyor. Kentin en geniÅŸ ÅŸarap kavına sahip restoranlarından. Her yıl Ä°talyan Åžarap Festivali’ne ev sahipliÄŸi yapıyor. Kapasitesi 120 kiÅŸi. 12 kiÅŸilik özel bir yemek salonu var. Hafta içi her gün 19.00-23.00, hafta sonu ise 19.00.23.30 arasında açık. Pazar günleri kapalı. Tel: (212) 368 12 34ÇIRAÄžAN PALACE KEMPINSKI TUÄžRADünyanın en iyi 10’undan biriGeçtiÄŸimiz yıl mönüsünü tamamen yeniledi. Klasik Türk mutfağı gerçek Osmanlı yemeklerinden hazırlanırken, otelin ÅŸefi Fabrice Canelle ile TuÄŸra’nın ÅŸefi Aydın Demir, bir de yeni modern Türk mutfağı mönüsü geliÅŸtirdi. Klasik Osmanlı ve modern Türk mutfağının örnekleri, modern bir sunum ile masaya geliyor. Haftanın yedi günü canlı fasıl var. Zaman zaman piyano da çalınıyor. En geniÅŸ ÅŸarap kavına sahip olan restoranlardan. Åžarap uzmanı Somelier, konuklara ÅŸarap seçiminde yardımcı oluyor. 90 kiÅŸi kapasiteli. Her gün 19.00-23.00 arası açık. Terası yaz günlerinde BoÄŸaz’ı seyretmek için ideal. KiÅŸi başı giriÅŸ, ana yemek ve tatlı ile ortalama 80-90 milyon lira hesap ödeyerek çıkabilirsiniz. Türk ÅŸarap ve peynirleri haftası yapılıyor. Bugüne kadar birçok uluslararası ödül aldı. Son olarak Temmuz 2003’te sektörün önde gelen dergilerinden ‘Hotels’ tarafından dünyanın ‘En Ä°yi 10 Restoranı’ndan biri seçildi. Tel: (212) 259 03 73SWISSOTEL THE BOSPHORUS MÄ°YAKOJapon yemek festivalinin ev sahibiJapon ve Çin mutfağı servis ediliyor. Åžef, Tuji Gakuen TEC Aşçlık Yüksekokulu mezunu Mamoru Yoshikawa. Dekorasyonu ile UzakdoÄŸu’ya küçük bir yolculuk yaptırıyor. Japonya haritası ÅŸeklinde düzenlenmiÅŸ bahçesi çok beÄŸeniliyor. SuÅŸi Bar’da günlük deniz mahsullerinden hazırlanan zengin bir mönü bulunurken, ekonomik öğlen set mönüleri de ilgi görüyor. Kızarmış tavuk, pilavlı köri soslu biftek tavsiye edilir. Ekonomik öğlen set mönüsü fiyatı 17 milyon 500 bin lira. Öğle yemeÄŸi için her gün 12.00-14.30, akÅŸam yemeÄŸi için de 19.00-23.00 arası açık. Her pazar 12.00-15.30 saatleri arasında Miyako Pazar Brunch’ı veriliyor. Restoranın kapasitesi 113 kiÅŸi. 5-star Diamond ödülü sahibi. GeçtiÄŸimiz yıl burada Japon Yemek Festivali yapıldı. Tel: (212) 326 11 00 HÄ°LTON WINDOWS ON THE BAYHer ay farklı bir mönüEge Bölgesi’nin en yüksek binası unvanına sahip Ä°zmir Hilton Oteli’nin 31. katında yer alıyor. EÅŸsiz bir deniz manzarasına sahip. Gerek iÅŸ, gerekse özel yemekler için ideal. Yaratıcı ÅŸeflerin elinden çıkan yemekleri ve zengin ÅŸarap mönüsüyle Ä°zmir’in vazgeçilmez mekanları arasında. Pazar hariç haftanın altı günü 19.00 ile 23.00 arası açık olan Windows On The Bay’de canlı piyano müziÄŸi eÅŸliÄŸinde, keyifli bir akÅŸam yemeÄŸinin tadını çıkarabilirsiniz. Konuklara her ay farklı mönü alternatifleri sunuluyor. Halen ‘steak günleri’ devam ediyor. Nisanda ‘kuÅŸkonmaz ve çilek karnavalı’, mayıs ayında ise ‘enginar’ günleri düzenlenecek. Tel: (232) 497 60 60.HÄ°LTON MARCO POLOHer gün canlı resitalAnkara Hilton Oteli içerisinde bulunan Marco Polo restoranda sadece akÅŸam yemeÄŸi servisi yapılıyor. 180 kiÅŸi kapasiteli Marco Polo, uluslararası bir mutfaÄŸa sahip. AkÅŸam 19.00 - 23.30 saatleri arasında açık olan restoranda, 20.00 - 23.30 arasında piyano ve keman ile canlı müzik yapılıyor. Åžarap kavında 150’ye yakın alternatif var. Marco Polo özel kutlamalar, iÅŸ görüşmeleri, evlilik yıldönümleri gibi günlerde çok sık tercih ediliyor. Restoran içerisinde 25 kiÅŸilik özel bir oda da var. Tel: (312) 455 00 00.BODRUM QUEEN ADAAkdeniz mutfağını sevenlereTorba’daki Queen Ada Otel’in restoranı, Akdeniz mutfağına ait yemekleri ve doÄŸal ürünlerle hazırlanmış kahvaltı mönüsüyle dikkat çekiyor. Mutfaktan Serdar Köse ve 15 personeli sorumlu. Kahvaltıda 12 çeÅŸit reçel, Manisa, AÄŸrı ve Van’dan getirilen özel peynir ve bal çeÅŸitleri var. AkÅŸam yemeklerinde deniz ürünleri ve Akdeniz mutfağının ünlü sebze yemekleri tercih ediliyor. Åžarap eÅŸliÄŸinde laos kızartması, karides dolması, deniz börülcesi ve mevsim salatası tavsiye edilir. YemeÄŸin üzerine tatlı olarak portakallı sufle öneriliyor. Servis edilen etler Ä°stanbul Bebek Kasabı’ndan günlük getiriliyor. Burada her türlü ızgara, deniz ürünü ve makarna çeÅŸitlerini, yöreye özgü özel soslar, baharatlar ve zeytinyaÄŸlarıyla tadabilirsiniz. Tel: (252) 367 15 98BEBEK HOTEL LES AMBASSADEURSBurada balık yenirMönüsü balık ağırlıklı, ancak dünya mutfaklarının servis edildiÄŸi bir restoran. Hafta içi balık ve et, mevsimin en iyi zeytinyaÄŸlıları ve soÄŸuk deniz mahsullerini yemek mümkün. Bilini havyarı tavsiye edilir. Åžef Bolulu Gazi Gülmez. Levrek Ambassadeurs’de iddialılar. Balık ÅŸeklindeki kiremit güveçte hazırlanan yemek, levrek fileto, mantar sos, beyaz ÅŸarap, domates, taze soÄŸan, yeÅŸil biber, biraz kaÅŸar peyniri ile fırında piÅŸiriliyor. Restoranda kiÅŸi başı yaklaşık 65-100 milyona yemek yemek mümkün. CD’den Ä°talyanca, Fransızca müzik çalınıyor. Gündüz saat 11.30’da öğle servisi açılıp, 15.00’te bitiyor. AkÅŸam yemeÄŸi servisi ise 18.30’da baÅŸlıyor, 22.30’a kadar sürüyor. Kapasitesi 160 kiÅŸi. Tel: (212) 358 15 65THE MARMARA PANORAMAMengen kebabını deneyinRestoranda Türk, dünya ve Osmanlı yemekleri servis ediliyor. Geleneksel Mengen kebabı tavsiye edilir. Bolu Mengen yöresine ait olan bu yemek, restoranın en fazla tercih edilen yemeÄŸi. İçki dahil, giriÅŸ, ana yemek ve tatlıya ortalama 60-80 milyon lira arasında hesap ödüyorsunuz. Saat 19.00 ile 24.30 arası açık olan restoranın executive ÅŸefi Sedat Özkan, oteli yerli ve yabancı birçok festivalde temsil etti. Ä°spanya’da bir ay süreyle Ä°spanyol mutfağını inceleyen Özkan, 7 yıldır bir ay süreyle düzenlenen Ä°spanyol gecelerinin lezzet şölenine dönüşmesini saÄŸladı. 110 kiÅŸi kapasiteli mekanda BeÅŸ Yıl Önce, On Yıl Sonra Grubu, cuma-cumartesi geceleri ÅŸarkı söylüyor. Mutfak ekibi 76 kiÅŸiden oluÅŸuyor. Tel: (212) 251 46 96 POLAT RENAISSANCE MARMARAFiyatlar günlük deÄŸiÅŸiyorMarmara restoran bir balık lokantası. Yemekler, Hans Memling School mezunu Alman aşçı Dietmar Platz tarafından yapılıyor. En ünlü yemeÄŸi akya balığı pastırması. Akya balığı fileto olarak soÄŸuk suda bir gün boyunca durduktan sonra iri tuza basılarak bir hafta süreyle bekletilip yapılıyor. Restoran 12.00-24.00 saatleri arasında açık. Mezeler 8 milyon lira civarında, ana yemek fiyatı günlük olarak deÄŸiÅŸiyor. ÅžiÅŸe ÅŸarap açtırmak isterseniz 50-85 milyon lira arasında bir fiyat ödüyorsunuz. Tatlı fiyatları da ortalama 8 milyon lira. Restoranda CD’den enstrümantal müzik yayını yapılıyor. Kapasitesi 100 kiÅŸi. Yazın açılan teras ise 80 kiÅŸilik. (212) 662 21 89 Gurmelerden, gazetecilerden ve müdavimlerden oluÅžan büyük Jüri seçtiMehmet YaÅŸin-Gezgin yazar gurmeAhmet Örs-Gusto dergisi yazarı, gurmeÅžerif Yenen-Turist Rehberleri BirliÄŸi BaÅŸkanıSemih Somer-Mutfak Dostları DerneÄŸi BaÅŸkanıKamer Rodoplu-Bilkent Ãœ. Turizm Otelcilik Yüksekokulu MüdürüYalçın Manav-Mutfak Profesyonelleri DerneÄŸi BaÅŸkanıMustafa OÄŸuz-Ä°ÅŸadamı, gurmeAhmet GüzelyaÄŸdöken-Ä°zmirli gurmeDonatella Piatti-GazeteciAli Atıf Bir-Hürriyet Gazetesi yazarıÂ
False