Türkiye Kosova maçı öncesi neler yaşanıyor? Milli maç hangi kanalda, saat kaçta?

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Kosova maçı öncesi neler yaşanıyor Milli maç hangi kanalda, saat kaçta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 13:46

Türkiye Kosova milli maçı öncesi heyecan veren gelişmeler yaşandı. Milli Takım aday kadrosuna Arda, Burak ve Selçuk yeniden çağrılarak uzun zamandır yaşanan tartışmalar son buldu. Türkiye Kosova milli maçı bu hafta heyecan seviyesi yüksek bir karşılaşmaya sahne olacak. 2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde sahasında Kosova'yı ağırlayacak olan A Milli Takım'da hedef mutlak galibiyet. Peki Milli maç hangi kanalda saat kaçta yayınlanacak? İşte Türkiye Kosova maçının yayınlanacağı kanal ve karşılaşmanın saati

Haberin Devamı

Türkiye Kosova milli maçı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Milli Takım'da yaşanan sorunların ardından Arda, Selçuk ve Burak yeniden aday kadroya çağrıldı. Türkiye Kosova maçı ile A Milli Takım evinde zorlu bir mücadeleye daha çıkıyor. Spor severler karşılaşmanın saatini ve gününü merakla bekliyorlardı. Canlı yayın bilgileri açıklandı. Peki Türkiye Kosova milli maçı ne zaman saat kaçta hangi kanaldan canlı yayınlanacak?

A Milli Futbol Takımı ilk galibiyet peşinde

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu’ndaki dördüncü maçında yarın Kosova ile karşılaşacak.

Antalya Stadyumu’nda saat 20.00’de başlayacak karşılaşmayı Macaristan Futbol Federasyonu’ndan Tamas Bognar yönetecek. Balazs Buzas ve Zsolt Varga’nın yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Ferenc Karako olacak.

Haberin Devamı

2 Beraberliğimiz var

2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri’ne Hırvatistan deplasmanında başlayan ve iyi bir oyun sonucu sahadan 1-1’lik beraberlik ile ayrılan Ay-Yıldızlı ekip ikinci maçında ise Ukrayna ile 2-2 berabere kalarak avantaj kaybetti. Milliler, İzlanda deplasmanında ise 2-0’lık yenilgi aldı ve 2 puanda kaldı.

Rakip Kosova ise tek puanını Finlandiya deplasmanında 1-1’lik skorla aldı. Hırvatistan’dan 6, Ukrayna’dan 3 gol yedi.

Türkiye A Milli Takımı 545. randevuda

A Milli Futbol Takımı, Kosova ile yarın yapacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 4. maçında 545. kez sahaya çıkacak. Milli takım 93 yıllık tarihinde yaptığı 544 maçta, biri hükmen olmak üzere 204 galibiyet aldı, 214 kez rakiplerine yenildi.

Fatih Terim ile 131. milli heyecan

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kosova ile yarın oynanacak maçta, ay-yıldızlı ekibin başında 131. kez sahaya çıkacak. Milliler, Terim yönetiminde yaptığı 130 maçta, biri hükmen olmak üzere 66 galibiyet aldı. 32 kez yenildi, 194 gol atıp, kalesinde 137 gol gördü.

 

Türkiye Kosova milli maçı heyecan seviyesi yüksek bir mücadele sahne alacak. Fatih Terim sürpriz bir hamle yaparak A Milli Takım kadrosuna Arda, Selçuk ve Burak'ı da dahil etti. Şimdi gözler Türkiye Kosova maçına çevrildi. Peki Türkiye Kosova maçı ne zaman saat kaçta, hangi kanaldan canlı olarak yayınlanacak?

Haberin Devamı

Türkiye-Kosova maçına Macar hakem.. A Milli Futbol Takımı'nın 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Kosova ile yapacağı karşılaşmayı, Macaristan Futbol Federasyonundan Tamas Bognar yönetecek. A Milli Futbol Takımı'nın 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda 12 Kasım Cumartesi günü Kosova ile yapacağı karşılaşmanın hakemleri belli oldu.  Türkiye Futbol Federasyonunun internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, milli takımın Antalya Stadı'nda saat 20.00'de Kosova ile yapacağı karşılaşmada, Macaristan Futbol Federasyonundan Tamas Bognar görev alacak.      
Mücadelede Bognar'ın yardımcılıklarını Balazs Buzas ve Zsolt Varga yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Ferenc Karako olacak.      

Haberin Devamı

Türkiye Kosova maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda canlı yayınlanacak?
Türkiye Kosova milli maçı 12 Kasım Cumartesi akşamı sahne alacak. Karşılaşma saat 20:00'da başlayacak ve TV 8 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

A Milli Futbol Takımı'nın Kosova kadrosu açıklandı  
Arda Turan, Selçuk İnan, Gökhan Gönül ve Burak Yılmaz, EURO 2016'dan sonra ilk kez milli takıma davet edildi - Medipol Başakşehir'in 34 yaşındaki stoperi Yalçın Ayhan ve forveti Mehmet Batdal ile Feyenoord'dan Bilal Başacıkoğlu, ilk kez aday kadroya çağrıldı.                    

 A Milli Futbol Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda 12 Kasım Cumartesi günü Kosova ile oynayacağı maçın aday kadrosu açıklandı. Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Barcelona'dan Arda Turan, Galatasaray'dan Selçuk İnan, Beşiktaş'tan Gökhan Gönül ve Beijing Guoan'dan Burak Yılmaz'ı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan (EURO 2016) sonra ilk kez milli takıma davet etti.      
Bu 4 isim, EURO 2016'dan sonra 3'ü resmi, 1'i hazırlık olmak üzere toplam 4 maçta aday kadroya alınmamıştı. Fatih Terim'in belirlediği 28 kişilik kadroya Medipol Başakşehir'in 34 yaşındaki stoperi Yalçın Ayhan ve forveti Mehmet Batdal ile Feyenoord'dan Bilal Başacıkoğlu, ilk kez çağrıldı. Öte yandan İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) Deportivo'da başarılı bir sezon geçiren Emre Çolak da 1 yıl aradan sonra tekrar A Milli Takım'ın kadrosunda yer buldu.    

Haberin Devamı

Sarı kart cezası nedeniyle Kosova maçında forma giyemeyecek Borussia Dortmund'dan Emre Mor, aday kadroya alınmadı. Son kadroda yer alan ancak sakatlığı bulunan Ozan Tufan ve Caner Erkin'in yanı sıra Hakan Balta, Yasin Öztekin, Olcay Şahan ve Mevlüt Erdinç de aday kadroya davet edilmeyen isimler arasında bulundu.      

Milli takımın 28 kişilik kadrosunda Fenerbahçe'den 5, Medipol Başakşehir'den 4, Beşiktaş'tan 3, Galatasaray, Trabzonspor ile Bayer Leverkusen'den ikişer, Bursaspor, Fortuna Düsseldorf, Gençlerbirliği, Freiburg, Feyenoord, Deportivo, Barcelona, Beijing Guoan, Twente ve Maniz 05'ten birer futbolcu yer aldı.

Ay-yıldızlı takımın Kosova maçı için belirlenen 28 kişilik aday kadrosu şu şekilde:      

Haberin Devamı

Kaleci: Harun Tekin (Bursaspor), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (Medipol Başakşehir)      

Defans: Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), Gökhan Gönül (Beşiktaş), Şener Özbayraklı, İsmail Köybaşı, Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe), Ahmet Yılmaz Çalık (Gençlerbirliği), Çağlar Söyüncü (Freiburg), Ömer Toprak (Bayer Leverkusen), Yalçın Ayhan (Medipol Başakehir)      

Orta saha: Bilal Başacıkoğlu (Feyenoord), Cengiz Ünder (Medipol Başakşehir), Emre Çolak (Deportivo), Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), Mehmet Topal, Volkan Şen (Fenerbahçe), Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Selçuk İnan, Tolga Ciğerci (Galatasaray), Arda Turan (Barcelona)      

Forvet: Burak Yılmaz (Beijing Guoan), Cenk Tosun (Beşiktaş), Enes Ünal (Twente), Mehmet Batdal (Medipol Başakşehir), Yunus Mallı (Mainz 05)      

Aday kadro, 7 Kasım Pazartesi günü İstanbul'dan maçın oynanacağı Antalya'ya giderek Belek'te kampa girecek.                  

Arda ve Burak'tan açıklama                     

EURO 2016'dan sonra ilk kez aday kadroya alınan Arda Turan ile Burak Yılmaz, sosyal medya hesapları üzerinden mutluluklarını paylaştı. Milli takım arkadaşlarının yer aldığı fotoğrafları paylaşan iki isimden Arda Turan, "Hocamızla konuştuk. İnşallah, ülkemiz için yeniden hep beraberiz.", Burak Yılmaz ise "Hep beraberiz." açıklamasında bulundu.      

BAKMADAN GEÇME!