Türkiye, Kolombiya'ya 1-0 mağlup oldu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, Kolombiyaya 1-0 mağlup oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2013 23:44

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası C Grubu'nda Türkiye, Kolombiya'ya 1-0 yenildi.

Stat: Rize Yeni Şehir
Hakemler: Noumandiez Doue (Fildişi Sahili), Songuifolo Yeo (Fildişi Sahili), Jean Claude Birumushahu (Burundi)
Türkiye: Aykut Özer, Cumali Bişi, Ahmet Çalık, Ethem Pulgır, İlkay Durmuş, Alpaslan Öztürk (Dk. 46 Taşkın Çalış), Okay Yokuşlu (Dk. 84 Artun Akçakın), Hakan Çalhanoğlu (Dk. 68 Kerim Koyunlu), Salih Uçan, Cenk Şahin, İbrahim Yılmaz
Kolombiya: Bonilla, Correa, Vergara, Aguilar, Balanta, Leudo, Perez, Quintero (Dk. 89 Mojica), Palomeque (Dk. 90+2 Perea), Renteria (Dk. 67 Mena), Cordoba
Gol: Dk. 52 Quintero (Kolombiya)
Sarı kartlar: Dk. 8 Vergara, Dk. 84 Perez (Kolombiya) Dk. 24 Ethem Pulgır, Dk. 39 Okay Yokuşlu, Dk. 55 Taşkın Çalış, Dk. 90+3 İbrahim Yılmaz (Türkiye)


Karşılaşmaya taraftarların desteğiyle hızlı başlayan Türkiye, ilk 10 dakikalık bölümde etkili bir futbol ortaya koydu. Bu dakikanın ardından Kolombiya, baskısını artırarak rakip kale önünde pozisyonlar üretmeye çalıştıysa da golü bulamayınca İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da etkili başlayan Türkiye, kaçırdığı pozisyonların ardından Quintero'nun 52. dakikada attığı golle 1-0 geriye düştü. Özellikle maçın son bölümünde rakip kaleye yüklenen millier, skoru değiştiremedi ve ikinci maçında sahadan yenilgiyle ayrıldı.

9. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun soldan ortasında, ceza alanı içinde Ethem Pulgır'ın şutunda top yandan auta gitti.
28. dakikada Palomeque'nin soldan yerden ortasında, Vergara'nın şutunda kaleci Aykut Özer güçlükle topa müdale etti. Dönen topu Vergara yine kaleye gönderdi ancak Aykut Özer tehlikeyi bir kez daha önledi.
43. dakikada ani gelişen Kolombiya atığında, sağ çaprazdan ceza alanına hareketlenen Renteria'nın şutunda kaleci Aykut Özer topu kornere çeldi ve ilk yarı 0-0 sona erdi.
46. dakikada Cumali Bişi'nin sağdan ortasında, ceza alanı içindeki İbrahim Yılmaz'ın dokunduğu top, kaleci Bonilla'da kaldı.
47. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı serbest atışta kaleci Bonilla'nın çıkardığı topu savunma uzaklaştırdı.
52. dakikada Renteria'nın pasında topla buluşarak ceza alanına giren Quintero'nun sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Aykut Özer'in sağından filelerle buluştu: 0-1
70. dakikada Salih Uçan'ın ceza alanı dışından şutunda savunmaya çarpan topu kaleci Bonilla güçlükle kornere çıkardı.
74. dakikada Cordoba'nın sağdan ortası sonrası, ceza alanı içindeki Quintero'nun yerden şutunda kaleci Aykut Özer'i geçen topu çizgi önünden İlkay Durmuş çıkardı.

Karşılaşma, Kolombiya'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

C ve D gruplarında ikinci karşılaşmalar tamamlandı

Türkiye, Kolombiya'ya 1-0 yenilmesi sonrası C Grubu'nda liderliği rakibine kaptırırken, D Grubu'nda ise Yunanistan liderliğini korudu. FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda C ve D gruplarının ikinci maçları tamamlandı. C Grubu'nun Rize'de yapılan ikinci maçlarında, El Salvador, Avustralya'yı 2-1, Kolombiya da Türkiye'yi 1-0 yendi. Turnuvadaki ilk puan kayıplarını yaşayan milli takım, 3 puanda kaldı ve grupta liderliği 4 puana yükselen Kolombiya'ya kaptırdı. Avustralya karşısında ilk puanlarını kazanan El Salvador ise averajla Türkiye'nin ardından üçüncü sırada kendisine yer buldu. Gaziantep'in ev sahipliği yaptığı D Grubu'nda Paraguay, Meksika'yı 1-0 yendi, Mali ile Yunanistan ise 0-0 berabere kaldı. Grupta Yunanistan 4 puanla liderliğini devam ettirirken, yine 4 puana ulaşan Paraguay averajla ikinciliğe yükseldi. Her iki grupta ikinci müsabakaların ardından puan durumları şöyle oluştu:

Yarının programı

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na yarın E ve F gruplarında yapılacak ikinci maçlarla devam edilecek.

Kupada yarının programı şöyle:

E Grubu (Antalya):
18.00 Şili - İngiltere
21.00 Irak - Mısır

F Grubu (Bursa):
18.00 Yeni Zelanda - Uruguay
21.00 Hırvatistan - Özbekistan

Türkiye'nin ikinci sırada yer aldığı madalya sıralamasında Mısır üçüncülüğe yükseldi

17. Akdeniz Oyunları'nda madalya sıralamasında Türkiye ikinci sıradaki yerini korudu. Oyunlarda beşinci günü İtalya 43 altın, 35 gümüş ve 38 bronzla kapatırken, Türkiye 5 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya daha kazandı. Toplamda 24 altın, 22 gümüş ve 20 bronza ulaşan Türkiye, madalya sıralamasında İtalya'nın ardından ikinci sırada yer aldı. Madalya sıralamasında dün beşinci sırada yer alan Mısırlı sporcular, 16 altın, 13 gümüş ve 14 bronz madalyalık performansıyla İspanya ve Fransa'yı geride bırakarak üçüncü sıraya çıktı. Güreşte 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan Makedonya oyunlarda ilk madalyalarına ulaştı.

17. Akdeniz Oyunları'nda madalya sıralaması şöyle oluştu:

Ülke Altın Gümüş Bronz
İtalya 43 35 38
Türkiye 24 22 20
Mısır 16 13 14
İspanya 15 18 20
Fransa 15 15 26
Yunanistan 7 9 17
Sırbistan 7 8 5
Slovenya 7 7 5
Tunus 5 15 16
Hırvatistan 3 3 5
Arnavutluk 3 1 4
Fas 2 1 5
Karadağ 1 - 1
Makedonya - 1 2
Bosna Hersek - 1 1
Cezayir - - 4
Kıbrıs Rum Kesimi - - 2
Lübnan - - 2
San Marino - - 1
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!