Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Uran:

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Uran:
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 16:34

- "Bedelli askerlik olmamalı, her Türk vatandaşı, vatan savunması konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir"

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, "Bedelli askerlik olmamalı, her Türk vatandaşı, vatan savunması konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir" dedi.

Uran, derneğin Eskişehir şube binasında düzenlediği basın toplantısında, 7-9 Kasım'da dernek başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Söz konusu toplantıda yaptığı konuşmada, şehit aileleri ve gazilerin özlük haklarıyla ilgili bilgi arzında bulunduğunu ifade eden Uran, şöyle konuştu:

"Çıkan kanunlarla ilgili başta TBMM olmak üzere hükümete teşekkür ettim. Bu şekilde teşekkür etmem bazı gazetelerde yanlış yorumlanmış. Özlük haklarıyla ilgili çalışma yapmak için toplanmıştık. Biz şehit aileleri ve gaziler olarak kırmızı çizgilerimizden asla vazgeçmedik. Her zaman eli kanlı bebek katili Abdullah Öcalan'ın muhatap alınmamasını, genel af çıkarılmamasını, bölücü terör örgütünün siyasi taleplerinin yerine getirilmemesini her zaman istedik ve bunu yaptığımız tüm görüşmelerde devlet yetkililerine arz ettik. Aynı zamanda terörün bitirilmesine yönelik tüm faaliyetlerde terörün bitirilmesi gerektiğini özellikle vurguladık. Şehit aileleri ve gazilerin de hassasiyet ve kırmızı çizgilerinin de her zaman dikkate alınması gerektiğini özellikle belirttik."

Haberin Devamı

Söz konusu toplantıyla ilgili bazı basın yayın organlarında "Sanki şehit aileleri ve gaziler çıkarılan özlük haklarına teşekkür ederken, ülke ile ilgili kaygılara karşı duyarsız kalıp adeta kanını satıyormuş" gibi bir imaj oluşturulmasının kendilerini derinden üzdüğünü bildiren Uran, terör suçlarına idam cezasının yeniden getirilmesini talep etti.

"Bununla ilgili de bir yürekli milletvekilinin kanun teklifi vermesini bekliyoruz" ifadelerini kullanan Uran, "Biz her zaman terör suçlarına idam cezası getirilmesini istiyoruz. Eli kanlı bebek katili de 24 saat içinde asılmalıdır. Acılarımız üzerinden siyaset yapılmasına her zaman karşıyız" diye konuştu.

Uran, bir basın mensubunun "bedelli askerlikle ilgili düşünceleriniz nedir?" sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

Haberin Devamı

"Bedelli askerliğe karşıyız. Askerlik hizmetini sadece fakir aileler ve garibanlar mı yapacak? Bu eğer bir vatandaşlık göreviyse herkesin bunu yapması gerektiğine inanıyoruz. Biz bedelliye karşıyız. Bundan önce 'bedelliyle ilgili toplanan paraların, şehit aileleri ve gazilerle ilgili projelerde kullanılacak' dendi ama bu paraların bir kısmı hazineye aktarıldı, biz buna da karşıyız. Bedelli askerlik olmamalı, her Türk vatandaşı, vatan savunması konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!