Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar: "Halterde korkunç bir çamurdan ve bataklıktan kurtulduk''

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar: Halterde korkunç bir çamurdan ve bataklıktan kurtulduk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 10:50

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar: "Halterde korkunç bir çamurdan ve bataklıktan kurtulduk''

Haberin Devamı

"Kaliteli ve dopingsiz yabancı sporcu geçiş döneminde olabilir''

"WADA'da Sayın Bakanımızı mahcup edemeyiz''

Türkiye Halter Federasyonu başkanlığına yeniden seçilen Tamer Taşpınar, geçmişte yaşanan doping olaylarını ve gelecekte neler yapacaklarını anlattı.

Büyük zorluklar çektiklerini ancak halterde tertemiz bir sayfa açtıklarını söyleyen Taşpınar, "Görevi devraldığımızda uluslararası turnuvalarda 12 sporcu, yurt içi taramalarında ise 51 sporcumuz dopingli çıkmıştı ve elimizde o dönem sporcu kalmamıştı. Geçmişteki kötü imajı tamamen temizledik. O dönem Polonya'daki Avrupa Şampiyonası'na gidecek sporcu bulamamıştık. Tüm antrenörlerimize, 'Moralinizi bozmayın ve yolunuza devam edin' dedim. Bu sürecin ardından rekorlar birbirini takip etti. 2013 yılında tüm yarışmalar dahil 80 madalya, 2014 yılında 120 ve 2015 yılında ise 140 madalya aldık. 2016 yılı ise daha devam ediyor. Olimpiyatta ise bir ikincilik geldi. Kimse ihtimal vermiyordu bu günlere geleceğimize. Bu başarıları hayal etmek bile zordu ve hepsi dopingsiz oldu. Halterde tertemiz bir sayfa açtık ama çok büyük zorluklar çektik. Bakanlığımızın dopinge sıfır tolerans ilkesi doğrultusunda hareket ettik ve bunu başardık. Bugün ise, başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçmişteki doping hatırlatıldığında, bugün aldığımız madalyaları görünce çok mutlu oluyoruz" diye konuştu

"HALTERDE KORKUNÇ BİR ÇAMURDAN VE BATAKLIKTAN KURTULDUK"

Halterde korkunç bir çamurdan ve bataklıktan kurtulduklarını ifade eden Tamer Taşpınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halter tarihimizde benim dönemimde dahil ilk defa bu yıl Yıldızlar Dünya Şampiyonasında 2 altın, 2 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 7 madalya kazandık. Tokyo Olimpiyatlarında daha çok madalyaya ulaşacağız diye düşünüyorum. Çünkü bu yıldızlar orada yarışacak. Yıldızlar projesini 1.5 yıl önce başlatmıştık. İnşallah bu tempo ile devam edeceğiz. Temiz bir sayfa açtık ve temiz bir şekilde devam edeceğiz. Her organizasyonda numuneler aldırıyoruz ve aksi bir şeye asla izin vermiyoruz. Doping konusunda sporcularımıza göz açtırmıyoruz. İnşallah bir daha doping olayına halterde rastlamayacağız. Rio Olimpiyatlarında bir madalya hedefimiz vardı ve ona da ulaştık. Gümüş madalya kazandık. Biz işe başladığımızda olimpiyatlardan madalya beklentimiz yoktu. Bizim kısa zamanda bu şekilde toparlanmamız takdire şayandır. Daha önce halter 32 ilde yapılıyordu, bugün ise 57 ilde yapılıyor. 81 ile halteri yaymaya çalışacağız. Yıldızlara çok önem veriyoruz. Çünkü Tokyo'da yıldızlar yarışacak. Hiç umudumuz yokken bir gümüş madalya kazandık ve çok iyi bir ekip yakaladık. Şimdi umutluyuz. Biz Rio Olimpiyatları yapılmadan Tokyo hazırlıklarını başlattık. İyi bir sporcunun arkasından iyi bir sporcu yetiştiremezseniz, onun arkası boş kalır. Bir sporcunun arkasından sporcu yetiştiremezseniz, o gevşer. Tüm federasyonlarımızın kaybı bu şekilde oluyor. Kilolarda bir ikişer sporcu yetiştirebilirsek, birbirini motive ederek yukarıya doğru taşıyacaklardır."

''KALİTELİ VE DOPİNGSİZ YABANCI SPORCU GEÇİŞ DÖNEMİNDE OLABİLİR''

Yurt dışından olimpiyat düzeyinde sporcu bulmaları halinde alacaklarını açıklayan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, ''Nasıl bir zamanlar, Naim'ler Halil'ler gelmiş ve halter canlanmışsa Türkiye'de aynı şeyi yakalamak istiyoruz. Çok iyi sporcu olursa alacağız. Ancak sıradan sporcu almak istemiyoruz. Bazı arkadaşlar yabancı antrenöre ve sporcuya karşılar. Doğru, ilk başta ben de karşıydım ve önce yerli diyordum. Yoksa ne yapalım? Motivasyon için bizimkiler yetişene kadar olmalı. Alacağımız sporcu ve antrenörler doping konusunda çok dikkatli olmalı. Biz bu güzelliği bozmak istemiyoruz" diye konuştu.

"WADA'DA BİZ SAYIN BAKANIMIZI MAHCUP EDEMEYİZ''

Başkan Tamer Taşpınar, sözlerini şöyle tamamladı:

Dünya Anti Doping Ajansı'nın (VADA) İstanbul'daki toplantısında Bakanımız da vardı ve Türkiye bu işi başardı. Örnek alınmalı denildi. WADA yönetim kuruluna Sayın Bakanımız seçildi. Seçilen bakanlar arasında bizim bakanımızın olması umut verici. Bizim açımızdan çok önemli. Biz bunu şu şekilde algılıyoruz halter camiası olarak; çok daha dikkatli olmalıyız. Çünkü bizim orada bir temsilcimiz var. Biz Sayın Akif Çağatay Kılıç Bakanımızı orada mahcup edemeyiz. Biz ve sporcularımız, nasıl sporun yüzünü ak etmişsek, aynı şekilde devam etmemiz lazım ve daha titiz davranmamız gerek diye düşünüyorum."

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Tamer Taşpınar'ın açıklamaları

(Haber-Kamera:Ercan ATA/ANKARA DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!