Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak bal ormanı kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak bal ormanı kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2018 15:24

Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak bal ormanı kuruldu

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) – KAHRAMANKAZAN’da arıcılık sektörüne katkı sağlayacak olan 15 Temmuz Şehitleri Bal Ormanı kuruldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kahramankazan'ın Yassıören Köyü Sinap Tepe mevkiine 15 Temmuz Şehitleri Bal ormanı kuruldu. Binlerce kovanın bulunduğu ormanla, atıl durumda bulunan bitki örtüsü değerlendirildi. Ormana ayrıca bal üretiminde etkili olan ağaç ve çiçekler dikilirken, arı evleri de inşa edildi. 
‘İLÇEMİZ BÜYÜK KATKI VERMEKTEDİR’
Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "Kahramankazan'ın Türkiye'de arıcılığın merkezi konumunda bir ilçe olması yolunda önemli adımlar atıldığını belirterek, şunları söyledi:
“Şuanda ilçemizde çok sayıda işletme bulunmaktadır. Bunlar istihdama önemli katkı sağladığı gibi ekonomiye de büyük katkı sunmakta. Ürettikleri balları ve bu alandaki malzemeler ile arıları yurt dışına ihraç etmekte. Kahramankazan tüm bu bakımlardan Türkiye arıcılığının önemli bir merkezi durumunda. Bundan dolayı Türkiye'nin de dünyada bu alanda ikinci durumda bulunmasına ilçemiz büyük katkı vermektedir.”
‘BAL ORMANININ YAŞATILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’
Bal ormanının yalnızca Ankara değil Türkiye ekonomisine de ciddi katkılar sunacağını söyleyen Ertürk, şöyle konuştu:
“Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilçemizde kurduğu bal ormanının daha da gelişerek büyümesini istiyoruz. Buradan faydalanacak ve ekonomimize katkı sağlayacak tüm girişimcilere kolaylıklar diliyorum. Bal ormanının ismi de, 15 Temmuz'da gösterdiği destansı direnişle tarihe altın harflerle geçen ve bu mücadele sırasında 9 şehit, 92 gazi veren ilçemizin şehitlerine ithaf edildi. Bu da bizi ayrıca gururlandıran bir durum. Bu yatırımdan dolayı yalnızca aziz milletimizin değil, tüm İslam aleminin ve mazlum milletlerin de umudu olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçenlere Kahramankazan halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Kahramankazan Belediyesi olarak bal ormanının yaşatılması için elimizden geleni yapacağız.”
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!