Türkiye, Dünya Sanat Olimpiyatları'nda 8 kişilik ekiple temsil edilecek

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, Dünya Sanat Olimpiyatlarında 8 kişilik ekiple temsil edilecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2013 12:05

Dünyanın ilk Sanat Olimpiyatı olan World Art Games 29 Haziran-10 Temmuz günlerinde Hırvatistan'da düzenlenecek. Ludbreg, Vukovar, Umag, Osijek, Zagrep kentlerinde 50 üye ülkeden 500 sanatçının katılacağı Sanat Olimpiyatları'nda Türkiye, 8 kişilik ekiple temsil edilecek.

Haberin Devamı

Resim, heykel, seramik, fotoğraf, edebiyat, tiyatro, bale, opera, müzik, TV, film, sokak sanatları, iç mimari, moda tasarım, mutfak sanatları olmak üzere 15 kategoride yapılacak etkinliklere katılan ülkeler kendi kültür ve sanatlarını icra ederken, 2015 yılında yapılması planlanan 2. Sanat Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmak için de organizasyon komitesini ikna etmeye çalışacak.

Etkinlikte, Türkiye'den seramik sanatçıları Tüzüm Kızılcan ve Serkan Gönenç, cam sanatçıları Gülin Algül, Tülin Yiğit Akgül, ressamlar Derya Var, Emel Atalay, Zeynep Köstepen ile oyuncu Dilara Var katılacak. Sanatçılar, geleneksel Türk sanatlarının çağdaş yorumlarını, etkinliğe katılacak ülkelerin temsilcileriyle paylaşacak.

2015  İÇİN İKNA ÇALIŞMALARI YAPILACAK

 

Haberin Devamı

Hırvatistan'a hareketlerinden önce Hırvatistan'ın İzmir Fahri Konsolosu Candan Çorbacıoğlu'nu, Zagrep'te ise Türkiye'nin Zagrep Büyükelçisi Burak Özügergin'i ziyaret edecek olan Derya Var kaptanlığındaki Türk Milli Takımı, 2015 yılında etkinliğin İzmir'de yapılması yönünde çalışmalar yürütecek.

AA muhabirine açıklama yapan Derya Var, Konak Belediyesi'ne kendilerine verdiği destekten ötürü teşekkür ederek, İzmir'in böyle bir etkinliğe ev sahipliğini yapacak potansiyele sahip olduğunu söyledi.

 

Türkiye, Dünya Sanat Olimpiyatlarında 8 kişilik ekiple temsil edilecek

GEÇEN YIL TANITIM KONFERANSI İZMİR'DEYDİ

Dünya Sanat Olimpiyatları'nın en önemli tanıtım organizasyonlarından biri olan "WAG-Uluslararası İzmir Konferansı" geçtiğimiz yıl eylül ayında İzmir'de, Dünya Sanat Olimpiyatları Derneği-Türkiye Ulusal Komitesi tarafından organize edilmiş ve Avrupa, Asya, Afrika'dan toplam 60 WAG Ulusal Komite temsilcileri 2013 yılında gerçekleştirecekleri ortak kültür girişimlerinin finanse edilmesi hakkında görüş alışverişinde bulunmuşlardı.

Bu girişim dahilinde yapılan etkinlikler Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, Ege Üniversitesi tarafından desteklenmiş, konferans programı kapsamında birçok tartışma, resmi görüşme, konser ve sergi yapılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!