Türkiye’de tanınmak için starları bedava giydiriyor

Tekstil dünyasında müthiş bir kriz yaşanıyor. Yalnızca Türkiye’de değil. Dünyada da öyle.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta bildiğiniz üzere İspanya’nın başkenti Madrid’deydim. Kriz İspanya’yı bizden daha çok etkilemiş. En pahalı markaların yer aldığı Gran Via ve Salamanca biraz da paskalya nedeniyle çok boştu. Fakat İzmirli iş adamı Ahmet Çiftci böyle bir zamanda hayli cesaret verici bir işe soyundu.. Ünlü bir İspanyol giyim markası Sagaza’yı İzmir’e getiriyor. Gittiğimde gezdim. Hoş modeller var. Ama daha çok yeğenlerim için. Mango’ya rakip olabilir. Merkezi Madrid olan markanın tasarımcıları arasında bir Türk kızı Zeliha Kaçar da var. Zaten İzmir’de Couture Mağaza konseptiyle yer alacak olan Sagaza’nın Türkiye ile ilgili modellerinin tasarımı tamamen Kaçar’dan çıkacak. Marka daha çok 15-25 yas arasında şık, sade ve derinliği seven genç kadınlara hitap ediyor.
Cansu ile popüler oldu
Marka, Türkiye Pazarında şöhretini, reyting rekorları kıran Ezel dizisinde Cansu Dere’yi giydirerek sağladı. Ardından da Ziynet Sali, Burcu Güneş, Hande Ataizi, Sinem Kobal gibi ünlülere sponsor oldu. Marka 30 Nisan’da Swiss Oteli Balo Salonu’nda Uğurhan Akdeniz’in koreografisini yapacağı bir defile ile İzmir elitleri ile tanışacak. Defilenin tasarımlarını hazırlayan Madrid’de İED İstıtuto Europeo di Design moda eğitimini tamamlayan Zeliha Kaçar’da hazır bulunacak. Defilenin mankenleri ise pek sık podyuma çıkmayan Demet Şener Kutluay, Nefise Karatay’ın yanı sıra Ece Sükan, Hande Subaşı, Selma Ergeç, Özge Ulusoy, Duygu Akdeniz, Nur Gümüşdoğrayan, Bürde Aslan. Defileden sonra unlu dj Ece Toprak, after party de davetlileri coşturacak.

NOKTA

Haberin Devamı

Bir otelciye böylesi yapılır mı ?

Çok sevdiğim, başarılarını da çok takdir ettiğim Swissotel Grand Efes’in Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Çavdar’dan bir mail aldım. Bodrum Dedeman’da başına gelenleri yazmış. Bir otelciye bu yapılırsa, zavallı halka ne yapılır bilemem. Sevgili Murat Dedeman, titiz ve de başarılı bir patronsun amma, bakalım bu olaya ne diyeceksin? Evet gelelim maile
“Ablam sana telefonda anlattığım rezalet aynen şöyle: Kahvaltı da kahvaltı servis eden yok. Ekstra bir şey istemek için mutfağa girdim sanki terk edilmiş gibi. Kahvaltı adını çıkarın git kendin ne bulursa onu ye diye bir işaret asın bari. Otelin önü köpeklerle dolu. Hamamı açmamışlar, maliyetleri düşürmek için. Kapalı havuz soğuk buz gibi. Resepsiyonda iki tane stajer ne konuştuğunu anlatamıyor bir otelci olarak. Oteli tanıtan bir broşür yok. Kimse nerde ne var bilgisine sahip değil. Havuza bakan oda istediğim halde doluyuz diyerek birde yola bakan oda verdiler. Rezalet. Bir otelci olarak nasıl bu kadar kötü idare edilir?. Üstelik kocaman bir zincirin oteli. Çok üzüldüm gerçekten çok kötü bir konumda Bodrum Dedeman. Yurt dışındaki gerek fuarlarda, gerek ziyaretlerimiz sırasında hep bize bu tarz konular ile şikayet edildiğinde (hadi canim) derdim. Abartıyorlar sanırdım. Özellikle yazmanı istiyorum ablam. Çünkü turizm sezonunda ağlamayalım.

Haberin Devamı

Yeliz’den büyük itiraf: Ben aşk kadınıyım

İstanbul Bebek’te Yeliz’i gördüm. Yanında can dostu, arkadaşı, menejeri, kısacası eli, ayağı Özgür Aras vardı. Yeliz ile 30 yıldır arkadaşlığımız devam eder. Annesi Sevim Teyze’yi çok severim. Biraz rahatsızlanmış. Yeliz’de anne ile babasını ağabeyiyle birlikte 40 yıldır yaşadıkları Bebek’den Caddebostan’a taşımış. Çok yorulmuş. Bir de yeni albümü. Biraz dertleştik.
Ayrılık acısı
“Aşk için her şeyden vazgeçerim, aşkın kölesi olabilirim. Ama aşka sitemim de var”diyor. Tüm bunları yeni albümünde şarkılarla anlatmış. Ayrılık acısını da. Tam arşivlik bir albüm yapmış. Uzun süredir yeni albümü için stüdyoya kapanan Yeliz. 5 şarkının yer aldığı albümünde aşkın hallerini şarkılarıyla anlatmış. Yeliz, “Albümde sitem var, ayrılık acısı var. Aşk her zaman ön planladır hayatımda.
Aşk için her şeyi bırakabilir, aşkın kölesi olabilirdim. Yaşadığım acı tecrübeler yine de beni aşktan soğutmadı” diyor.

DİKKAT SOYULDUK

Haberin Devamı

Yerimin darlığından yazamamıştım. Aman Madrid’de dikkat. Ben ve kardeşim Gülay Metro’da soyulduk. Denizli Çağdaş Yaşam Derneği üyeleri ile birlikte hırsızları yakalayıp polise teslim ettik . Ama canımız da yandı.

İzmir Hilton’da farklı lezzetler

Nisan ve mayıs ayı süresince farklı lezzetlerlere imza atıyor İzmir Hilton. Windows on the Bay Restoran’da. A la carte mönüsünün yanı sıra alışıldık damak tatlarına meydan okuyarak Ege Bölgesine özgü “Enginar” spesiyaliteleri sunuyor. Muhteşem körfez manzarası eşliğinde lezzetine varılacak mönüde birbirinden leziz enginar spesiyalleri Ege’lileri bekliyor. Bu zengin mönüden birkaç seçenek; Kremalı Enginar Çorbası, Kurutulmuş Domatesler eşliğinde, Ev yapımı Zeytinyağlı Enginar, Mini Misket Sebzeler ve Roka Sos eşliğinde, Enginarlı Krep, Kırmızı Çan Biber ve Tatlı Mısır Taneleri ile Enginar ile gratine edilmiş Kuzu Pirzola Sebzeli Enginar Dolması ve Kekik Sos eşliğinde, Sote Enginar üzerinde Dana Bonfile; Izgara Gratine Patates ve Tane Biber Sos ile Enginar Tartar üzerinde Izgara Jumbo Karides, Safran Sos ile. Bu arada 31 Mayıs-1 Nisan tarihlerinde ise Yunan müziği ezgileri eşliğinde Yunan yemekleri olacak.
Ayrıntılı Bilgi İçin.
Telefon: 232 497 60 60

Haberin Devamı

Şimdi moda Piyasa şöhretler hep orada

Geçtiğimiz hafta sonu Bursa’ya gittim. Can dostum, erkek modasının Türkiye çapında duayeni, bir Atatürk hayranı Faruk Saraç ve başka dostlarımızla buluştuk. Kısmetse cumartesi yazacağım. Hazır Bursa’ya gitmişken, bir geceliğine de İstanbul’a kaçtım. Benim mezara kadar dostum olacak olan birkaç kişiden biri Ergun Yıldız ile Tunç Kökkaya’ nın açtıkları henüz bir ay olan Piyasa’sına gittim. Harbiye de yeni açılmasına rağmen İstanbul’un en gözde eğlence mekanı haline geldi Piyasa. Ergun Yıldız’ın önderliğinde Tunç Kökkaya ve genç mankenler Ugur, Cihan, Ceyhun ve Samet den oluşan dinamik ekibiyle gelenleri mutlu mesut evlerine gönderiyorlar. Ekibe eski 14’ün Dj’i Sedat da müzikleriyle destek oluyor. Ağırlıklı olarak Türkçe çalan ve yemek sonrası evinizin salonunda eşle dostla dans edip eğleniyormuşsunuz hissi veren mekanda yemek de var. Upuzun tek bir tahta masada 25 kişiye kadar yemek veren mekanın spesiyalleri ise pazı dolması, köfteli noodle, somonlu enginarlı sushi ve 3 soslu bonfile.Son derece sade ama şık dekorasyonda Mahmut Anlar ın da fikirlerinden de faydalanılmış.Tamamı tanıdık yüzlerle ve ünlü isimlerle burun buruna eğlenilen Piyasa pazar-pazartesi hariç her gece 20:00 itibariyle açık. Seda Sayan, modacı Nur Yerlitaş, Binnaz Avcı, Saba Tümer buranın müdavimleri arasındalar. İstanbul’a gidince mutlaka uğrayın. Adres: Halaskargazi Cad. no:15 Harbiye
0212-2418585

Yazarın Tüm Yazıları