"Türkiye bize Portekiz'i nasıl yeneceğimizi gösterdi"

Güncelleme Tarihi:

Türkiye bize Portekizi nasıl yeneceğimizi gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2012 12:23

Fransız spor gazetesi L'Equipe, Türkiye'nin 3-1 kazandığı Portekiz maçı için "Türkiye Portekiz'i evinde şaşırttı" başlığını kullandı.

Haberin Devamı

"Toulouse'da başarılı bir şekilde futbol hayatını sürdüren Umut Bulut'un, Cristiano Ronaldo'lu Portekiz'in cellâdı olduğu" yorumunda bulunan gazete, Polonya ve Ukrayna'da Cuma günü başlayacak EURO 2012'ye katılacak Portekiz'in başarılı bir takım görüntüsü vermediğini belirtti.

Ev sahibi takımın Makedonya ve Polonya karşısında da gol bulamadığını vurgulayan L'Equipe, Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk maçını Almanya'ya karşı oynayacak olan Portekiz'in henüz hazır olmadığını yazdı.

ALMANYA MEDYASINDA PORTEKİZ-TÜRKİYE MAÇI

Türkiye'ye övgüler yağdıran Bild am Sonntag Gazetesi, "Şampiyonadaki ilk rakimiz Portekiz karşısında korkmaya gerek yok gibi. bunun en güzel örneğini yeni yapılanma içindeki Türkiye gösterdi. Bundesliga 2'den 1. Lige yükselen Fürth'te oynayan Sercan Sararer,. Portekiz defansının zayıf noktasını yakaladı ve pasıyla Umut Bulut'a gol attırdı. İkinci golede Portekiz defansı zayıflığnı gösterdi. Hatayı yine Umut Bulut affetmedi. Nani'nin golüyle fark bire indi ama defans oyuncuları Pepe ve Costa topu kendi kalelerine göndermesi gülünçtü: 1-3. Türk kalecisi Volkan'ı Portekiz'in Real Madrid'li dünya starı Ronaldo penaltı atışında da geçemedi" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Portekiz'e uyarı

Bild Gazetesi, "Portekiz, Türkiye karşısında rezil oldu" manşetiyle verdiği heberde Portekiz'in kortulacak ekip olmadığını kaydetti. Spiegel Dergisi "Portekiz hayal kırıklığı yarattı. Türkiye daha iyi oynadı. haklı bir galibiyet aldı" derken Süddeutsche Zeitung "Portekiz'den şaşırtan futbol ve skor" diye haberi manşetine taşıdı. Almanya'nın ünlü spor dergisi Kicker ise "Türkiye'den Portekize uyarı" başlığıyla Türkiye'nin oynadığı futbolla Portekiz'de haklı bir galibiyet aldığnı söyledi. Alman Haber Ajansı(dpa), haberi "Portekiz bu futbolla rakibimiz olamaz. Futboluyla herkesi şaşırttı" diyerek yorumladı. Avusturya News.at ise haberini "Ünlü yıldız Ronaldo ve ekibi Türkiye'yi son provada geçemedi ve uyarı ikazı aldı" yorumuyla verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!