Türkiye bir mobilya üretim tesisi haline geldi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye bir mobilya üretim tesisi haline geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 13:21

Türkiye bir mobilya üretim tesisi haline geldi

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) – TÜRKİYE mobilyasının kalite ve teknolojide dünyayı yakaladığını ancak tasarımda geri kaldığını ifade eden Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, “Dünya tasarım dilini konuşuyor olmamız gerekiyor ki, dünyanın ilk 5 mobilya ihracatçısı olalım” dedi.

İnegöllü mobilya sektörü temsilcileri 2017 yılını değerlendirerek, 2018’in ilk mobilya fuarı olan ve İnegöl’den 200’den fazla mobilyacının katılım göstereceği CNR İMOB fuar çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundular. Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “İstanbul Mobilya Fuarı, dünyanın en önemli fuarlarından bir tanesidir. Almanya Ocak ayının ikinci haftasında, İtalya da iki veya üçüncü haftasında fuarlar yapıyor. Mart’ta Çin’de mobilya fuarı düzenleniyor. İstanbul’da da Ocak ayının üçüncü haftasında bir fuar düzenleniyor. CNR İMOB, bu dört büyük fuardan bir tanesi haline geldi. Türkiye, 200 gümrük bölgesinde mal satar bir konumda bulunuyor. Çin, Kore, Tayvan, Japonya gibi ülkelerin yanı sıra ABD ve bölgesine, Körfez ülkelerine, Kazakistan, Türkmenistan gibi dünyanın çeşitli ülkelerine mal satıyor. İlk 10 ülke arasında İngiltere, Fransa, Almanya, ABD, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Irak gibi ülkeler var. Biz dünyanın her tarafında tanınan bir mobilya sektörü olduk. Dünya ihracat sıralamasında da 23’ten 12'nci sıraya yükseldik. Bu başarı Türkiye mobilya sektörünün 4 özelliğinden geliyor. Türkiye bir mobilya üretim tesisi haline geldi. Türkiye mobilya sektörünü oluşturan girişimcilerimiz önce ulusalda sonra globalde dünya mobilya sektörüyle buluştu” dedi.

Başkan Ahmet Güleç, “İnegöl mobilyası olarak baktığımızda önce Marmara bölgesine satıyorduk sonra tüm Türkiye’ye satmaya başladık, ardından tüm dünyaya satmaya başladık. Türkiye mobilya sektörü müteşebbis güçle yoluna devam ediyor. Bu müteşebbis güç üretimle yoluna devam ediyor. Ciddi bir tedarik ağımız var. Bugün nitelikli işgücümüz oluşmaya başladı. Bu 4 özellik Türkiye’nin jeopolitik konumu ve istikrarlı yönetim yapısıyla bir araya gelince başarı getirdi. 2023 hedefimizi rahatlıkla yakalayacağız. Burada tasarıma çok fazla önem vermemiz gerekiyor. Tasarım işi İnegöllü mobilyacı arkadaşlarımızın bundan sonra daha fazla önemsemeleri gereken bir konu. Hem Türkiye hem İnegöl mobilya sektörünün tasarıma çok daha fazla önem vermesi gerekiyor. Bu tasarımı da sadece kendi bilgi ve tasarımcımızla değil, dünyaya mal satacaksak dünya tasarımcılarının bilgi ve tecrübelerini sektörümüze katmamız gerekiyor. Dünya tasarım dilini konuşuyor olmamız gerekiyor ki dünyanın ilk 5 mobilya ihracatçısı olalım. Kaliteyi, teknolojiyi çözdük, dünya ile rekabet edebiliyoruz. Tek eksiğimiz tasarım. Tasarımı çok daha fazla önemsememiz gerekiyor” dedi.

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ise, “İnegöl’de 2017 fuarlarını bitirdik ve 2018 fuarı için İstanbul CNR’a hazırlanmaya başladık. 2018’de yılın ilk mobilya fuarı olan CNR İMOB’un startı 23 Ocak'ta verilecek. İnegöl’den bu fuara 200’ün üzerinde firma katılacak" diye konuştu.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, “İnegöl’den CNR İMOB’a yoğun bir katılım gösteriliyor. 2018’in ilk fuarı olan CNR İMOB fuarına da yenilikçi ve katma değerli çalışmalar yaparak katılım göstereceğiz. Katılacak olan firmalarımıza hayırlı işler diliyorum” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!