Türkiye Avusturya maçı hangi kanalda saat kaçta? İşte ilk 11'ler..

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Avusturya maçı hangi kanalda saat kaçta İşte ilk 11ler..
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 20:04

Türkiye Avusturya maçı ile millilerimiz bu akşam zorlu bir hazırlık mücadelesinde sahne alacak. Euro 2016 öncesi son hazırlık karşılaşmasına çıkan A Milli Takım, karşılaşmayı kazanarak 12 maçlık yenilmezlik serisini devam ettirmek istiyor. Karşılaşma öncesi maçın yayın bilgileri merak ediliyordu. Peki Türkiye Avusturya maçı hangi kanalda saat kaçta oynanacak? Millilerimizin ilk 11'i belli oldu. İşte karşılaşmada forma giyecek kadro...

Haberin Devamı

Avusturya Türkiye maçı ile bu akşam A Milli Takım deplasmanda zorlu bir hazırlık mücadelesi oynayacak.Türkiye Avusturya maçı millilerimizin Euro 2016 öncesi oynayacağı son hazırlık karşılaşması olacak ve galip gelinirse yenilmezlik serisi devam edecek. Millilerimizin ilk 11'i belli oldu. İzleyiciler karşılaşmanın yayın bilgilerini merak ediyordu. O bilgiler açıklandı. Peki Türkiye Avusturya maçı hangi kanalda saat kaçta?

Avusturya Türkiye maçı A Milli Takım için zorlu hazırlık karşılaşmalarından biri olacak. Avusturya Türkiye maçı bu akşam nefesleri kesecek bir mücadeleye sahne olacak. A Milli Takım, özel maçta Avusturya'ya konuk oluyor. Viyana kentindeki Ernst-Happel Stadı'nın ev sahipliği yapacağı müsabakada Türkiye, Avusturya'ya karşı kritik bir sınav verecek.

Haberin Devamı

İŞTE İLK 11'İMİZ:
Volkan, Gökhan Gönül, Ahmet Çalık, Mehmet Topal, Caner, Selçuk, Hakan, Ozan, Oğuzhan, Arda, Cenk

AVUSTURYA'NIN 11'İ:

Ramazan, Klein, Dragovic, Hinteregger, Fuchs, Alaba, Ilsanker, Burgstaller, Arnautovic, Junuzovic, Okotie

Bu yaz Fransa'da gerçekleştirilecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) için hazırlıklarına devam eden ve Antalya'da ağıorladığı İsveç'i 2-1'lik skorla mağlup eden A Milli Takım, özel maçta Avusturya ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Fransa’da düzenlenecek Euro 2016 finallerine artık sayılı günler kala A Milli Takımımız, İsveç’in ardından bu akşam deplasmanda Avusturya ile karşılaşacak. Viyana’daki Ersnt-Happel Stadı’ndaki mücadele 21.30’da başlayacak, TV8’den naklen yayınlanacak.

A Milli Futbol Takımı, Avusturya maçıyla birlikte 534'üncü randevusuna çıkacak. Ay yıldızlılar bugüne kadar oynadığı 533 resmi ve özel maçta 199 galibiyet alırken 124 maç ise beraberlikle sona erdi. 210 maçta ise sahadan yenik ayrıldı. Milliler 533 maçta toplam 700 gol atarken kalesinde 780 gol gördü. A Milli Takım son 12 maçında yenilgi yüzü görmezken dokuz galibiyet üç te beraberlik elde etti. Rakip kaleye son 12 maçta 22 gol gönderirken kalesinde ise 6 gol gördü.

Avusturya Türkiye maçı hangi kanalda saat kaçta?

Haberin Devamı

Türkiye Avusturya maçı bu aksam saat 21:30'da başlayacak. Mücadele TV 8 kanalından canlı olarak yayınlanacak.. 

MAÇ ÖNCESİ İSTATİSTİKLER

- Türkiye ve Avusturya 15 kez karşı karşıya geldi. Avusturya bu maçların sekizinde sahadan galip ayrılan taraf olurken, Türkiye altı maç kazandı (1B).

- Türkiye, Avusturya ile oynadığı son dokuz maçın altısını kazandı.

- Türkiye Avusturya'ya son iki maçta gol atamadı. Öncesindeki yedi maçta rakibine gol atmayı başaran Milliler, eşleşmenin ilk altı maçında da gol atamamıştı.

- Türkiye ile Avusturya eşleşmesinde 15 maçın sadece üçünde karşılıklı gol atıldı.

- Türkiye 12 Kasım 2014'deki Brezilya maçından bu yana oynadığı 12 maçta yenilgi yüzü görmedi. Şubat 1995 ? Mart 1996 arasında, yine Fatih Terim döneminde elde edilen 16 maçlık seriden bu yana Millilerin elde ettiği en uzun seri.

Haberin Devamı

- Türkiye, bu 12 maçlık seri boyunca altı temiz sayfa yaptı ve sadece altı gol yedi.

- Arda Turan, Türkiye adına çıktığı son dokuz maçta yedi gole katkıda bulundu (üç gol, dört asist).

- Selçuk İnan, milli formayla çıktığı son dört maçta dört gole katkıda bulundu (üç gol, bir asist).

- Selçuk İnan, bu maçta forma giydiği takdirde A Milli Takım adına 50. maçına çıkmış olacak. Selçuk'un milli takım kariyerinde sekiz golü ve altı asisti var.

- Cenk Tosun Türkiye adına son üç maçta üç gol attı. Türkiye'nin son üç golü de Cenk'ten geldi.

VELİ KAVLAK YOK!
G Grubu’nu, Rusya ve İsveç’in önünde 28 puanla lider olarak tamamlayan teknik direktör Marcel Köller’in ekibi, 10 maçta 9 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Avusturya’nın kadrosundaki en önemli oyuncular Leicester City’li Christian Fuchs, Bayern Münih’li David Alaba, Stoke City’li Marko Arnautovic ve Basel’de oynayan eski Trabzonspor’lu Marc Janko. Ayrıca Türk asıllı oyuncular kaleci Ramazan Özcan (Ingolstadt), Yasin Pehlivan (Salzburg) ve Beşiktaşlı Veli Kavlak (Hazır olmadığı için bu maçta yer almayacak.) da Avusturya adına forma giyiyorlar.

Haberin Devamı

TARİHİ HIRVATİSTAN MAÇININ OYNANDIĞI YER!
A Milli Takım, müsabakanın oynanacağı Ernst-Happel Stadyumu'nda son olarak 15 Ağustos 2012'de Avusturya ile hazırlık maçında karşılaşmıştı. Ernst-Happel Stadyumu, aynı zamanda A Milli Takımımızın EURO 2008 Finalleri'nde Hırvatistan'ı çeyrek finalde penaltı atışları sonrası mağlup edip, yarı finale yükseldiği tarihi maçın oynandığı stadyum olma özelliğini de taşıyor.

AVUSTURYA İLE 16. KARŞILAŞMA
A Milli Takımımız, 29 Mart 2016'da hazırlık maçında karşılaşacağı Avusturya ile bugüne kadar 5'i özel, 10'u resmi olmak üzere toplam 15 müsabaka oynadı. Bu karşılaşmaların, 6'sını ay-yıldızlılar kazanırken; 1 maç berabere, 8 müsabaka da Avusturya lehine sonuçlandı. A Milli Takımımız bu maçlarda 20 gol kaydederken, ağlarında ise 17 gol gördü. Türkiye ile Avusturya son olarak 15 Ağustos 2012'de Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Ernst-Happel Stadyumu'nda hazırlık maçında karşılaşmış ve ev sahibi ekip maçtan 2-0'lık galibiyetle ayrılmıştı.

Haberin Devamı

Diğer yandan; A Milli Takımımız 29 Mart'taki rakibiyle 2002 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off'larında da karşılaşmış; ilk maçı deplasmanda 1-0, rövanşı ise kendi sahasında 5-0 kazanarak tarihinde ikinci kez Dünya Kupası Finalleri'ne yükselmeye hak kazanmıştı.

MUHTEMEL 11'LER;

AVUSTURYA: Almer, Klein , Dragovic , Hinteregger, Fuchs , Baumgartlinger, Junuzovic, Harnik, Alaba, Arnautovic, Janko

TÜRKİYE: Volkan Babacan, Şener, Ahmet Çalık, Mehmet Topal, İsmail, Ozan, Nuri, Oğuzhan, Yasin, Arda, Cenk

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!