Türkiye 1-2 Çek Cumhuriyeti

Güncelleme Tarihi:

Türkiye 1-2 Çek Cumhuriyeti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2014 19:50

A Milli Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası A Grubu ikinci maçında Çek Cumhuriyeti'ne 2-1 mağlup oldu.

Haberin Devamı

Gökhan Töre'nin Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'a silah çekme tartışmaları arasında oynanan milli maçta Türkiye, Çek Cumhuriyeti'ne kendi sahasında 2-1 mağlup oldu. Gruptaki ilk maçında da İzlanda'ya 3-0 yenilen A Milli Takımımız, EURO 2016'ya gitme şansını zora soktu. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta Umut Bulut (Dk.8) ile öne geçen ay yıldızlılar, Sivok (Dk.16) ve Dockal'ın (Dk.58) golleriyle yıkıldı.

Grupta oynanan diğer maçlarda ise Hollanda, Kazakistan'ı 3-1 yenerken, İzlanda ise Letonya'yı deplasmanda 2-0 devirdi.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel Warnmark (İsveç)
Türkiye:
Tolga Zengin, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Mehmet Topal, Caner Erkin, Ozan Tufan, Selçuk İnan (Dk. 78 Oğuzhan Özyakup), Gökhan Töre (Dk. 68 Olcan Adın), Arda Turan, Olcay Şahan (Dk. 66 Muhammet Demir), Umut Bulut
Çek Cumhuriyeti:
Cech, Kaderabek, Kadlec, Sivok, Limbersky, Vacha, Darida, Dockal (Dk. 90+1 Plasil), Rosicky, Krejci (Dk. 68 Pilar), Lafata (Dk. 84 Vydra)
Goller:
Dk. 8 Umut Bulut (Türkiye), Dk. 16 Sivok, Dk. 58 Dockal (Çek Cumhuriyeti)
Sarı kart: Dk. 84 Oğuzhan Özyakup (Türkiye)

Türkiye 1-2 Çek Cumhuriyeti

Fotoğraf: Emre OKTAY

KADIKÖY'DE 'YETER DEMİRÖREN' SESLERİ

Türkiye A Milli Takımının oyunun son 10 dakikasına Çek Cumhuriyeti karşısında 2-1 geride girmesi üzerine tribünler kısa süreli de olsa TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i protesto etti. Önce Selçuk İnan'ı ıslıklayan Milli takım taraftarları daha sonra 'Yeter Yıldırım Demirören' diye bağırarak TFF Başkanına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Türkiye 1-2 Çek Cumhuriyeti


SLAVEN BILIC DE TRİBÜNDE

TÜRKİYE A Milli takımına destek verenlerin arasında Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic de vardı. Hırvat teknik adam, kız arkadaşı ile birlikte maçı izlerken, Acun Ilıcalı, Murat Boz gibi isimlerde Kadıköy'de idi Bilic maç sonunda açıklama yapmaktan kaçındı.

Haberin Devamı

ÇAĞRI KARŞILIKSIZ KALDI

Çek Cumhuriyeti maçı öncesi taraftarlara yapılan çağrı cevapsız kaldı. Türkiye Futbol Federasyonu ve milli takımlar futbol direktörü Fatih Terim taraftarlardan maça ilgisi göstermesini istemişti ancak 52 bin kapasiteli Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda tribünlerin büyük bir kısmı boş kaldı. Karşılaşmaya beklenenden daha az seyirci gelmesinde 50 ile 120 TL arasında değişen bilet fiyatların da etkili olduğu belirtildi.

Türkiye 1-2 Çek Cumhuriyeti


Türkiye Futbol Federasyonu'nun başlattığı VE Ay Yıldızlı futbolcuların da videolu kliplerle taraftara seslendiği " Kırmızı ile gel, beyaz ile gel' sloganı da etkili olmazken, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın koltuklarına maç öncesinde Türk Bayrağı bırakıldı.

'BÜYÜK' ADEM

Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasında oynanan karşılaşmada dağıtılan esame listesindeki bir ayrıntı da dikkat çekti. 23 kişilik kadroda bütün futbolcuların ismi ve soyismi sırasıyla yazılırken sadece Adem Büyük'ün ismi Büyük Adem olarak yazılması gözden kaçmadı. Süper Lig'de formasını giydiği Kasımpaşa takımının taraftlarları da golcü futbolcuyu tribünlere 'Büyük Adem' olarak çağırması ilginç bir tesadüf olarak kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

Kadıköy’de mehter marşı!

TÜRKİYE A Milli takımı ısınmak için sahaya çıkar çıkmaz Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı’nda mehter marşlı motivasyon taktiği devreye girdi. 90 dakika öncesinde Ay Yıldızlı futbolcular sahaya çıktığında stat hoparlöründe mehter marşı çalınarak oyuncuların ve taraftarın kritik 90 dakikaya motive olması sağlanmaya çalışıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!