Türkiye 1 - 0 K. İrlanda

Güncelleme Tarihi:

Türkiye 1 - 0 K. İrlanda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2013 06:50

A Milli Futbol Takımı, Adana'da oynanan hazırlık karşılaşmasında Kuzey İrlanda'yı Mevlüt Erdinç'in golüyle mağlup etti. Maç öncesi düzenlenen imza töreninde 'yeni başlangıç' yerine 'reform' tabirini kullanmayı tercih ettiğini belirten Fatih Terim, reformuna da galibiyetle start vermiş oldu.

Haberin Devamı

Karşılaşmaya Ersan Adem Gülüm, Bilal ve Adem Büyük gibi yeni isimlerle başlayan A Milli Takım, rakibi karşısında ilk yarı boyunca etkili oldu. Hazırlık karşılaşması olmasına rağmen hayli tempolu ve mücadele seviyesi yüksek bir oyun ortaya koyan Milliler özellikle sol kanattan Caner ve Arda ile göbekten Bilal'le etkili oldular. Maç boyu Pirlo'yu hatırlatan bir oyun tarzı ve yaklaşık 30 metreden ayağa attığı paslarla dikkat çeken Bilal ilk yarının son dakikasında da defansın arkasına attığı pasla Mevlüt'ü pozisyona soktu. Mevlüt ince bir dokunuşla kaleciyi çaresiz bırakınca A Milli Takım karşılaşmadaki tek golü de kaydetmiş oldu.

İkinci yarının ilk dakikalarında da aynı senaryoyla devam eden karşılaşma oyuncu değişiklikleri sonrasında klasik hazırlık maçı havasına döndü ve karşılaşma Millilerin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Kasımpaşalı Adem Büyük ve ikinci yarıda oyuna giren Fenerbahçeli Salih Uçan ile Eskişehirsporlu Tarık Çamdal ilk kez Milli Takım forması giydiler.

Haberin Devamı

Karşılaşmadan önemli pozisyonlar;
- İkinci yarının ilk tehlikeli pozisyonu yine milli takımımızdan geldi. Caner'in ortasında Mevlüt topuğuyla dokundu top direkten döndü.
- İlk yarının son dakikasında Mevlüt'le golü buluyoruz. Bilal'in defans arkasına bıraktığı pasta Mevlüt topa hafif bir dokunuşla golü buldu.
- 9. dakikada gole çok yaklaştık. Sağ kanattan kullandığımız ortada kafa Mehmet Topal'ın kafa vuruşunu rakip çizgiden çıkarttı. Devamında Ersan bir vuruş daha yaptı o da direkten döndü.
- İlk tehlikeli atak 4. dakikada takımımızdan geldi. Sağ kanattan ceza sahasına girdiği gibi Bilal şutunu çekti topu kaleci çeldi.

STAT: 5 Ocak
HAKEMLER: Bas Nijhuis, Rob van de Ven, Charles Schaap
TÜRKİYE: Tolga Zengin - Gökhan Gönül (Dk.72 Tarık), Semih Kaya, Ersan Gülüm, Caner, Adem (Dk.67 Salih Uçan), Mehmet Topal, Oğuzhan (Dk.46 Burak), Bilal Kısa (Dk.83 Olcay), Arda (Dk.89 İshak), Mevlüt (Dk.77 Gökhan Töre)
YEDEKLER: Serkan Kırıntılı, Zeki Ayvaz, Aykut Demir, Umut Bulut, Uğur Çiftçi, Serdar Aziz, Sercan Sararer, Aytaç Kara, Koray Altınay, Aydın Karabulut
KUZEY İRLANDA: Carroll (Dk.46 Alan)- Hughes, Evans, Chris, Hodson, Oliver, Davis, Clingan (Dk.75 McKay), Lafferty (Dk.75 McGivern), Paterson, McGinn (Dk.67 Steele)
YEDEKLER: McArdle, McPake, Grigg
GOL: Dk.45+1 Mevlüt (Türkiye)
SARI KARTLAR: Dk.39 Oliver (Kuzey İrlanda)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!