Türkiye 0-1 Romanya

Güncelleme Tarihi:

Türkiye 0-1 Romanya
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2012 00:11

A Milli Futbol takımı 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu maçında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Romanya'ya 1-0 yenilerek çok ağır bir yara aldı.

Haberin Devamı

Romanya'nın ve maçın tek golünü 44. dakikada Volkan Demirel'in büyük hatasında Grozav kaydederken, Ay yıldızlılar 2014 Dünya Kupası'na katılma şansını da zora sokmuş oldu.

MAÇTAN KARELER - Adem KABAYEL ve Emre OKTAY'ın objektifinden

AVCI: ZOR BİR RAKİPLE OYNADIK

PITURCA: TÜRKİYE'YE İZİN VERMEDİK

Türkiye böylece D Grubu'nda oynadığı 3 maçta sadece 3 puan toplayabilirken Romanya ise İstanbul 'dan aldığı 3 puan ile üç maçta 9 puana ulaştı. Türkiye, bir sonraki maçında 16 Ekim Salı günü Macaristan ile deplasmanda karşılaşırken, Romanya ise Bükreş'te Hollanda'yı ağırlayacak.

POPESCU'DAN ÇARPICI MAÇ YORUMU

AVCI İLE 10. MAÇTA 5. YENİLGİ

KADROLAR

TÜRKİYE: Volkan Demirel
(Fenerbahçe), Gökhan Gönül(Fenerbahçe), Semih Kaya(Galatasaray), Ömer Toprak(Bayer Leverkusen), Hasan Ali Kaldırım(Fenerbahçe), Mehmet Topal(Fenerbahçe), Emre Belözoğlu(Atletico Madrid)(Dk. 80 Nuri Şahin/Liverpool), Hamit Altıntop(Galatasaray)(Dk. 61 Mevlüt Erdinç/Rennes), Sercan Sararer(Greuther Furth)(Dk. 68 Emre Çolak/Galatasaray), Arda Turan(Atletico Madrid), Umut Bulut(Galatasaray)

TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

Haberin Devamı

ROMANYA: Tatarusanu, Tamas, Chiriches, Goian, Ras-Dinca, Torje, Pintilii, Bourceanu, Stancu (Dk. 82 Mutu), Grozav (Dk. 50 Cocis), Marica (Dk. 79 Chipciu)
TEKNİK DİREKTÖR: Victor Piturca

ROMANYA'YA ŞANSIMIZ TUTMUYOR

Türkiye 0-1 Romanya


Milli Takımımızın grubunda oynanan diğer maçların sonuçları şöyle;

Hollanda 3-0 Andorra
Estonya 0-1 Macaristan

HOLLANDA VE MACARİSTAN 3 PUANI KAPTI

KADIKÖY BÜYÜSÜ BOZULDU

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Romanya'ya 1-0 yenilen (A) Milli Futbol Takımı, Kadıköy'de oynadığı 12. maçta 2. kez mağlup oldu. Milliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda daha önce yaptığı 11 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik almış, sadece 1 kez de yenilmişti. Bu statta 10. resmi maçını oynayan ay-yıldızlı ekip, 2. kez sahadan puansız ayrıldı.

Kadıköy'de 6 maçtır yenilmeyen, son 4 karşılaşmasını kazanan Türkiye, Romanya'ya mağlup olmaktan kurtulamadı. (A) Milli Takım, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki bundan önceki tek yenilgisini 2004 yılında 3-0'lık sonuçla Ukrayna karşısında almıştı.

MAÇIN AYRINTILARI 

Başbakan Erdoğan da maçı izledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri (D) Grubu'nda Türkiye ile Romanya arasında oynanacak maçı izlemek üzere Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na geldi. Başbakan Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile birlikte maç öncesinde  futbolculara başarı dileklerinde bulundu. Erdoğan'ın boynunda “Türkiye” yazılı atkı olduğu görüldü.

MİLLİ TAKIMDA BURAK VE SELÇUK ŞOKU

“Bando Es-Es” taraftarları coşturdu

Futbol Federasyonu'nun daveti üzerine milli maça gelen, Eskişehirsporlu taraftarların oluşturduğu “Bando Es-Es” çaldıkları parçalarla taraftarları coşturdu. Karşılaşma öncesi stat önünde parçalar çalan bando, futbolseverlere coşkulu anlar yaşattı.

Romanya'ya alkış

Deplasmanda Türkiye'yi yenerek gruptaki iddiasını ortaya koyan Romanya Milli Takımı, maç sonrası galibiyet sevincini kendilerini İstanbul'da yalnız bırakmayan taraftarları ile paylaştı. Bu arada, Türk taraftarlar, soyunma odasına giden Rumen oyuncuları alkışladı. Rumen oyuncular da aynı şekilde Türk seyircilerin bu jestine karşılık verdi.

Hamit'e tepki

Milli futbolcu Hamit Altıntop, ikinci yarıda oyundan alınışı sırasında taraftarlardan tepki gördü. 61. dakikada yerini Mevlüt Erdinç'e bırakan Hamit Altıntop, saha kenarına gelirken taraftarların bir bölümü tarafından ıslıklandı.

Emre Çolak milli oldu

Galatasaraylı Emre Çolak, Romanya maçında ilk kez (A) milli formayı giydi. 68. dakikada Sercan Sararer'in yerine oyuna giren 21 yaşındaki Emre Çolak, (A) Milli Takım'da ilk kez oynadı.

Aslı Çakır Alptekin'e plaket

Milli maçın devre arasında, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 1500 metrede Türkiye'ye ilk olimpiyat altın madalyasını kazandıran milli atlet Aslı Çakır Alptekin, onurlandırıldı. Alptekin'in altın madalya kazandığı yarış stattaki dev skorborddan gösterilirken, tribünleri olduran binlerce taraftar yarış yeniden yapılıyormuş gibi büyük coşku yaşadı. Türkiye Futbol Federasyonu 2. Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, federasyon adına milli atlete plaket verdi. Aslı Çakır Alptekin daha sonra tribünleri dolaşırken, taraftarlardan büyük alkış aldı.

“I love you Alex”

Milli maçın son anlarında tribünlerden “I love you Alex” sesleri yükseldi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan milli maçın son bölümünde, Fenerbahçe ile sözleşmesini feshederek bu akşam ülkesine dönen Brezilyalı futbolcu lehine tezahürat yapıldı.

Bourceanu'ya yabancı madde atıldı

Romanya Milli Takımı'ndan Bourceanu, ikinci yarının hemen başında korner  atışı kullanırken, tribünden atılan bir cisim kafasına isabet etti. Rumen oyuncu kısa bir süre yerde kalırken, maçın hakemi Howard Melton Webb, 4. hakem ile konuştuktan sonra oyunu başlattı.

Kulüp başkanları ve teknik direktörler milli maçta

Türkiye-Romanya mücadelesini Spor Toto Süper Lig kulüplerinin başkanları, yöneticileri ve teknik direktörleri de statta izledi. Kulüpler Birliği Vakfı'nın bugünkü toplantısına katılan kulüp başkanları ve kulüplerin yöneticileri Futbol Federasyonu'nun davetlisi olarak milli maça geldiler. Çok sayıda teknik direktör de karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!