Türkgücü ayrıcalık değil eşitlik istiyor

Güncelleme Tarihi:

Türkgücü ayrıcalık değil eşitlik istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 11:34

Almanya’nın Düsseldorf kenti yakınlarındaki Ratingen’de 1987 yılında kurulan Ratingen Türkgücü zor günler yaşıyor. Kreisliga B‘de puan mücadelesi veren ve 38 puanla 4’üncü sırada bulunan Ratingen Türkgücü’nün kullandığı çorak sahanın, suni çim sahaya dönüştürülmesi için belediye nezdinde yapılan girişimler sonuç vermedi.

Haberin Devamı

RATINGEN Türkgücü’nün 30 yıldır kullandığı çorak sahada açıklama yapan kulüp yöneticilerinden Mevlüt Aydın, Tuncer Turgut, Harun Ardıç, Nadir Uçan ve Uğur Pehlivan, Ratingen Belediyesi Okul ve Spor Yönetim Birimi’yle yaşanan sıkıntılara değinerek, çim saha taleplerinin sürekli ertelendiğini söyledi.

Ratinge’den tek toprak sahanın Türkgücü’nde olduğunu belirten Ratingen Türkgücü Başkanı Mevlüt Aydın, yıllardır yapılan girişimlerin sonuç vermediğini, belediye ile görüşmelerin hala devam ettiğini dile getirdi.
15 yıldan beri Ratingen Türkgücü’nün Genel Müdürlüğü’nü yapan Harun Ardıç ise diğer kulüpler gibi eşit muamele görmek istediklerini belirterek şunları söyledi:

Türkgücü ayrıcalık değil eşitlik istiyor

Haberin Devamı

ÜYELERİMİZİ KAYBETTİK
“Kulübümüz 1987 yılında kuruldu. O yıllarda Türkgücü adı altında 10 takımımız vardı. Sahaların birçoğu topraktı. Zamanla rakiplerimizin sahaları çimlendirildi. Böyle olunca bize gelen gençler azaldı ve önemli sayıda üye kaybına uğradık. Kulüp bünyesinde üç takımımız var ve 80’e yakın genç spor yapıyor. 100’e yakın üyemiz var. İçinde bulunduğumuz durum, kabul edilebilir değil. 2015 yılında imza kampanyası başlattık ve suni çim talebini içeren bin imzayı Ratingen Belediyesi’ne ilettik. Bize, ‘2017 yılında tekrar bu konuyu görüşeceğiz. Kaynak bulunmaz ise ertelenir’ dediler. Bu arada bizim saha çimlendirilmemesine rağmen, diğer kulüplerin sunni çim sahaları sökülüp yenilendiğini gördük. Yeni çim sahasına kavuşan kulüpler oldu. Bizim buraya bakan yok! ‘2017 belki’ denildi, kimse somut bir şey söyleyemiyor. Ratingen Belediyesi bizim taleplerimizi görmezden geliyor. Nasıl eşit şartlarda sahalarda mücadele edeceğiz? Bu mümkün mü?”

Türkgücü ayrıcalık değil eşitlik istiyor

SAHAYA GÜÇSÜZ ÇIKIYORUZ
Ratingen Türkgücü’nde yöneticilik ve antrenörlük yapan Uğur Pehlivan da, “Bu toprak sahanın en büyük sıkıntısını yaşayanlardan birisiyim. Oyuncularımın neler yaşadığını çok iyi biliyorum. Özellikle kış aylarında sahamız kapatılıyor, antrenman bile yapamıyoruz. Tek isteğimiz sahamız kısa sürede diğer sahalar gibi olması. Şartlarımız maalesef diğer kulüplere göre eşit değil. Sahamız kapalı olduğu günler idmanımızı bile yapamıyoruz. Belediye kışın, çok geç saatlerde ve diğer takımların antrenmanı bittikten sonra bize saha imkanı sunuyor. Dolayısıyla sahaya güçsüz çıkıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türkgücü ayrıcalık değil eşitlik istiyor

YETKİLİLER KONUŞMAK İSTEMEDİ
Ratingen Türkgücü yöneticilerinin dile getirdiği iddialar hakkında görüşlerini almak istediğimiz Ratingen Belediyesi Okul ve Spor Dairesi, ‘bilgilendirmenin kulüp yöneticilerine yapılabileceğini’ açıklamakla yetindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!