Turkcell Süper Lig gol fakiri

Güncelleme Tarihi:

Turkcell Süper Lig gol fakiri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2009 10:44

Turkcell Süper Lig, şu ana kadar atılan gol sayısı bakımından Avrupa'nın önde gelen ligleri arasında son sıralarda yer almasıyla dikkati çekiyor.

Haberin Devamı

İspanya, Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya birinci futbol liglerinde yer alan takımların bu sezon şu ana kadar attıkları toplam gol sayıları değerlendirildiğinde, Turkcell Süper Lig, 173 golle 5. sırada yer alıyor.

Sıralamaya göre birinciliği 229 golle İngiltere Premier Ligi alırken, 2. sırayı 205 golle Fransa Ligue 1 elde etti. Almanya 1. Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 199 golle 3. olduğu değerlendirmede, dördüncülüğü 176 golle İspanya La Liga aldı. Değerlendirmeye göre, İtalya Serie A ise 164 golle Turkcell Süper Lig'in ardından son sırada yer aldı.

Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında toplam 19 gol kaydedilirken, takımlar ikinci haftada 28 gole imza attı. Gol bakımından oldukça kısır geçen 3. haftada ise sadece 16 gol atıldı. Ekipler, 4. haftada 23, 5. haftada 26, 6. haftada 22 ve 7. haftada da 20 gole imza attılar. Son haftada ise 19 gol kaydedildi.

Haberin Devamı

Ligde geride kalan 8 hafta sonunda toplam 173 gol atılırken, 2. hafta en çok gol atılan hafta oldu. Takımlar, bu haftada 28 gole imza atarken, en gollü karşılaşmalar 5'er golle Eskişehirspor-Bursaspor ile Galatarasay-Denizlispor maçları oldu. 2. haftada Sivasspor ve Antalyaspor dışında bütün takımlar gol atmayı başardı.

Ligde şu ana kadar en az golün atıldığı hafta ise 3. hafta oldu. Bu haftada oynanan 9 karşılaşmada takımlar toplamda sadece 16 gol sevinci yaşadı. Ligde yer alan 18 takımdan 7'si 3. haftada fileleri havalandırmayı başaramazken, bu haftada, Gençlerbirliği-Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Eskişehirspor maçları golsüz beraberlikle tamamlandı. 3. haftada oynanan maçlarda 7 takım golle buluşamazken, sahasında Kayserispor'a 4 gol atan Galatasaray, haftanın en golcü takımı oldu.

GOLÜN ADI: PREMIER LİG

İngiltere Premier Ligi, Ligue 1, Bundesliga, Turkcell Süper Lig, Serie A ve La Liga arasında şu ana kadar takımların en çok gol attığı lig olma özelilğini taşıyor.

Ligde geride kalan 8 haftada takımlar toplam 229 gole imza atarken, “en golcü” hafta, 37 golle 7. hafta oldu. 20 takımın yer aldığı ligde gol açısından
en kısır geçen hafta ise 4. hafta oldu. Bu haftada 6 takım gol hasreti yaşadı.

Haberin Devamı

Ligin ilk haftasında 24 gol kaydedilirken, takımlar ikinci haftada 17, üçüncü haftada da 25 gol buldu. Ligde dördüncü haftada meşin yuvarlak toplam 23 kez filelerle buluşurken, beşinci haftada bu sayı 36'ya çıktı. Premier Lig'de son üç haftada ise 34, 37 ve 33 gol atıldı.

FRANSA LIGUE 1, GOLÜN İKİNCİ ADRESİ

Fransa Ligue 1, Avrupa'nın önde gelen 5 ligi arasında ekiplerin şu ana kadar en çok gol attığı ikinci lig oldu.

Ligde 9. haftaya kadar 205 gol kaydedilirken, altıncı ve ikinci haftada 30 gole imza atıldı. Toplam 35 golün kaydedildiği 6. hafta, ligin en gollü haftası olma özelliğini taşırken, en golsüz haftalar 18 ve 14 golün atıldığı 4. hafta ile 5. hafta oldu.

Haberin Devamı

Ligde yer alan 20 takım, birinci ve üçüncü haftada toplam 27 gole imza atarken, ikinci haftada 30 yedinci haftada da 25 gol kaydetti. Sadece 14 golün atıldığı 5. haftada 9 takım gol atma başarası gösteremedi.

BUNDESLİGA ÜÇÜNCÜ SIRADA

Almanya Birinci Futbol Ligi ise (Bundesliga) söz konusu değerlendirmede 199 golle üçüncü sırayı elde etti.

18 takımın mücadele ettiği ligde, ilk haftada 21 gol, ikinci haftada 28 gol, üçüncü haftada da 22 gol kaydedildi. Ligin 4., 5. ve 7. haftalarında ise gol grafiğinin her geçen hafta yükselmesi dikkati çekti. Takımlar dördüncü haftada toplam 21 gole imza atarken, bu rakam ligin beşinci haftasında 25'e ulaştı. 6. haftada ise meşin yuvarlak 27 kez filelerle buluştu. Ligde oynanan son haftada da ekipler 25 gol kaydetti.

LA LİGA

Haberin Devamı

La Liga'nın söz konusu değerlendirmedeki ligler arasında daha geç başlamasına rağmen, gol konusundaki başarılı performansı dikkati çekiyor.

Ligde henüz 6 hafta geride kalmasına rağmen, takımlar toplam 176 gole ulaştı. Ligin ilk haftasında 20 takım toplam 22 gole imza atarken, ikinci haftada takımlar 26 kez topu ağlarla buluşturdu. Ligin üçüncü haftasında tam 39 gol kaydedilirken, dördüncü haftada bu sayı 29'a düştü. Takımlar 5 haftada 25 kez meşin yuvarlağı filelerle buluştururken, son haftada futbolseverler 35 gol izledi.

SERIE A GOL SIKINTISI YAŞIYOR

İtalya Serie A, Turkcell Süper Lig'in ardından değerlendirmeye alınan ligler arasında en az gol atılan 5. lig oldu.

Haberin Devamı

Ligde şu ana kadar 7 hafta geride kalırken, takımlar meşin yuvarlağı 164 kez ağlarla buluştu. 20 takımın yer aldığı ligin ilk haftasında 24, ikinci haftasında da 28 gol kaydedildi.

Ligde 3. haftada 24 gol kaydedilirken, futbolseverler, 4. haftada 27, 5. haftada ise 23 kez gol gördü. 6. haftada toplam 17 golün atıldığı ligde son haftada ise 21 gol oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!