Türkan Saylan Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Türkan Saylan Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 00:34

Türkan Saylan Ödülleri sahiplerini buldu

Haberin Devamı

Mehmet AKTARAN/İSTANBUL,(DHA)- ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen “Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri" törenle verildi. Sanat Ödülü'nde, öykü dalında Melike Belkıs Aydın ve Göksu Baykal ödüle değer görülürken, Sağlık dalında ise Doç. Dr. Yalçın Solak ödüllendirildi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından verilen “Türkan Saylan 6. Sanat ve Bilim Ödülleri", İş Sanat Kültür Merkezi'nde bu akşam düzenlenen Türkan Saylan'ı anma programında sahiplerini buldu.



Geceye, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.



Türkan Saylan'a saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan gecede Türkan Saylan Belgeseli gösterildi.



Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Aysel Çelikel, açılış konuşmasında şunları söyledi:



“Türkan Saylan'ın başarıları, aklı ile yüreğini birleştirme sanatının ve yorulmak bilmeyen azim ve iradesinin eseridir. Her konuda fikri takibi çok kuvvetlidir. Sonuç alıncaya kadar mücadeleden vazgeçmeyen karakteri en çarpıcı özelliklerindendir. Atatürk, Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin değerlerini, laikliği, kadın haklarını korumada kendini hep sorumlu hissetti. Türkan Saylan başkanlığındaki ÇYDD yönetimleri, eğitimin her alanına destek oldu. 13 Nisan 2009'da Türkan Saylan'ın hayatına kast edenler, Türkiye Cumhuriyetinin gücünü kırmak isteyenler, Atatürk Türkiye'sinin temellerini oyanlar, otoriter din devleti kurmak için çalışanlar -bunların bir kısmı yurtdışına kaçtı, bir kısmı saltanat sürüyor- düzmece mahkemelerde sahte delillere dayalı iğrenç ve inanılmaz iftiralar, kurulan tuzaklar, hukuksuz ve umutsuz yargılamalar yıllarca devam etti. Sonunda hak yerini buldu. Beraatla bitti. Ama Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin, Profesör Ayşe Yüksel'in, Profesör Filiz Meriçli'nin, avukat Nur Gerçer'in acıları tam 7 sene sürdü. Yargılanan 3 değerli arkadaşımız gibi Türkan Saylan da sağ olsaydı, aynı acıları, belki de daha fazlasını yaşayacaktı. Üstün Hizmet Madalyası beklerken gözaltılar, yargılamalar, ceza tehditleri ve yaşanan her şey… Arkadaşlarımıza reva görülen haksızlıkları, hüzünle anarken 'acıların da hesabı bir gün mutlaka sorulacaktır' diyorum."



Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Sanat Ödülü “Öykü" dalında Melike Belkıs Aydın'ın “Pembe Kızıl" ve Göksu Baykal'ın “Geç Kalmış Bir Öpüş" adlı öyküleri arasında paylaştırıldı.



Sağlık dalında ise kalıtsal böbrek hastalığı Otozomal Dominant Polikistik Böbrek Hastalığı üzerindeki çalışmalarından dolayı Doç. Dr. Yalçın Solak ödüllendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!