Türk Telekom "Amin" dedi

Güncelleme Tarihi:

Türk Telekom Amin dedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2007 11:22

Beko Basketbol Ligi'nde mücadele edecek takımlar, gelecek sezon başarıya ulaşabilmek için oyuncu transferlerine hız kesmeden devam ediyor.

Haberin Devamı

Ligde 2007-2008 sezonunda mücadele edecek takımlardan bazıları transfer çalışmalarında oldukça hızlı davranırken, bazı kulüpler ise bu konuda sessizliğini sürdürüyor.

Ligde geçen sezon zor günler geçiren ve son haftalara kadar İkinci Lig'e düşme tehlikesi yaşayan TT Net Beykoz, transfer sezonun en hızlı takımı olurken, şu ana kadar 10 oyuncu ile anlaşma sağladı.

TT Net Beykoz, Türk Telekom'dan Alper Yılmaz, Umut Lafatan, Cem Coşkun ve Umut Görür, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Umut Tınay, Beşiktaş Cola Turka'dan Erdal Bibo ile Levent Bilgin'i kadrosuna dahil etti. Sarı-siyahlı takım, yabancı oyuncu transferinde ise geçen yıllarda da Türkiye'de forma giyen ABD'li oyun kurucu Gregory Greys ile Clarente Gilbert ve Chris Burgess'le anlaşmaya vardı.

Haberin Devamı

Ligde geçen sezon özellikle yabancı oyuncularının takımdan ayrılmasıyla zor günler geçiren Beşiktaş Cola Turka, transfer dönemine hızlı bir giriş yaptı. Kadrosuna 9 oyuncuyu dahil eden siyah-beyazlılar, Pınar Karşıyaka'dan Mehmet Yağmur, Bandırma Banvitspor'dan Onur Aydın, Darüşşafaka'dan Sinan Güler ile anlaşma sağlarken, yabancı oyuncu tercihini Rick Apodaca, Jacob Jaacks, Sandro Nicevic ve Preston Anthony'den yana kullandı.
Ligin yeni ekiplerinden Antalya Büyükşehir Belediyespor ise kadrosuna 7 yeni basketbolcu kattı. Geçen sezon İkinci Lig'de gösterdiği başarılı performansla Beko Basketbol Ligi'ne katılmaya hak kazanan Antalya ekibi, Efes Pilsen'den Can Akın, Bandırma Banvitspor'dan Ersin Görkem, Pınar Karşıyaka'dan Nedim Yücel ve TOFAŞ'tan Uluğ Kaçaniku'yu yeni sezon için kadrosuna katarken, yabancı oyuncu olarak da Aaron Pettway, Ricardo Marsh ve Cartier Martin'den yana kullandı.

TÜRK TELEKOM “AMİN” DEDİ

Ligin güçlü takımlarından Türk Telekom ise yeni sezon öncesi özellikle yabancı oyuncu transferinde önemli isimleri kadrosuna katmayı başardı. Başkent ekibi, geçtiğimiz yıllarda Beşiktaş Cola Turka formasıyla basketbolseverlerin gönlünde taht kuran ABD'li oyun kurucu Khalid El-Amin'i kadrosuna dahil etti. Mavi-beyazlı takım, diğer yabancı oyuncularını ise Michael Wright ile Chistopher Williams olarak belirledi.

Haberin Devamı

Türk Telekom, yerli transferde de Bandırma Banvitspor'dan Bekir Yarangüme, TOFAŞ'tan Adem Ören, Beşiktaş Cola Turka'dan Barış Özcan ve Pınar Karşıyakalı Erdinç Balto ile anlaştı.

TRANSFERDE SESSİZ KALAN TAKIMLAR

Beko Basketbol Ligi'nde gelecek sezon için transfer çalışmalarını sürdüren takımlar arasında şu ana kadar hiç transfer yapmayan Darüşşafaka ve Alpella, sessizliğini sürdürüyor.

Ligde geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe Ülker ise transfer dönemini durgun geçiren takımlar arasında yer alırken, şu ana kadar yerli oyuncu transfer etmemesi dikkat çekiyor.

(A) Milli Basketbol Takımı'nın antrenörü Bogdan Tanjevic ile anlaşma sağlayan sarı-lacivertli takıma, yeni sezon öncesi iki Sloven oyuncu Emir Preldzic ve Gasper Vidmar katıldı.

Haberin Devamı

Ligin Bursa temsilcisi OYAK Renault ise kadrosuna şu ana kadar, Alper Saruhan ile ABD'li forvet Monwell Randle'ı katabildi.

Ligde yer alan diğer takımların şu ana kadar transfer ettikleri basketbolcular ise şöyle: Bandırma Banvitspor: Derya Yanlıer, İnanç Koç, Ümit Sonkol, Yunus Çankaya Smiljan Pavic, Chris Hill Mersin Büyükşehir Belediyesi: Polat Kaya, Ümit Türkoğlu, Oktay Yılmaz, Polat Kocaoğlu, Altan Erol, Esat Sinanoğlu Kepez Belediyespor: Bora Sancar, İsmail Çevik, Hakan Üsküplü, Ufuk Kaçar, Umut Durmuş, Enver Ekmen Efes Pilsen: Rashad Wright, Loren Woods, Andre Hutson, Ender Arslan Galatasaray Cefe Crown: Cüneyt Erden, Erdem Türetken, William Avery
CASA Ted Kolejliler: Caner Erdeniz, Özgür Adıgüzel, Önder Külçebaş, Julean Terrell Pınar Karşıyaka: Asım Pars, Barış Ermiş, Sean Marshall, Quin Huprey Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi: Umut Yenice, Sean Marshall, Quin Humprey, Michael Hicks Beko Basketbol Ligi'nde transfer sezonu 10 Ağustos Cuma günü sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!