Türk Telekom’a NBA yıldızı

Güncelleme Tarihi:

Türk Telekom’a NBA yıldızı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2013 01:05

Beko Ligi’nin iddialı ekibi Telekom, son olarak Boston Celtics formasını giyen 26 yaşındaki Terrence Williams’ı renklerine kattı.

Haberin Devamı

Sıkıntılı geçen iki sezonun ardından Kerem Tunçeri, Luksa Andric ve Josh Shipp transferleri ile sezona iddialı bir giriş yapan Türk Telekom, NBA’in önemli yıldızlarından birine imza attırdı. Başkent ekibi, NBA’in önemli şutör guardlarından biri olan Boston Celtics oyuncusu Terrence Williams ile sözleşme imzaladı.
2009 yılında 11. sırada New Jersey Nets taraftarından draft edilerek NBA kariyerine adım atan Williams, Nets’in ardından sırasıyla Houston Rockets, Sacramento Kings ve Boston Celtics takımlarının formalarını giydi. İlk kez Avrupa’da oynayacak olan 26 yaşındaki oyuncu, Lousville Üniversitesi mezunu. Çaylak sezonunda 8,4 sayı, 4.5 ribaund ve 2.9 asist ortalamaları tuttururken, ilk triple double’ını da bu sezonda yaptı. Williams, 9 Nisan 2011’de oynanan maçta Chicago Bulls karşısında 27 sayı, 13 ribaund, 10 asist kaydetti.

Haberin Devamı

ÇOK YÖNLÜ SKORER BİR OYUNCU

Çok yönlü bir oyuncu olan Terrence Williams, güçlü penetreleri, ikili oyun becerisi ve orta mesafe şutları ile durdurulması güç bir skorer olarak kabul ediliyor. Oldukça önemli bir hücum silahı olmasının yanı sıra sert savunması ile de tanınan 1.98 metrelik Williams, etkileyici atletizmi sayesinde 3 pozisyonu da rahatlıkla savunabiliyor. Avrupa’dan birçok teklif aldığını ancak Türk Telekom’un kendisini en fazla etkileyen takım olduğunu belirten Terrence Williams, Türkiye’de oynayacağı için mutlu olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!