Türk takımlarının ipi böyle çekildi

Güncelleme Tarihi:

Türk takımlarının ipi böyle çekildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2012 00:00

3 takımla başladığımız Euroleague maceramız Top 16 turunda sona erdi.

Haberin Devamı

Mayıs ayında İstanbul'da düzenlenecek Final Four'da bir Türk takımını hayallerimiz de böylece suya düştü.

Uzun Avrupa Ligi maratonundan geriye sadece Galatasaray Medical Park'ın CSKA Moskova'ya sezonun tek mağlubiyetini yaşatması kalırken Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray MP umutlarını son maça kadar taşımayı başardılar. Ama deyim yerindeyse iki temsilcimiz de kendi iplerini kendileri çektiler.

Final Four'a ev sahipliği yaptığımız bir yılda hiçbir takımımızın orada olamamasının nedeni ise 9-0'da yatıyor. Yani Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park'ın Top 16 turunda oynadığı toplam 9 deplasman maçından bahsediyoruz.

Temsilcilerimiz hiçbiri deplasmanda maç kazanamazken evlerinde oynadıkları 9 maçın 6'sını kazanmayı başardı.

Deplasman karnesinin ne kadar önemli olduğunu ise ortada... Şöyle ki Top 16 turunda gruplardan çıkan 8 takım toplamda oynadıkları 24 deplasman maçında 14 galibiyet almışlar.

Haberin Devamı

Özellikle Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray MP gruplarında son hafta oynadıkları en kritik maçlarda  deplasmanda kazanabilselerdi 2 takımımız da gruplarından çıkmış olacaklardı. Bu maçlarda Fenerbahçe Ülker grupta bir iddiası bulunmayan Emporio Armani Milano'ya 85-72, Galatasaray Medical Park ise İstanbul'da yendiği Olympiakos'a 88-81 yenildi.

Takımlarımız arasında deplasmanda en kötü performansı ise Anadolu Efes gösterdi. Lacivert beyazlılar 3 deplasman maçında toplam 54 sayı fark yerken, Galatasaray MP 28 sayı, Fenerbahçe Ülker ise 22 sayı fark yedi.

www.twitter.com/hkoyuncuoglu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!