Türk koç olsaydı farklı olurdu

Güncelleme Tarihi:

Türk koç olsaydı farklı olurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2013 01:04

Otoriteler kadro seçiminin yanlış olduğu konusunda hemfikir olurken hem savunmada hem de hücumda istediğimizi yapamadığımız söylediler.

Haberin Devamı

SLOVENYA’da düzenlenen 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda ikinci tura çıkma başarısı gösteremeyen 12 Dev Adam, İstanbul’a döndü. Slovenya’nın Koper kentinde D Grubu’nda maçlarını oynayan ve sadece tek galibiyet alabilen milli takım kafilesi, sabah saatlerinde İstanbul’a ulaştı. Oyuncuların ve yönetim kurulu üyelerinin üzgün olduğu dikkat çekti. Milli takımdaki görevini bırakma sinyalleri veren başantrenör Bogdan Tanjevic, yarın Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyecek ve muhtemelen istifa edecek.

BAŞARISIZLIĞIN NEDENİ NE?

Pekİ, büyük umut bağladığımız 12 Dev Adam, neden bu denli büyük bir hüsran yaşadı? Dört mağlubiyetin yanında ışık vermeyen basketbolun yani başarısızlığı nasıl nedeni ne? Bu soruları Murat Didin, Mehmet Baturalp ve İbrahim Kutluay’a sorduk.

MURAT DİDİN

Haberin Devamı

ÇAĞIN GERİSİNDE KALINCA...

Stratejin olmadan, oyunda her sene değeri daha da artan oyun kurucu pozisyonunu pas geçerek, dünyada süratle saniyeleşen basketbolun gelişimine çok uzak kalarak, çağın yapmak kadar keyif de almak çağı olduğunu unutarak nerelere gelebilirdik ki. Tanjevic’e tabii ki saygım var ama esas saygım bu takımı bizlerden birine, Türk antrenörlere inanarak verenlere olacak.

MEHMET BATURALP

TAKIMDA SEVGİ SORUNU VAR

SONDA söyleyeceğimi başta söyleyeyim. Milli takımın başında bir Türk antrenör olmalı. İkinci olarak takımın yanlış seçildi. Üçüncüsü ve en önemlisi ise oyuncularla teknik kadro arasında bir sevgi ilişkisinin olmadığını gördük. Teknik olrak bakarsak ise savunmanın temeli konuşmak ve ‘1’e 1’de yenilmemektir. Ama biz ikisini de yapamadık ve sonuç ortada...

EFE AYDAN

UMUTSUZLUĞA GEREK YOK

HER devrin bir sonu var. Bu da 79 jenerasyonunun sonuydu. Yeni isimlerin, yeni bir koçun gelmesine ihtiyaç var. Bu ekip 2001’de çok iyi dereceler adlı. Tanjevic, biraz da duygularıyla bağlı olduğu o kadroya güvendi. Teknik olarak bakıldığında hücumda fazla durağan ve bireysel kaldık. Ama paniğe gerek yok. Yetenekli oyuncular var. Yeni bir teknik ekiple işler düzelir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!