Türk Kadınlar Birliği Yönetiminden Vali Çakacak’a Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Türk Kadınlar Birliği Yönetiminden Vali Çakacak’a Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 09:40

TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ MERSİN ŞUBESİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ, MERSİN VALİSİ ÖZDEMİR ÇAKACAK’I ZİYARET ETTİ. BİRLİK BAŞKANI HÜLYA YÜCEL, ZİYARETTE VALİ ÇAKACAK'A, YÜRÜTTÜKLERİ “ÇOCUK İSTİSMAR VE FARKINDALIK PROJESİ” HAKKINDA BİLGİ VERDİLER.

Türk Kadınlar Birliği Mersin Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ı ziyaret ederek, yürüttükleri “Çocuk İstismar ve Farkındalık Projesi” hakkında bilgi verdiler.
Vali Çakacak,Türk Kadınlar Birliği Derneği Mersin Şube Başkanı Hülya Yücel ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti. Sahil Valilik makamında gerçekleşen ziyarete, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da katıldı.
Ziyarette Vali Çakacak’a, Türk Kadınlar Birliği tarafından yürütülen “Çocuk İstismar ve Farkındalık Projesi”ni anlatan Başkan Yücel, bu proje ile çocuk istismarı konusunda aileleri bilgilendirerek, aile bireylerinin bu konuda daha duyarlı davranmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Proje kapsamında, ailelere gerekli destek ve danışmanlık hizmetini vererek, özellikle mağdur kız çocukları ile ilgili bir farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Yücel, bu hedefe ulaşma yolunda da ‘Çocuk Hakları Bildirgesi’ ve ‘Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi’ (CEDAW)’ gibi uluslararası sözleşmelerde yer alan, başta kız çocukları olmak üzere tüm çocukları yakından ilgilendiren hassas konuları, 7’den 70’e toplumun her kesimini hedef alarak aktarmaya çalıştıklarını söyledi.
Vali Çakacak ise en büyük zenginliğin çocuklar olduğunu vurgulayarak, “Çocuklarımızın her biri geleceğimizin teminatıdır. Geleceğimizi sağlıklı nesillere teslim etmek için de bu şekilde farkındalık oluşturmayı amaçlayan projeleri her zaman destekliyoruz. Umuyorum ki, bu proje ile geleceğimiz olan çocuklarımız için büyük bir farkındalık oluşturulur ve bu sayede geleceğe umutla bakan daha da sağlıklı ve başarılı nesiller yetiştiririz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!