Türk kadın sporcu Avrupa Şampiyonu oldu

Güncelleme Tarihi:

Türk kadın sporcu Avrupa Şampiyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2017 11:39

Türk kadın sporcu Avrupa Şampiyonu oldu

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - KOSOVA'DA düzenlenen U15-U17 Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda Arnavutköy Belediyesporlu milli halterci Ayşe Doğan Avrupa Şampiyonu olurken, Ayşe Narin, Avrupa ikincisi oldu.

Kosova’nın başkenti Priştine’de U-15, U-17 Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonası’nda, milli halterciler Ayşe Doğan ve Ayşe Narin 1 altın ve 5 gümüş madalya kazandı. Avrupa Şampiyonası’nda 37 ülkeden, 153 kız ve 211 erkek sporcunun mücadele etti.

 U17 48 kilogramda yarışan Ayşe Doğan koparmada 69 kilogram ile altın, silkmede 81 kilogram ile gümüş ve toplamda 150 kilogram ile Avrupa birinciliğini elde etti. Bayanlar U17 44 kilogramda Türkiye'yi temsil eden milli sporcu Ayşe Narin, koparma 56 kilogram ile 2'nci, silkmede 72 kilogram ile 2'nci ve toplamda 128 kilogram Avrupa ikincisi oldu.

AYŞE DOĞAN AVRUPA ŞAMPİYONU

Şampiyonada Romanyalı rakibi ile girdiği mücadelede 2 kilogram fazla ağırlık kaldıran Ayşe Doğan, koparmada Avrupa birincisi oldu. Silkme mücadelesinde ise ilk hakkını kaçıran Doğan, ikinci hakkında 79 kilogram, son hakkında ise 81 kilogram kaldırarak, Avrupa ikincisi oldu. Toplamda 150 kilogram ile Avrupa ikinciliği yaşayan Doğan’ın üçüncü madalyası da gümüş oldu. Kariyerinde Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya üçüncülüğü olan milli sporcu Doğan, Kosova'da Avrupa’nın zirvesine bir kez daha çıkmış oldu.

AYŞE NARİN AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

Arnavutköy Belediyespor’un bir diğer Milli Haltercisi Ayşe Narin ise Avrupa ikincisi oldu. Koparma ve silkme ile toplamda 3 gümüş madalya kazanan Narin, daha önce Polonya ve İsveç’te kazandığı Avrupa ikinciliklerine Kosova Priştine’yi de ekledi.

Şampiyona sonrası açıklama yapan Kadın Milli takım Antrenörü Dilek Selçuk, "Avrupa şampiyonası için Konya’da 2 aylık kampa giren sporcularımız, Altın madalya için podyuma çıktı. Fakat yarışma heyecanı ve anlık gelişen hafif sakatlıklar sonucu etkiledi. Önümüzde dünya şampiyonaları ve olimpiyatlar için hazırlıklarımız var. Her geçen gün performansları artan sporcularıma, önümüzdeki şampiyonalarda son derece güveniyorum" dedi.

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!