Türk Dünyasının Kalbi Kazan’da Attı

Güncelleme Tarihi:

Türk Dünyasının Kalbi Kazan’da Attı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2015 11:08

Kazan Belediyesi ve Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu (BAŞKON) ve Türk Dünyası Kültür Sanat Platformunun katkılarıyla düzenlenen Türk Dünyası Kültür Sanat Buluşması Kazan’da yapıldı. Gün boyu süren etkinliğe, değişik ülkelerden akademisyen, yazar ve sivil toplum kuruluşları ile Türk Akraba Topluluklarının temsilcileri katıldı.
Kazan Belediyesi ve Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu (BAŞKON) ve Türk Dünyası Kültür Sanat Platformunun katkılarıyla yapılan Türk Dünyası Kültür Sanat Buluşması Kazan Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Azerbaycan, Türkmeneli Irak, Suriye Türkmenleri, Kosova, Batı Trakya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Nogay Türkleri, Bulgaristan Türkleri, Güney Azerbaycan Türklerinin temsilcileri katıldı.
Şehitler için Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşmalar, katılımcıların sunumları ve şiir dinletisi yer aldı. Programın öğleden sonraki bölümünde "Türkiye’nin Türk Dünyasına bakış açısı" konulu bir panel yer aldı.
Panele katılan konuşmacılar ağırlıklı olarak Türk Birliği kurulmasının artık bir zorunluluk olduğunu belirterek, güçlü Türkiye vurgusu yaptı, birlik beraberlik mesajı verdi.
Panelin ilk konuşmacısı Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek oldu. Türkiye’nin Türk Dünyasıyla olan ilişkilerini daha da geliştirmesi gerektiğini belirten Zeybek, şöyle konuştu: “Bin bağ kurmalı. Bin çiçek açmalı bir bahar gelmeli. Dolayısıyla yapılan bütün etkinlikler bu anlamda faydalıdır. Ama bunların çoğalması lazım. Artık Türk Devlet Birliğinin kurulması ve dünya Türklüğüne sahip çıkacak bir büyük gücün potansiyel olmaktan çıkıp halihazırda bir güç haline gelmesi lazım.”
Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu Başkanı Mehmet Akyol ise Türk Dünyası bizim hasletimiz, hasretimiz. Bu hasleti burada gerçekleştirebiliyorsak herkesin düşünmediği yapmadığı bir şeyi yapabiliyorsak ben Allah’a şükrediyorum hem de arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Etkinlik katılımcıların Türk Dünyası konulu fotoğraf ve kitap sergisini gezmelerinin ardından toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!