Türk dünyasını buluşturan etkinlik sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Türk dünyasını buluşturan etkinlik sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 15:52

Türk dünyasını buluşturan etkinlik sona erdi

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Karacaoğlan Şiir Akşamları sona erdi.
Türk devletleri ve topluluklarından 50’nin üzerinde şair ve ozanın katılıdığı etkinliğin son bölümü Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Etkinliğe, Çuvaşistan’dan milli şair Albina Kurati, Kırgızistan’dan halk ozanı Abdulvali Alimbekov, Altay’dan gırtlak sanatçısı Irina Kenzina, Azerbaycan’dan şair Kübra Guliyeva ve ozan Seher Atmaca, Suriye’den şair Murtaza Karaali, Güney Azerbaycan’dan halk dansçısı Sabileh Khıabanı, Macaristan’dan halk ozanı Sziranski Jozsef, Doğu Türkistan’dan halk ozanı ve şair Nurala Göktürk katıldı.

ÖDÜLLER VERİLDİ
Etkinlik kapsamında Ali Ozan Emre’ye Karacaoğlan Araştırma Ödülü, Günay Yıldız’a Karacaoğlan Halk Şairi Ödülü, İbrahim Sağır’a Karacaoğlan Onur Ödülü, Ertan Aykın, Semih Vural ve Mehmet Doğan’a Karacaoğlan Özel Ödülü verildi.

KOCAMAZ KATILDI
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu tür etkinlikler ile Türk Dünyası’nı Mersin’e getirerek, ortak kültürü yaşatmayı amaçladıklarını söyledi. Kocamaz "14’üncü Karacaoğlan Şiir Akşamları boyunca birbirinden kıymetli şairlerimizi, ozanlarımızı, aşıklarımızı bu sahnede ağırladık. Mersinlilere sosyal ve kültürel etkinliklerimizin devam edeceğini yinelemek istiyorum. 'Mersin sanata doyacak' sözümüzün arkasında durarak, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz" dedi.
Başkan Kocamaz da etkinlikler sırasında kendisine ait şiirleri okudu.

MERSİN, (DHA)
ME(ME/EŞ)(25.04.2016), (FOTOĞRAFLI)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!