Turizmin başkentinde sağlık turizmi değerlendirildi

Güncelleme Tarihi:

Turizmin başkentinde sağlık turizmi değerlendirildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2018 11:39

Turizmin başkentinde sağlık turizmi değerlendirildi

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - SAĞLIK turizminin ele alındığı Antalya'daki toplantıda konuşan, Memorial Antalya Hastanesi Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, uluslararası sağlık köyü hayali olduğunu söyledi.
İhracatı Geliştirme Merkezi ve Medword tarafından Antalya'da Rixos Downtown Otel'de düzenlenen toplantıda sağlık turizmi değerlendirildi. Sağlık ve turizm dünyasından isimlerin katıldığı toplantıya kanser çalışmalarıyla dikkati çeken Memorial Antalya Hastanesi Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan konuşmacı olarak yer aldı. 'Sağlık Turizmi Vizyonu' başlığında konuşan Prof. Dr. Özdoğan, Antalya'nın sağlık turizminde üstünlükleri olduğunu söyledi. Son 20 yılda Antalya'da öne çıkan iki şey olduğunu belirten Prof. Dr. Özdoğan, Antalya'nın turizm ve sağlık alanında dünyada ses getiren çalışmalar yaptığını kaydetti.
ULUSLARARASI SAĞLIK KÖYÜ
Tam yüz, kol ve bacak nakilleri ile Prof. Dr. Ömer Özkan'ın plastik cerrahi alanında yaptığı operasyonlarla dünyanın gündemine geldiğini hatırlatan Prof. Dr. Özdoğan, organ nakilleri, kemik iliği nakli, kanser ve obezite cerrahisinde gelinen noktada Antalya'nın uluslararası standartları yakaladığını söyledi. Prof. Dr. Özdoğan, "Antalya'da 10 yıldır sağlık turizminde tüm yüreğimizi ortaya koyuyoruz. Turizme farklı bir bakış getirelim istedik. Uluslararası arenaya çıkmadan en yükseğe çıkamayız. Uluslararası sağlık köyü hayalimiz var. Antalya'nın bütün özelliklerini yoğurduğumuzda bunu başarabiliriz. Antalya'da sağlık turizminde el ele vereceğiz. Hastaneler bunu yapmakta zorlandı, çünkü bütün çerçevesiyle alanı değil. Helva yapmak için her şeyin hazır olduğunu görüyorum. Tüm Antalya'nın sağlık organizasyonuyla turizmi kucaklaştırmasının zamanının geldiğini düşünüyorum" diye konuştu.
Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, yeni atanan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile Antalyalı olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun sağlık turizmi için çok önemli fırsatlar olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!