Turizmde darbe girişimi iptali yüzde 4

Güncelleme Tarihi:

Turizmde darbe girişimi iptali yüzde 4
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 12:55

Turizmde darbe girişimi iptali yüzde 4

Haberin Devamı

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ETS Tur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, darbe girişimi sonrası yurt dışı, yurt içi, kültür ve Kıbrıs turlarının tamamına bakıldığında, genel satış rezervasyonunun yüzde 4'ünün iptal edildiğini söyledi.
Darbe girişimi ardından hükümetin 3 ay süreli OHAL ilan etmesi nedeniyle tüm kamu personelinin izinleri iptal edildi. Haziran ayındaki Ramazan ayı, devamındaki Ramazan Bayramı ve sonrası döneme yoğun tatil planının yapıldığı bu dönemde birçok kamu personeli izinlerin iptaliyle tatilini yarıda kesti ya da rezervasyonlarını iptal ettirdi. Seyahat acentaları ve tur operatörleri, zorunlu gelişen bu durum karşısında mağduriyetlerin giderilmesi için vergi ve harçlar gibi zorunlu kesintiler dışındaki ücretleri, rezervasyon iptali yapan kamu personeline ifade etmeye başladı.
YURT DIŞI TATİLLERİNDE ZORUNLU KESİNTİ
ETS Tur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, tatil planını yurt içinde tercih eden kamu çalışanlarının taleplerinin karşılandığını belirtti. Özbek, yurt dışı ve cruise tur rezervasyonu yaptıranlar için bu konuda muhatap oldukları dış kaynaklı sebeplerle bazı zorunlu kesintiler olduğunu anlattı. Yurt içi tatil rezervasyonlarında kamu çalışanı olduğunu belgeleyen herkese yardımcı olduklarını açıklayan Suat Özbek, "Fakat yurt dışı için müeyyide koyucu biz olamadığımızdan, olabildiğince talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Paket tur sözleşmesindeki belli kesintiler sözkonusu" dedi.
"SEYAHAT ENGELİ YOK"
Darbe girişiminin olduğu gece havalimanlarının kapalı olmasından dolayı sıkıntılar görüldüğünü hatırlatan Suat Özbek, "Pazartesi itibariyle normal rayına dönmüştü, fakat hükümetin kamu çalışanının izinlerini iptali nedeniyle pazartesi itibariyle daha önce rezervasyon yaptıranların iptalleri oldu" dedi. Cuma gününden sonra normalleşme sürecine girildiğini dile getiren Suat Özbek, bütün havalimanları, otobanlar, çevre yolları ve otobüs ulaşımlarında hiçbir sıkıntı olmadığını hatırlattı.
YÜZDE 4 İPTAL ORANI
Seyahat engeli olmadığından konukların tatil yapması için kaygılanacak bir durum olmadığını anlatan Suat Özbek, şöyle konuştu:
"Taleplerde de normal rutine girdik fakat içinde bulunduğumuz dönemde yurtdışından önemli kesinti oluştu. Yurtdışı basınının tutumu nedeniyle yabancı misafir biraz daha tedirgin. Belli oranda iptaller de sözkonusu. İran pazarı uçuşları durdurdu, Rusya durdurdu. Alman pazarında ciddi iptaller gözlemliyoruz. Türk misafir için seyahat avantajlı hale geldi. Biraz daha normalleşme sürecine ihtiyacı var. Yurtdışı, yurtiçi, kültür ve Kıbrıs turları tamamına baktığımızda genel satış rezervasyonunun yüzde 4'ü iptal edildi." 
MEMURA TOLERANS ÇAĞRISI
Türkiye Otelciler Birliği de (TÜROB) yıllık izinleri iptal edilen kamu çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi için üyesi otellere yazı gönderdi. Yazıda, tesislerin, kamu çalışanlarının otel rezervasyonlarının iptalleriyle ilgili daha önce yapılan ödemelerin iadeleri konusunda tolerans gösterilmesi istendi. TÜROB Yönetim Kurulu Başkanı Timur Bayındır imzasıyla yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Başbakanlık tarafından yayımlanan genelge ile tüm kamu çalışanlarının yıllık izinleri ikinci emre kadar kaldırılmış, halen izinde bulunanların en kısa sürede görevlerinin başına döneceği bildirilmiştir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu olağanüstü dönemde kamu çalışanlarının yapmış olduğu otel rezervasyonlarının, misafirin kendi iradesi dışında, öngöremediği ve engelleyemediği mücbir sebepler nedeniyle iptal edilmekte olduğu görüşü ifade edilmektedir. Mevcut şartlar gözönüne alınarak, birlik, beraberlik ve demokrasiye olan inancımızla bahsi geçen sebeplerden ötürü kamu çalışanlarının rezervasyon iptallerinde, misafirlerimize tolerans gösterilmesi yönündeki görüş ve önerilerimizi takdirlerinize sunarız."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!