Turizmcilerden Ulucanlar çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Turizmcilerden Ulucanlar çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 11:00

Turizmcilerden Ulucanlar çıkarması

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- DÜNYA turizm profesyonellerinin oluşturduğu uluslararası en yaygın ve en eski turizm sivil toplum örgütü SKAL'ın Ankara Kulubü, Uluslararası Young Skal Sempozyumu kapsamında Ulucanlar Cezaevi Müzesi ile Hamamönü'nü gezdi.
SKAL Ankara Kulübü Başkanı Sadık Altıparmak başkanlığında Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne gelen heyet, önce Hilton Koğuşu olarak adlandırılan bölgeyi gezdi. Misafirler daha sonra müşahede odalarına doğru yola çıktı ve buradaki atmosferden oldukça etkilendi. Bal mumu heykellerin yer aldığı 4'üncü koğuşu da gören heyet, ardından tanınmış mahkûmların özel eşyalarının sergilendiği 6'ncı koğuşu da gezdi. Son olarak çok sayıda idamın gerçekleştiği darağacını yerinde gören katılımcılar, duygu dolu anlar yaşadı.
Ulucanlar Cezaevi'ni koruyarak restore edip müze olarak ziyarete açan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye teşekkürlerini ileten SKAL Ankara Kulübü Başkanı Sadık Altıparmak, Altındağ Belediyesi'nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini aktardı. Heyet, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nin ardından yine Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek turizme kazandırılan Hamamönü'nü gezdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!