Turizmciler balık çiftlikleri kurulumuna karşı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Turizmciler balık çiftlikleri kurulumuna karşı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2017 10:19

Turizmciler balık çiftlikleri kurulumuna karşı çıktı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - ÇUKUROVA Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Mersin'e kurulması gündemde olan balık çiftliklerinin kent turizmine darbe vuracağını söyledi.
Muğla ve çevresindeki ilçelerde turizmcilerin karşı çıktığı balık çiftliklerinin yeni adresinin Mersin kıyıları olacağını kaydeden Demir, bunun için çalışma başlatıldığını söyledi. Demir, "Muğla kökenli bir firma, Silifke ile Aydıncık arasında 4 balık çiftliği kurmak için girişimlere başladı. Silifke Dana adasında ve Aydıncık Sancak Burnu Mevkii'nde balık çiftliği kurmak isteyen firma, 3 proje için tek bir ÇED raporu hazırladı. ÇED raporlarında Aydıncık-Silifke arasındaki deniz turizmi potansiyelinden ve balık çiftliklerinin turizme olası etkilerinden hiç söz edilmedi.  2009 yılında da bu konu gündeme geldiği ancak o dönemde yaptığımız girişimler sonrasında bu proje iptal edildi" dedi.
Turizmin yara almaması için mücadele edeceklerini belirten Demir, "2009 yılında çok zor şartlar altında kurtulduğumuz bu proje bugün tekrar karşımıza çıktı. Umarım sayın Bakanımız Lütfi Elvan, milletvekillerimiz ve Valimizin de içinde bulunacağı ortak eylem planı ile bu projeyi bir kez daha Mersin'den uzak tutacağız. Aksi takdirde büyük emeklerle bu seviyeye getirdiğimiz Mersin turizmi ölecek, kent ekonomisi ciddi anlamda sekteye uğrayacak. Akdeniz sahillerinden denize girmek mümkün olmayacak, deniz kirliliği had safhaya ulaşacaktır. Bu yanlıştan biran önce vazgeçilmesi biz turizmcilerin talebidir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!