Turizm Haftası Törenle Başladı

Güncelleme Tarihi:

Turizm Haftası Törenle Başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2015 14:00

NİĞDE'DE 39'UNCU TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER İLE BAŞLADI. NİĞDE İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN KÜLTÜR MERKEZİ SALONUNDA TURİZM HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ.

Niğde’de 39’uncu Turizm Haftası kutlamaları çeşitli etkinlikler ile başladı. Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezi Salonunda Turizm Haftası açılış programı düzenlendi.
Programa, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, PMYO Müdürü İsmail Koca, Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Niğde Sanayi ve Ticaret Odası (NİTSO) Başkanı Şevket Katırcıoğlu, turizmciler ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Tansel Tokmak bir konuşma yaptı.
Tokmak yaptığı konuşmada: " Asya ve Avrupa Kıtaları arasında bir köprü olan yurdumuz, turistlerin ilgi duyduğu bir ülkedir. Özellikle 1985’den sonra turizm yatırımlarının ve turizm sektörüne verilen kredilerin araştırılması, ulaşım şartlarının geliştirilmesi ve tanıtım kampanyaları ile birlikte Türkiye’ye gelen turist sayısında ve elde edilen gelir miktarında Ciddi artışlar olmuştur. 2000’li yıllardan sonra turizmde büyük yatırımlar yapılmış, yabancı turistlerin rahatlıkla konaklayacakları, modern oteller, temiz, ucuz ve lezzetli Türk yemekleri sunan lokantalar hizmete girmiştir. Eğlence yerleri, alışveriş merkezleri ile turistlere en iyi hizmetler sunulmuştur.
Önceleri sadece tatil ve kültür turizminden söz edilirken, şimdilerde spor, sağlık ve termal, konferans, kış, dağ, yayla, botanik ve inanç turizminden de söz edilmektedir. Türkiye, son 20-25 yıldır alanında, Dünya’da parmakla gösterilecek bir başarı elde etmiştir. Dünyadaki en iyi 100 otelin 39’u Türkiye’dedir. Yüzde olarak ifade edersek, dünyadaki en iyi otellerin yaklaşık yüzde 40’ı şuanda Türkiye’de bulunmaktadır.
2001 yılında ülkemize gelen yabancı turist sayısı 13,4 milyon, elde edilen gelir ise 10,4 milyar dolar iken 2014 yılında ülkemize gelen yabancı turist sayısı 41,4 milyona elde edilen gelir ise 34,3 milyar dolara ulaşmıştır. Bu ciddi bir rekordur. 2001 yılında dünyada en çok turist kabul eden 20. ülkesi iken, 2014 yılında dünyada en çok turist kabul eden 6. ülkeyiz.
Bir kenti sadece turizm ile bir yere getirmek mümkün değildir. Bu turizmi taşıyacak bir kültür oluşturulmalı, o kültürü sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle halka buluşturmalıyız. ayrıca kültürü besleyecek sanatsal faaliyetleri planlamalı ve işlev kazandırmalıyız. Niğde’mizin turizm potansiyelini her kesimine duyurmak ve işlevsel hale getirmek temel amacımızdır. Niğde; Tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikler bakımından Türkiye’nin önde gelen bölgelerinden birisidir. Dört mevsim tam yaşanması, çeşitli bitki örtüsüne ve çeşitli yer şekillerine sahip olması Niğde’nin turizm potansiyelinin büyüklüğünü göstermektedir. Önemli olan bir bölgenin değerlerini tam olarak tespit edilebilmek ve 0 bölgenin doğru stratejilerle bir turizm merkezi haline gelmesini sağlamak" şeklinde konuştu.
Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Tansel Tokmak bir konuşmasının ardından Niğde’nin tarihi değerlerinin bulunduğu sinevizyon gösterisi sunuldu. Halk oyunları gösterisinin ardından 15-22 Nisan Turizm Haftası kutlamaları kapsamında liseliler, tarihi dokuları anlatan kısa film yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Niğde Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden birinci Büşra Tütüncü, ikinci Abdülkadir Şimşek, üçüncü Hilal Beker altınla ödüllendirildi.
Niğde’nin tanıtılmasında emeği olan kişileri ise Niğde Valisi Necmeddin Kılıç tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!