Turistler oryantal dans eğitimli eğlence

Güncelleme Tarihi:

Turistler oryantal dans eğitimli eğlence
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 10:11

Turistler oryantal dans eğitimli eğlence

Haberin Devamı

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), (DHA) - MARMARİS'teki 5 yıldızlı İdeal Prime Beach Otel'de kalan turist ve tatilciler, zenne eşliğinde hem oryantal dans öğreniyor hem de eğleniyor.
Marmaris'te turizm sezonunun açılmasıyla oteller turistlerle dolmaya başladı. Tturist ve tatilcileri hem eğlendirmek hem de danb öğretmek için çeşitli etkinlikler düzenleyen otelciler, bir ilke daha imza attı. 5 yıldızlı İdeal Prime Beach Otel yetkilileri, dans eğitmeni zenne Umut Ünsal eşliğinde havuz başında ücretsiz oryantal dansları vermeye başladı.
Havuz başında toplanan Türk, Rus, Alman, İngiliz, Ukraynalı kadınlar çalan hareketli müzikler eşliğinde Ünsal'ın kıvrak danslarına bakarak eşlik ediyor. Bellerine pullu şalları bağlayan bikinili turistler ve tatilciler, hareketli müziklerle oryantal öğreniyor. Oryantal dansın temel figürleri olan göbek, kalça ve bel kıvırmalarını öğrenen turistler, eğlenirken aynı zamanda spor yapıyor. Dans gösterilerini izleyen tatilci ve turistler bu anları kamera ile görüntülerken alkışlarla tempo tutuyor. 45 dakika süren oryantal eğitim ardından otelin animatörleri, turistler ve tatilciler zenne ile birlikte pistte hünerlerini sergiliyor. Kıbrıs ve Yunanistan'da kurs veren dans eğitmeni 35 yaşındaki Umut Ünsal, şöyle dedi:
"Yabancılara yurt dışında ve Marmaris'te oryantal kursu veriyorum. Ben erkek olduğum için farklı görüp seviyorlar. Oryantal dansın temel hareketlerini öğrettikten sonra birlikte Arapça hareketli müzikler eliğinde dans ediyoruz. Öğrenirken eğleniyorlar ve spor da yapmış oluyorlar."
AYNI ZAMANDA SPOR YAPIYORLAR
Ankara'dan 1 haftalık tatil için gelen Ayla Şahin, "Burada oryantal dansı öğrenirken eğlencenin yanı sıra sporda yapmış oluyoruz. Zennenin kıvrak figürleri etkiliyor. Tatilimin dördüncü gününde iki kilo verdim, mutluyum" dedi. Üniversite öğrencisi İngiliz 21 yaşındaki Caroline Bennetty ise, "Her yıl Marmaris'e tatile geliyorum. İlk defa böyle bir etkinlikle karşılaştım ve çok merak ettiğim oryantal dansı öğrendim. Hem eğleniyorum hem de spor yapıyorum. Eğlenceli bir tatil yapıyorum" dedi.
İç Mimar Rus 24 yaşındaki Elena Vinkler, "Televizyonlarda zenneleri izler merak ederdim. Harika dans ediyor ve bizlere de öğretiyor. Oryantal dansını eğlenerek öğreniyoruz. Oryantal dans ile daha bir fit vücuda sahip olmak istiyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!