Turistin yolu kaleden geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Turistin yolu kaleden geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2011 00:00

Ankara Valiliğince turizm sektörünün temsilcileri ve kentin kanaat önderlerinin katılımıyla, Ankara Kalesi ve çevresinin yeniden düzenlenerek turizme kazandırabilmek, kalenin sorunlarını tespit etmek ve çözümlerini belirlemek amacıyla, “Ankara Kalesinin Sorunları ve Çözüm Önerileri” Toplantısıyla ilgili rapor tamamlandı.

Raporda, Ankara Kalesinin turizmde tek başına değil, Hıdırlık Tepesi, Hacı Bayram ve Hamamönü semtiyle birlikte düşünülmesi gerektiği, turistik cazibe merkezi olmak isteyen bir kentte özellikle güvenlik, temizlik ve ulaşımın temel unsurlar olduğu aktarıldı.

Kalede sokak sağlıklaştırma çalışmaları için de altyapının galeri sistemi olarak düzenlenmesi, altyapı çalışmaları için de doğalgaz dağıtım sisteminin galeri içerisinden geçirilmesi gerektiği belirtilerek, çalışmaların bu şartlarda yapılmasıyla altyapıda herhangi bir sorun kalmayacağı kaydedildi. Ulaşım sorunun çözümü için de çalışmalar başlatılması gerektiği vurgulanan raporda, kalede ulaşım sağlayacak bir akülü tren sisteminin kurulması, ayrıca Hıdırlıktepe ile kale arasında inşa edilecek teleferik sistemiyle, kaledeki ulaşımın kolaylaşacağına, bunun da trafik sorunun çözülmesinde rol oynayacağına işaret edildi.

Raporda, “Bütün bu projeler gerçekleştiğinde Ankara için milyonlarla ifade edilen turist sayıları da yakalanmış olacaktır. Aynı zamanda Dünya Kaleli Kentler Birliğine de üye olunacak. Kalede tespit edilen tüm sorunların kısa, orta ve uzun vadeli çözümleri için Eylem Planları hazırlanmalı. Eylem planları neticesinde yapılacak görev bölümünde taraflar sorumluluklarını gerektiği gibi üstlenmeli ve bir an önce çalışmalara başlanmalıdır” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!