Turgutreis‘e Şevket Sabancı Kültür Merkezi yakıştı

Şevket Sabancı’nın Turgutreis Belediyesi’ne bağışladığı merkezde iki sanat galerisi, kitaplık, sanat atölyeleri, bilgisayar ve fotoğraf laboratuvarı, Akdeniz Denizcilik Tarihi Arşivi bulunmakta..

Haberin Devamı

DARISI tüm Ege beldelerinin başına.. Tanınmış işadamı Şevket Sabancı’nın yaptırdığı ve Turgutreis Belediyesi’ne bağışladığı, “Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi” törenle açıldı. 1200 metrekare kullanım alanında iki sanat galerisi, sanat kitaplığı, resim, tasarım, geleneksel sanatlar ve gösteri sanatları atölyesi, bilgisayar ve fotoğraf laboratuvarı, üç müzik odası ve Akdeniz Denizcilik Tarihi Arşivi bulunan merkezin açılışını, Şevket Sabancı, eşi Hayırlı Sabancı, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir gerçekleştirdi.

Ne güzel..İçimizi ferahlatan bir haber bu..
Merkezin açılışında Şevket Sabancı şu görüşleri ileri sürmüş:
“Bu bina otel yapılmak için yola çıkılıp kaba inşaatken terk edilmişti. Dostum Vedat Türkmen satın aldı ve aynı şartlarda bana devretti. Ben de olduğu gibi kültür sanat merkezi yapılmak üzere belediyeye bağışladım. 2200 metrekarelik ikinci bölümü, bu yeni merkezin yanındaki alana yapacağız. O zaman iki tesis birbirini tamamlayacak.”
Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Sabancı ailesinin çevresine ışık saçtığını vurguladı. Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk ise Şevket Sabancı’nın daima kültürün destekçisi olduğunu belirtti. “Mavi Buluşma” başlıklı plastik sanatlar karma sergisi de törenden sonra merkezde açıldı.

Haberin Devamı

SENFONİ KONSERİ

Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılış törenleri, Bodrum Oda Orkestrası’nın Hayırlı Sabancı Lisesi salonunda verdiği konserle devam etti. Aynı zamanda Turgutreisli olan ve ünlü denizci Turgut Reis’in soyundan gelen, İzmir ve Antalya Devlet Senfoni Orkestralarının eski müdürü, kontrbas sanatçısı dostumuz Numan Pekdemir’in sanat koordinatörlüğünde gerçekleşen konseri, Devlet Sanatçısı Prof. Erol Erdinç yönetti.
Flüt sanatçısı Jülide Gündüz ile Bodrum Oda Orkestrası keman sanatçıları Ozan Akkol ve Sema Korkut konserde solist olarak yer aldı. Programda Mozart’ın Salzburg Senfonisi ve Türk Marşı, Kara Karayev’in iki dansı, Bach’ın 2.Süiti, 2 keman için yazılan konçertosu ile Vivaldi’nin flüt konçertosu seslendirildi.
Numan Pekdemir konser öncesi yaptığı konuşmada, Turgutreis’ten yetişen bir senfoni sanatçısı olarak, Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nin bölgede çağdaş kültürü hızla geliştireceğine inandığını belirtti.
Emeği geçen sanatçıları kutluyoruz..

Haberin Devamı

ODA ORKESTRASI

Turgutreis Belediyesi’nce çalışmaları desteklenen “Bodrum Oda Orkestrası”, kurulduğu 2007’den beri Bodrum, Didim, Ayvalık ve Side uluslararası kültür sanat festivallerinde görev alarak, çalışmalarını inançla sürdürmektedir.
İzmir ve Antalya senfoni orkestraları eski müdürü Numan Pekdemir’in sanat koordinatörlüğünde, çoğunluğunu İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarının oluşturduğu Bodrum Oda Orkestrası, senfonik kültürün bölgede yayılmasına emek harcamakta.
Bodrum Oda Orkestrası elamanları, amaçlarını Atatürk’ün hedeflediği çağdaş uygarlık sürecine katkıda bulunmak, ilçede senfonik kültürün gelişmesini sağlamak ve ileride kurulması düşünülen ‘Bodrum Senfoni Orkestrası’nın temelini oluşturmak olarak açıklıyor.
Ne mutlu onlara..
Turgutreis’i kıskandım.. Başta Numan Pekdemir olmak üzere çoğu eski dostumuz olan Bodrum Oda Orkestrası sanatçılarına selam yolluyorum..
Ne diyelim?..
Mevlam, Ege’de her beldemize bir Sabancı ihsan etsin!.. Amin.
Not: Bodrum Oda Orkestrası, İzmir’de 28 Eylül 2011 günü Saat 19.30’da Kordon’da Atatürk Müzesi’nde bir konser gerçekleştirecek. Şef Naci Özgüt, Solist Sema Korkut.

Haberin Devamı

Turgutreis’e yepyeni kültür merkezi

Turgutreis Kültür Merkezi bundan böyle sanatseverlerin hizmetinde olacak. 1200 metrekare alan üzerinde konumlanan merkezin, ikinci bölümü 2200 metrekare olarak önümüzdeki günlerde inşa edilecek..

Numan Pekdemir beldesinin hizmetinde

Bodrum Oda Orkestrası’nın sanat koordinatörü, kontrbas sanatçısı Numan Pekdemir, doğup büyüdüğü Turgutreis’te kültür merkezinin açılışında ilk konseri gerçekleştirmelerinden dolayı sonsuz sevinçli olduğunu belirtti.

Bodrum Oda Orkestrası sanatçıları

Bodrum Oda Orkestrası, “Turgutreis Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi” açılışında anlamlı bir konser gerçekleştirdi. Oturan sanatçılar (soldan), Kadriye İncearap, Özge Tanrıver, Gülce Karagözcük, Şebnem Edgü, Sema Korkut, Dilek Sezgin, Hande Taban, Betül Yıldıztekin, Beste Başçı. Ayaktakiler (soldan), Ozan Akkol, Ersun Kocaoğlu, Ender Ünal, Emre Sayarı ve Numan Pekdemir. Baş cellist Fulya Ergüden ise bu fotoğrafta yer alamadı.

Haberin Devamı

Sabancı çiftinin büyük mutluluğu

Şevket Sabancı, eşi Hayırlı Sabancı ile kültür merkezinin açılış kurdelesini keserken, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk ile Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir eşlik etti.

Yazarın Tüm Yazıları