Turgutlu'da CHP'lilerden terör protestosu

Güncelleme Tarihi:

Turgutluda CHPlilerden terör protestosu
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 19:55

Turgutlu'da CHP'lilerden terör protestosu

Haberin Devamı

Tuncel YILMAZ/TURGUTLU(Manisa), (DHA)- MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, son zamanlarda yaşanan törer olayları CHP Turgutlu İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen yürüyüşle lanetlendi.
CHP Turgutlu İlçe Teşkilatı, önce 'İktidara Yürüyüş ve Dayanışma Toplantısı' adı altında yapacağını açıkladığı yürüyüşü, daha sonra Kuzey Irak'ta şehit düşen Turgutlulu Üsteğmen İsmail Cazgır anısına yaptı. Yürüşe, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Manisa milletvekilleri Özgür Özel, Mazlum Nurlu, Tur Yıldız Biçer, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş ve çok sayıda partili katıldı. Atatürk Bulvarı'ndan başlayan yürüyüş, 50. Yıl Meydanı'na kadar sürdü. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, yürüyüşün sonunda meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kalabalık, Orta Park'a geçerek şehitlerin anısına yapılan pilav hayrına katıldı.
ÖZGÜR ÖZEL BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvetkili Özgür Özel, buradaki konuşmasında terörü lanetleyip, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yüklendi. Milletvetkili Özel, "7 Haziran'dan sonra başlayan kanlı süreçte Turgutlu üçüncü evladını teröre şehit vermiştir. 7 Haziran'da halk iktidarı görevden aldı. Ancak, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu'ya tweet attırdı, 'Halk kaosu seçti' diye. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar olan süreçte terör örgütü harekete geçirildi. Suruç'ta, Ankara'da bombalar patladı, analarının kınalı kuzuları albayraklı bayrağa sarıldı. Manisa'daki açılışta kendini başbakan zanneden, 'reis' dedikleri, her geçen gün otoriterleşen bir diktatör bozuntusu tarafından başbakanlık makamına vekalet etmek üzere atanmış olan bir memur, CHP'ye 'Teröre karşı bize destek vermiyorsunuz' diyor. Buradan Başbakana sesleniyorum, dokuz kez terör araştırma önergesi verdik ve sürekli ret oyu kullandınız. Terör konusunda ne eksiğiniz var da CHP size engel oldu. Bugüne kadar biz söyledik, siz kaçtınız. Bundan sonra size hodri meydan diyoruz. Akan kanın durması için, anaların gözyaşının durması için, şehit cenazelerinin gelmemesi için CHP üzerine düşeni yaptı ve bundan sonra da yapacak. Ey başbakanlık memuru, yarın çıkacaksın ve şunu açıklayacaksın, 'Terörle mücadelede CHP'nin hangi eksiği var?' Açıklamazsan salı günü yapılacak olan grup toplantılarında cevabını alacaksın, ama şimdiden söyleyeyim" diye konuştu.
"TERÖRÜ LANETLEMEKLE İŞLER ÇÖZÜLMÜYOR"
CHP'li il ve ilçe başkanları ile diğer milletvekilleri de terörü kınayan konuşmalar yaparken, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Terör seviciler, çocuk istismarcıları, bu ülkeyi karanlığa götürmek isteyen zihniyet, il başkanına, genel sekretere, genel başkana da saldırsa onlar başarılı olamayacak. Bizler Çanakkale şehitlerinin, Mustafa Kemal'in evlatlarıyız. Anadolu'nun her köşesinden her kesimden gelenlerle vatanı koruduk. Bu karanlık zihniyetin ülkenin geleceğini karartmasına izin vermeyeceğiz. Terör kimden gelirse gelsin kınıyoruz" diye konuştu.
"Terörü lanetlemekle işler çözülmüyor" diyen sındır, şöyle devam etti:
"Terör kime yarar sağlıyor, bunu incelemeliyiz. Halkın üzerinde korku, dehşet duygusu günden güne artıyor. 14 yıldır bu ülkeyi yönettiğini zanneden AKP çözüm süreci adı altında yapılan Oslo, İmralı görüşmelerini, Kandil ve Dolmabahçe protokolü, toprakların altına gömülen bombalara göz yumarak çözüm değil, bölünme sürecini başlatmıştı. 290 PKK'ya müdahale talebinin sadece 6'sına izin verilmiştir. Ülkede terör öyle bir hal aldı ki; artık yoksukluğu, fakirliği ve işsizliği konuşmaz hale geldik."

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!