Turgut Pura Vakfı’na 22 yıllık hizmetin onuru

Fransız Kültür Merkezi bahçesindeki La Cigale Restoran’ı dolduran sanatçılar ve seçkin bayanlar, bir üstün hizmet gönüllüsüne şükranlarını sundu.

Haberin Devamı

FRANSIZ Kültür Merkezi bahçesindeki La Cigale Restoran’da nefis bir sanat buluşmasına katıldım. Adı ağustos böceği veya cırcır böceği anlamına gelen bu restoranda Turgut Pura Vakfı’na 22 yıldır üstün hizmet veren başkan Neval Kafesçioğlu’nun veda yemeği şehrimizin çok değerli sanat dostu hanımlarını bir araya getirdi.
Geçtiğimiz günlerde yapılan kongre sonucunda, Neval Kafesçioğlu bundan böyle okuma yazma kursları öğretmenliğini gönüllü yapabilmek için kendi isteği ile vakıf başkanlığından ayrıldı.
Yeni yönetimi oluşturan Naim Ergin (Başkan), Mehtap Özbek (Başkan yardımcısı), Zübeyde Ergin, Şahnur Turay, Nilgün Erbil, Sırrı Özbek, Berrin İnci Gürsel’e başarılar diliyorum.
Merhum Turgut Pura’yı sağlığında tanımış, İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi kuruluşunda gerçekleştirdiği başarılı müdürlük görevinde onu sanat muhabiri olarak izlemiş, birlikte yarışmalar düzenlemiş ve hele Hasan Tahsin Anıtı’nı yaparken ellerinin nasıl titrediğini görmüş birisi olarak bu ismini taşıdığı bu değerli vakfın daha nice başarılara imza atacağına inancım tamdır.

Haberin Devamı

VEDA TOPLANTISI

Veda toplantıları hüzünlü geçer.. Neval Kafesçioğlu’nun veda toplantısı ise onun kişiliğinden taşan coşkun insancıllığı sebebiyle gayet neşeli geçti.. Birlikte oturduğum muzip Catherine Guber ile devamlı gülüştük.
Toplantıyı, Catherine Guber ve Ressam Nuran Tanrıverdi ile keyifle izledim. Işılay Saygın, Güngör Pura, Zühal YorgancıoÄŸlu, Bingül BaÅŸarır, Yıldız Åžima, Emre Göleli, NeÅŸecan Hürtürk ile de dertleÅŸtik. Güngör Hanım ile Balıklıova’nın kulaklarını çınlattık.Â
Önce Neval Kafesçioğlu hakkında özenle hazırlanmış bir belgesel izledik. Ord. Prof. Ekrem Akurgal’dan Hikmet Şimşek’e, Bahattin Tatış’tan Işılay Saygın’a kadar nice üstün insanla Neval Kafesçioğlu’nun birlikteliklerini belgeselde izlemek beni heyecanlandırdı.
Yine belgeseli izlerken hayret ettim, vakıf hakkında kuruluşundan beri belki 20 kez yazı yazmışım, aferin bana. Sonra Neval Kafesçioğlu, hayatımın en anlamlı konuşması dediği bir veda söyleşisi yaptı. Kendinden önceki başkanlardan Güzin Dündar ve Münire Oğuz’a teşekkür etti, vefat eden vakıf sanatçılarından Orhan Kartal, Naci Arkun, Metin Orhon’e rahmet, görevi devrettiği Naim Ergin’e ve yeni yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi. Pastayı keserken beni de ihmal etmeden kendisine çok yakından destek olan başta Işılay Saygın ve Zühal Yorgancıoğlu olmak üzere önder kimlikli bayanları yanına çağırdı. Herkes güzel konuşmalar yaptı, ben de konuştum. Pastayı kestik ve afiyetle yedik.

Haberin Devamı

SEVİLEN SANATÇI

İzmir’in ünlü göz doktoru Süreyya Kafesçioğlu’nun eşi olan Neval Kafesçioğlu, kendisini İzmir’in sosyal çalışmalarına adamış bir seramik, vitray ve tahta boyama sanatçısıdır. Tamamen amatör ruhla uzun yıllardır sanat çalışmalarına büyük özveri ile katılmış, öncülük etmiş, batik kumaş boyamada yüze yakın sanatçı yetiştirmiş, televizyonlarda bu konuda proğramlar yapmış ve tam 22 yıldır Turgut Pura Vakfı başkanlığını olgun ve organizatör kimliği ile yönetmiştir.
Neval Kafesçioğlu’nun özgün bir kişiliği vardır. İnsancıl ve iyimser yapısı ile kitleleri vakfa çekmiş, kurslar, kermesler, araştırma gezileri, çaylar, yemekler, sergiler, benim de katıldığım nice konferanslar ve yarışmalar düzenleyerek Turgut Pura Vakfı’nın ölümsüz sanatçının ismine layık bir şekilde temsil edilmesini ve ülke çapında saygınlık kazanmasını sağlamıştır. Kurslarından yetişen öğrencilerin Güzel Sanatlar Fakültesi’ni kazanıp asistan olduktan sonra, vakfın yarışmalarında jüri üyesi olmaları, Neval kafesçioğlu’nun sonsuz mutluluğuna yol açmıştır.
Bundan böyle okuma yazma bilmeyenlere gönüllü öğretmenlik yapma tutkusu ile bir başka hizmet denizine açılan bu değerli sanatçımıza, örnek aile anasına, yiğit toplum gönüllüsüne yeni yaşamında eşi, evlatları ve torunları ile sonsuz mutluluk diler, tüm hizmetleri için önünde eğiliriz.. Yolu açık olsun..

Yazarın Tüm Yazıları