Turgay Şeren: Sonunda kazanıyor

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Sonunda kazanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2000 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

G.SARAY, Adanaspor'u 91. dakikada yendi ve maçı uzatmaya götürmedi. Buraya kadar her şey güzel. Tur atlayan takımın futbolcularını ve teknik direktörünü tabii ki kutlamak lazım. Ancak, bu kutlamayı yaparken, bazı şeyleri de düşünmek şart. Hakan'ın sol taraftan müthiş bir süratle getirdiği topu Adanaspor defansı altıpas kale sahası içinde ıskalayınca, Serkan golü attı.

Şimdi buraya bir nokta koyun. Jardel yok. Serkan geçtiğimiz yılın gol kralı. Ne beklersiniz? Dün akşam 91 dakika G.Saray takımının forvetinde şans bulan Serkan, sağa koşacak, sola koşacak, şut atacak, gol pozisyonuna girecek. 91. dakikaya gelene kadar da en azından bir gol atacak, değil mi? Serkan ortada hiç yok. Olmadı evlat. Maçı uzatmaya götürmedin. Bu doğru. Mutlu oldun ve mutlu ettin. Bu da doğru. Ama şöyle bir videodan oynadığın maçı izle bakalım. İkinci 45 dakikada G.Saray, Adanaspor'u kendi yarı sahasına yıktı. Zira oyunun son dakikasına kadar Adanaspor defansı soldan, sağdan ortalanan her hava topunda üstünlük sağladı. Zira G.Saray'ın forvetinde uzun boylu bir forvet yoktu. Arif kayboldu, Serkan kayboldu. Hakan'ın sol taraftan, Ümit'in sağ taraftan yaptığı her güzel orta, güzel pas rakip defansı ve kaleci tarafından rahatlıkla önlendi. Ve G.Saray'ın gol atma şansı tesadüflere kaldı. Ve o tesadüf de son dakikada G.Saray'a tur atlattı.

AYIP

Ben, G.Saray'ı kutluyorum. Şimdi iki konuda sizinle tartışmak istiyorum. Dakika 30. Emre birdenbire kendini yere attı. Yanında da Adanasporlu Cenk var. Emre, ölü gibi yatıyor. Sonra hakem geldi. O da bir şey anlamadı. Bizler de tribünden anlamadık. Maçı televizyondan izleyenlere sordum. ‘‘Ne oldu?’’ dedim. ‘‘Turgay ağabey’’ dediler, ‘‘Cenk, Emre'nin yanındaydı. Hiçbir şey yapmadı. Teması da yok. Emre kendini yere attı.’’ Bu olmadı.

Gelelim 48. dakikaya... Adanasporlu Evren birden kendini upuzun yere uzattı. Yanında da G.Saraylı Ahmet. O da Emre misali baygın olarak uzandı, gitti. Tabii, tribünler ayağa kalktı. Hakemin ne anası kaldı, ne dini, ne kitabı. Onu da sordum televizyon izleyen dostlarıma. ‘‘Ağabey hiçbir şey yok. Ahmet öyle bir topa girdi’’ dediler. Sonra bir de baktık, önce Emre sedyeyle çıktıktan sonra koşarak sahaya girdi, bir tazı gibi. Arkasından da Evren hiçbir şey yok gibi, maça devam etti. Şimdi bu olmadı arkadaşlar. Atatürk ne demiş? ‘‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim.’’ Bu üç kelime içerisinde profesyonel de olsan, önemli mesajlar var. Eğer sen bu mesajları yanlış şekilde algılıyorsan ve tribündeki izleyicileri hakemin üstüne saldırtıyorsan, sizlerin o sahada yeri yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!