Turgay Şeren: Sayın Hasan Özdemir

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Sayın Hasan Özdemir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2000 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

SAYIN Özdemir, siz İstanbul Emniyet Müdürü'sünüz. Geldiğiniz günden beri İstanbul'da fevkalade güzel operasyonlar yaptınız ve pek çok faili meçhul cinayetler, örgütler yakalandı. Bunlara söylenecek hiçbir şey yok, sadece alkışlarım var. Ancaaak, şu futbol sahalarındaki ana-avrat, din-kitap sövmeyi bir türlü durdurmadınız, durdurmaya da en ufak bir niyetiniz yok gibi.

Emniyet güçleri her maç öncesi stat dışında ve içinde büyük önlemler alıyorlar. Gerçekten stada girişler, rakip takımların birbirlerine saldırgan olmamaları için dört-beş sıralı emniyet güçleri, bunların hepsi güzel. Önlem olarak da benimsememek mümkün değil. Fakat Sayın Özdemir, emniyet güçleri burada duruyor, yanında bir grup, ya hakeme, ya rakip takım futbolcularına yahut da rakip kulübe ağıza alınmayacak küfürleri tempoyla tutuyor. Ve bu üç-beş dakika da sürmüyor, tam maçın başlama düdüğüyle birlikte başlıyor, sonuç ne olursa olsun hakemin bitiş düdüğüyle noktalanıyor desem o da yalan olur çünkü kısa süre daha o galiz küfürler devam ediyor.

İŞTE ÖNERİM

Belki sorarsınız, ‘‘İyi güzel de Turgay kardeşim, bu küfürlere nasıl mani olunur diye bir önerin var mı?’’ dersiniz, haklısınız da. Şimdi beni o zaman iyi dinleyin. Almanya'da bir Werder Bremen-Galatasaray maçı öncesi tribünlerin bir bölümü PKK'yı övücü sloganlar atıyorlardı. Bir de baktık, 200-300 kişiyi aşkın o grup Alman polisleri tarafından çevrildi ve hepsi stadın dışına atıldı. Ondan sonra da maçta ne PKK diye bir kişi bağırabildi, ne de sahaya pet şişe yahut herhangi br şey atabildi. Bu yıllar önce olan bir olaydı Sayın Özdemir. Bunu Türk polisi, Alman polisinden çok daha iyi yapar, nedeni, bizim polisimiz onlardan çok daha bilgili, çok daha tecrübeli ve çok daha yüreklidir. Ama bunu yapabilmeleri için, böyle bir davranışa girebilmeleri için sizin emriniz şarttır.

İşte Sayın Özdemir, size yaşanmış bir öneri. Bir kere uygulayın, bakın bu çirkin olayın nasıl ileriki günlerde üstesinden gelinecek.

PISIRIK HAKEMLERİMİZ

Gelelim hakemlerimize. Tribünler slogan halinde küfür ediyorlar, onların umurunda değil. Sanki kulaklarını tıkayıp sahaya öyle çıkmışlar. Arkadaşlar, Hilmi Ok'la geçen gün konuştum, aynen şu sözleri söyledi: ‘‘Sevgili kaptanım, seminerlerde, özel teke tek konuşmalarımda hakemlere hep şunu söylüyorum, hatta emir veriyorum, ‘Sahaya atılacak bir cisimde veyahut toplu küfürlerde önce ikaz edin, durmadı bir daha ikaz edin, gene durmadı, düdüğü çalın içeri girin. 10 dakika sonra sahaya çıkın maçı başlatın. Baktınız ki çirkinlikler, taşlar, sopalar ve toplu küfürler devam ediyor, düdüğü çalın, maçı tatil edin, bir gün sonra seyircisiz oynansın.’’ Neredesiniz hakem arkadaşlar, işte size MHK Başkanı Hilmi Ok’un verdiği selahiyet. Siz ne yapıyorsunuz, pısırık pısırık sahada dolaşıyorsunuz. Sizlere yazıklar olsun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!