Turgay Şeren: Şansın böylesine

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Şansın böylesine
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 1999 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Dün akşam Galatasaray aynı Milan maçında oynadığı gibi müthiş oynadı. Doğrusu Milano'da da iftihar ettim, dün akşam da Galatasaray takımıyla iki kere daha iftihar ettim. Bir futbol takımı, yabancı sahada, 30 bin İngiliz seyircisinin önünde böyle yürekten oynasın... Görmeyen inanamaz. Chelsea diyorsun, her ülkeden futbolcusu var. Hem de o ülkelerin en iyileri. Ama bizim Galatasaray gerçekten süper bir takım. Fatih Terim de bu takımı, bu seviyeye getiren ve Avrupa sahalarında böylesine şanssızlıkla, 10 kişiyle mücadele edip, rakibinden daha iyi oynayan bir takım meydana getirmişse, o Fatih Terim'i eleştirenler, biraz düşünmeliler. Herhalde utanıp, aynaya bakarlar ve kızarmış yüzlerine bakamazlar. Galatasaray'da dün akşam görevini yapmayan oyuncu yoktu. Hatta görevlerinin üç kat fazlasını sahaya koyan, müthiş mücadele eden sarı kırmızılı ekip vardı. Defansta Fatih, Galatasaray'a geldiğinden beri en iyi, en dikkatli ve en kontrollü oyununu oynadı. Capone ve Popescu da öyle. Demek ki kademeye iyi girilince hata yapılmıyor. İşte dün akşam Capone, Popescu'nun arkasına sarktı. Daha sonra Capone topa müdahele etmek isteyince Popescu onu kontrolüne aldı ve Galatasaray göbeği çok çabuk oynayan Zola'ya şans vermedi. Taffarel'in topu ceza sahası dışında yakalaması büyük şanssızlık. Hakemin kararı doğru. Taffarel'in yerine giren Mehmet'i kucaklamak, alkışlamak isterim. Mehmet aylardır oynamıyor. Dün akşam Galatasaray kalesine geçti ve en iyisini oynadı.

GALATASARAY HEP İYİ

Ben dün akşam Hagi'yi de beğendim. Şampiyonlar Ligi'ndeki en mücadeleli oyununu izledim. Sahanın her tarafına koştu. Kendisini kutluyorum. Orta sahada Ergün ve çıkana kadar Okan, takım 10 kişi kaldıktan sonra 3'er kişilik oynadılar. Hatta bir ara kendi kendime ‘‘Acaba Chelsea mi 10 kişi oynuyor’’ diye sordum. Zira Galatasaray 10 kişiyle de rakibini yarı sahasına hapsetti. Ama dedim ya şanssızlığın böylesine ne söylerseniz söyleyin.

B.Hakan'ı takımdan ayırıyorum. önce Leboeuf ve Desailly ile sonra da oyuna giren Högh ile amansızca mücadele etti. Dikkat ettiyseniz atılan her kafa topu aldı, geriye geldi, asist yaptı. Şimdi sorarım size 20 milyon paunda alınmış 9 numaralı Sutton mı iyi yoksa bizim B.Hakan mi?

Galatasaray her zaman iyi oynuyor. Özellikle Avrupa maçlarında. Ne yazık ki Galatasaray'ın bu güzel ve yürekten oyununu ve bizim Fatih Terim'in oyun planını kenardan göremeyen körler var. Bu körlerin göremediklerini yazmamaları hiç mühim değil. İşte Galatasaray, işte Fatih Terim... Tekrar ediyorum Galatasaray yenilmesine rağmen yalnız benim değil, tribünleri dolduran bin 500'ü aşkın vatandaşımızın da gönlünde taht kurdular. Futbol bu.. Çıkıp aslan gibi oynuyorsun, rakip kalede gol pozisyonu da buluyorsun ama şansın böyle çirkinliğine mağlup oluyorsun. Maçın en iyileri arasında Hollandalı Dick Jol ve tabii ki yardımcıları da yer aldı. Bizim hakemlerimiz acaba bunlardan ders alıyor mu?



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!