Turgay Şeren: Gökçe Karataş Vakfı

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Gökçe Karataş Vakfı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2000 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

NEVZAT Karataş Bey çok sevdiğim ve çok saygı duyduğum A.Gücü'nün eski başkanıdır. Türk Eğitimi'ne ve Türk Sporu'na şahsen ve kuruluşlarıyla büyük hizmetler vermiştir. Ne yazık ki iki sene evvel oğlu Gökçe Karataş bir kaza sonucu hayata gözlerini kapadı. Yalnız bütün aile değil. Onları sevenler de en az onlar kadar göz yaşı döktüler. Çok ama çok acı çektiler. Nedeni Gökçe pırıl pırıl bir gençti. Kader bu..

Nevzat Karataş Bey oğlu adına bir vakıf kurdu; Gökçe Karataş Vakfı. Aile Gökçe ismini yaşatıyor. Onun idealleri doğrultusunda pek çok hizmet yapıyor ve yapacak da. 1999 yılında Gökçe Karataş'ın çok sevdiği spor, yarışma dalı olarak seçilmiş ve ödüller sahiplerini bulmuştur. Şimdi 2000 yılında da Gökçe Karataş 2. Spor Ödülleri yarışması yapılacak. Ankara ilindeki tüm öğrencilerin katılacağı bir resim yarışması da düzenlendi. Yani Nevzat Karataş ve ailesi, Gökçe Karataş'ın ismini bu yıl da yaşatacaklar, gelecek yıl da yaşatacaklar ve sonsuza dek yaşatacaklar.

Gökçe Karataş Ailesi'ne Türk Sporuna ve eğitimine yaptıkları katkılarıdan dolayı binlerce teşekkürler...

Orhun Ene

İKİ üç gün önce gazetelerde ve TV ekranlarında G.Saray Basketbol Takım Kaptanı Orhun Ene'nin basketbolu bıraktığını okuduk, dinledik. Merak ettim, araştırdım. Orhun Ene'nin neden basketbolu bıraktığını tüylerim diken diken olarak yetkili ağızlardan dinledim. İşte size Orhun Ene'nin hikayesi.

G.Saray Kaptanı'nın geçen yıllardan kalan 500 bin dolar alacağı var. Bir türlü alması mümkün değil. En az kendisini 50 kere atlatmışlar. Bu ellinin içinde G.Saray Spor Kulübü Başkanı Faruk Süren de var. En nihayet şöyle bir anlaşma yapılmış: Sana 150 bin dolar verelim. Yıl sonunda da istediğin kulübe git. Orhun 150 bin doları almış tam Efes Pilsen'e giderken Süren ortaya çıkmış, ‘‘Orhun sen bir yere gitme. Sana gideceğin yerden alacağın parayı vereceğim, artı çok iyi bir basketbol takımı oluşturacağım.’’ demiş. Ne yapsın Orhun, başkanın sözüne inanmış. Eee, karşısında G.Saray Başkanı var. Sonra Orhun beklemeye başlamış, ne arayan var ne soran. Orhun, Süren'i ona yakın kez telefonla aramış. Başkan hep toplantıdaymış, çocukla bir kez dahi konuşmamış. Artı G.Saray Basketbol Takımını da rüzgara bırakmış. Bakmış ki Orhun tımarhaneye gidecek, sıhhati bozulacak, düzgün ev hayatı streslere dönüşecek basketbolu bırakmış ve rahata kavuşmuş.

Şimdi Süren, bizim Esat Yılmaer'e ‘‘Ben Orhun ile konuşacağım’’ demiş. Faruk bey sen önce Orhun'u aptala çevir, köşeye it, adamın sabrını yok et, üstüste atlat ve bugün de ben onunla konuşurum de. Ve sen G.Saray Spor Kulübü Başkanısın, helal olsun sana oy verenlere. Devam.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!