Turgay Şeren: Darmadağınık

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Darmadağınık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 1999 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Fenerbahçe dün akşam Trabzonspor karşısında tam anlamıyla darmadığınık oynadı ve darmadağın da oldu. Sarı lacivertliler maçı 9 kişi bitirdi. Bu doğru. Ve 9 kişiyle 11 kişilik bir ekibe karşı oynamak çok zor. Ancaak, ben size bir şey sormak isterim. Fenerbahçe 9 kişi kalana kadar rakip Trabzon kalesinde ne yaptı, defansında ne gibi bir önlem aldı? Bunu bana anlatamazsınız.

Osman orta sahadan koptu, Fenerbahçe ceza sahasına gelirken bir verkaç yaptı, topu önünde buldu, Rüştü ile karşı karşıya... Şimdi Fenerbahçe'nin defansının göbeğinde uluslararası iki oyuncumuz oynuyor: Alpay ve Ogün. Sağ kanatta Mustafa, sol kanatta da Abdullah. Ve Fenerbahçe kalesinde de Rüştü. Böyle bir defans hatası yapılarak gol yenmez. Ama F.Bahçe yedi. Rüştü'nün hiçbir suçu yok. Osman'ın vuruşu fevkaledeydi. Fenerbahçe'de dün akşam benim gördüğüm bir tek Tayfun vardı. Zaten orta sahada her zaman iyi oynuyor. Ama dün akşam başka türlüydü. Fenerbahçe'de, 9 kişi kaldıktan sonra da rakip kaleye gitmek isteyen, bir şeyler yapmak isteyen hep Tayfun'du.

Yeni teknik direktör Zeman, ‘‘Takımı üç forvetle oynatacağım’’ dedi ve sözünde de durdu. Sol tarafta Sergen, ortada Moldovan, sağ tarafta da Boliç. Ama gelgelelim üçü de hiçbir şey yapmadı. Moldovan'la Boliç'ten fazla bir şey beklemiyorum. Onlar zaten Fenerbahçe'de hep öyle oynuyorlar. Beni hayretler içinde bırakan Sergen oldu. Daha kısa bir süre önce Alman Milli Takımı karşısında süper oynayan Sergen'i dün akşam Trabzon maçında ara ki bulasın. Bir-iki tane pas verdi o kadar. Sergen, ne ikili mücadeleye girdi, ne de rakip topu aldığı zaman orta sahasına, defansına yardıma geldi. Benim Sergen'e söylemek istediğim bir şey var. Büyük futbolcular dün akşamki maçta takımlarını galibiyete götürür Sergen. Trabzon karşısında çok kötü bir Fenerbahçe vardı, ancak sen bu maçı toparlamalıydın. Sen dağınık oynayan arkadaşlarını belirli bir çizgiye getirmeliydin ve her şeyini ortaya koymalıydın. Ben seni sahada hiç görmedim Sergen ve çok üzüldüm.

OLMADI BÜLENT UZUN

Gelelim Alpay'ın atılışına.. Tabii maçın içinde pek gözükmüyor. Hakem, Alpay'a faul verdi. Faul verince de sarı kart göstermek mecburiyeti vardı. Bir sarı kartı vardı, etti mi iki. Tabii, bu kartlar kırmızıya dönüştü. Sonra televizyondan izleyenlerden öğrendiğim kadarıyla, Alpay hiç temas dahi etmemiş. O zaman olmadı Bülent Uzun. Dün akşam Fenerbahçe'yi yakanlardan biri oldun. Zira buna itiraz eden Ogün'ü belki haklı olarak attın, ancak Ogün'ün itirazına neden olan pozisyonda çaldığın düdük çok yanlışmış. F.Bahçe'nin toparlanması için çok zaman lazım. Şu anda gözüken şu ki, Fenerbahçe'de daha bir takım oyunu yok, ortada bir takım da yok. Trabzonspor'da kaleci Metin, Tamer, Cem, Osman, Vugrineç, Yusuf çok iyi oynadılar. Fatih'e birkaç sözüm var. Fatih, sen iyi bir oyuncusun. Çok da çabuksun. Ancak her dakika yerdesin. Sedye ile çıkıyosun, bir dakika sonra oyuna giriyor, tazı gibi koşuyorsun. Bu olmadı. Ahmet Suat onu çıkarmak için geç bile kaldı. Tebrikler Trabzonspor. Böyle bir galibiyete başkanınız M.Ali Yılmaz ve sizin çok ihtiyacınız vardı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!