Turgay Şeren: Çözüm, Haluk Ulusoy'da

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Çözüm, Haluk Ulusoyda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 1999 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Tribün anarşisini nasıl önleriz diye herkes kalemi eline aldı, ben de dahil yazmaya başladık. Ancaak ben yazımda çok basit bir uygulamayla çözümü de önerdim. Şimdi top Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'dadır. MHK Başkanı Hilmi Ok'u çağıracak, Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarını da etrafına toplayacak ve lig maçlarını yönetecek hakemlere şu uyarıyı yapacaklar: ‘‘Arkadaşlar’’ diyecekler, ‘‘Polisiye tedbir dedik, işin içinden çıkamadık. Bakanlık seviyesinde valileri topladık bir sürü öneriler kağıt üzerinde kaldı. Emniyet müdürleri statlara polis yığdı, gene işin içinden çıkamadık. TSYD Kupası maçları gösterdi ki, önümüzdeki Türkiye Birinci Ligi maçları savaşa gebe. Her iki kulüp taraftarları önlenemeyecek büyük kavgaların içine çekilecek. Ölen ölecek, hayatta kalan kalacak. Haa, şimdi burada bize büyük bir görev düşüyor. Ben Futbol Federasyonu Başkanı olarak, MHK Başkanı Hilmi Ok'un yanında hakemlere şu yetkiyi veriyorum; zira bu yetki bende var. Ben, Türk futbolunun tepesindeki koltukta oturan kişiyim. O zaman bu olaya çözüm getirmek benim hem görevim, hem de mecburiyetim. Bundan böyle koro halinde hakemlere, rakip takımlara yapılan çirkin tezahüratlarda hakem oyunu durduracak, hoparlörlerden birinci anonsunu yaptıracak. Eğer çirkin koro ana avrat küfürleri sürdürüyorsa ikinci ihtarını gene hoparlörlerden yaptıracak. Haa, baktı ki olay durmuyor, düdüğünü uzun uzun çalacak ve stadı terkedip evine gidecek. Sonra ne mi olacak? Futbol Federasyonu toplanacak, sahadaki skor ne olursa olsun, yarıda kalan maç 1. dakikadan itibaren yeniden seyircisiz oynanacak.’’

HALUK MASAYA YUMRUĞUNU VUR

Kardeşim Haluk, sen böyle bir basın toplantısı yap, masaya yumruğunu vur. Hangi kulübün sahasında bu çirkin olay yaşanmışsa, hakem maçı durdursun ve bir daha başlatmasın. Maçı da tekrar seyircisiz oynat, ceza kurulun da o kulübe 1, 2, 3, kaç maç seyircisiz oynama cezası verecekse versin. Göreceksin belki bir iki takımın sahasında daha bu aşağılık olaylar yaşanacak, sonunda tribünler sükunete kavuşacak.

Dün, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Faruk Süren'in beyanını okudum. Süren diyor ki; ‘‘Ali Sami Yen'de de böyle olaylar yaşanırsa -ki bana göre yaşanıyor- o zaman Galatasaray'ın maçlarını da seyircisiz oynatın.’’ Faruk Süren'in bu çağrısına bravo dememek, alkışlamamak mümkün değil. Ancaak, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı'nın bu çağrısına Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer spor kulüplerimizin başkanları da katılmalı. Belki o zaman Türk futbolunda mutlu sona erişilir.

Benim kanım şu: Bugüne kadar herkes konuştu, herkes önlem paketi ortaya koydu, komisyonlar toplandı ama hiçbir netice alınamadı. Sen Haluk Ulusoy ve siz Türkiye Futbol Federasyonu üyeleri, maçı yönetecek hakemlere bu yetkiyi verin, hakemlerin arkasında durun. Tek çözüm bu. Yoksa baş suçlu sen olursun Haluk.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!