Turgay Şeren: Ayıp ettik

Güncelleme Tarihi:

Turgay Şeren: Ayıp ettik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 1999 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

GALATASARAY ve Milli Takımımız başarıdan başarıya koştu. Mustafa Denizli'nin yönetimindeki Türk Milli Takımı amacına ulaştı. Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye temsil edilecek. Fatih Terim'in teknik direktörlüğündeki Galatasaray Türkiye liginde üç yıl şampiyon oldu. Ayrıca UEFA Kupası'nda da Bologna karşısında deplasmanda yine müthiş oynadı ve gerekli 1-1'lik sonucu aldı. Tabii hepimiz mutluyuz. Bu başarıda büyük söz sahibi olan Fatih'i ve Mustafa'yı hep alkışladık. Futbolcuları ayrı övdük. Ancak galiba biraz ayıp ettik.

RIZA VE NURETTİN

Milli Takımımızda bir antrenör var, Rıza Çalımbay. Şöyle bir hatırlayın, Rıza futbolcuyken de, Beşiktaş kaptanı olduktan sonra da hep önüne bakardı, sessizdi. Şimdi de kafasını yerden kaldırmıyor. Varlığını hiçbir zaman belli etmedi. Onu Mustafa'nın yanında, Milli Takımın başında maç öncesi futbolcu arkadaşlarını ısıtırken hep gördüm. Ancaak görmenin ilerisinde asla Rıza'yı hatırlamadım. Ve benim gibi de kimse hatırlamadı. Tabii aynı sözlerim Milli Takımlar kaleci antrenörü Nurettin Yıldız için de geçerli. Onu da unuttuk. Antrenmanlardaki kalecilerle olan çalışmalarını, akıttığı teri gözardı ettik. Gecikmiş de olsa ben Türk ulusunun hislerine tercüman olayım.

Sevgili kardeşim Rıza ve Nurettin, ulus olarak Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası eleme maçlarında gösterdiği başarılardan dolayı sizleri kutluyoruz. Ve inanıyoruz ki ileride çok daha iyi yerlere geleceksiniz, daha da başarılı olacaksınız.

TERİM'İN EKİBİ

Fatih Terim her zaman ‘‘Bu bir ekip çalışmasıdır’’ der. Fatih'in beğendiğim en güzel sözlerinden biridir bu. Yani ‘‘Başarımın temelinde yanımdaki arkadaşlarımın büyük rol var’’ demek ister. Ben bir iki kez Müfit'ten, Bülent'ten, Eser'den bahsettiğimi hatırlıyorum. Onların da Galatasaray'ın içinden yetişmiş, uzun yıllar sarı kırmızılı ekibe sırtlarındaki forma ile hizmet etmiş yürekli insanlar olduğunu yazdım. Ancaak tıpkı Rıza ve Nurettin gibi onları da Galatasaray'ın Avrupa ve Türkiye'deki başarılarından sonra unuttuk ve onlara da ayıp ettik.

Galatasaray'ın Avrupa Kupası maçlarında attığı gollerden sonra çekilen fotoğraflara dikkat ettiniz mi? Fatih'in boynuna ilk atlayanların kimler olduğunu gördünüz mü? Sevinç çığlıkları atanların başında gelenlere şöyle dikkatli baktınız mı? Eğer atladıysanız ben size hatırlatayım, bizim Müfit, Bülent ve Eser. Eser için çeşitli sipekülasyonlar yapıldı. Ben hep aksini söyledim, ‘‘Sen çok iyi bir kalecisin, çok da iyi bir çalıştırıcısın’’ dedim. İşte Taffarel ortada. Kısa bir bocalama devresi geçirdi, şu anda Galatasaray'ın en iyi oyuncularından biri.

ÜÇ YÜREKTEN YARDIMCI

Müfit ve Bülent her dakika Fatih'in yanında ama asla önünde değil. Dikkat edin fotoğraflarda üç beş adım mesafeleri var, onun arkasında duruyorlar. Yani ‘‘O herşeyimizdir, bize ona yardım ediyoruz’’ demek istiyorlar. Tabii anlayanlara.

Her başarının altında liderler büyük rol oynar. Kolay lider olunmaz. Fatih ve Mustafa bu çizgiyi yakaladı ve aştı da. Ancak şöyle bir eşeledikten sonra bu başarıda pek çok insanın az ya da çok payı olduğu da gözükür. Neyse, galiba yukarıda yazdıklarımla genç yardımcılara geç de olsa teşekkür etme fırsatını buldum. En azından yarından erken.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!