TÜRFAD Alsancak Stadı'nın yıkılmasına karşı

Güncelleme Tarihi:

TÜRFAD Alsancak Stadının yıkılmasına karşı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2012 14:30

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Vreskala, Alsancak Stadı'nın yıkılmasına karşı olduklarını söyledi.

Bahri Vreskala, yönetim kurulu üyeleriyle Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Alsancak Stadı'nın yıkılarak yerine alışveriş merkezi yapılmak istendiğini ve bu tür tartışmaları “hayretle” izlediklerini belirtti.

Alsancak Stadı'nın İzmir'in simgelerinden biri olduğunu kaydeden Vreskala, şöyle konuştu:
“Alsancak Stadı, İzmir kulüplerinin maçlarını oynadığı en önemli statlardan biridir. Herkesin bu statta bir anısı vardır. Alsancak Stadı yerinde kalmalıdır. Ya yıkılarak yeniden yerine stat inşa edilmeli, bu mümkün değilse revizyonu yapılmalıdır. Gerekirse yönetim binası yıkılmalı, buraya bir kale arkası tribün yapılmalıdır. İzmir deprem bölgesi, gerekiyorsa açık tribünden başlanmak üzere stat yenilenebilir. Alsancak Stadı'nın yerine bir alışveriş merkezi yapılırsa kentin trafiği kilitlenir. Statta haftada iki maç oynanıyor ve hafta sonları olduğu için yoğunluk olmuyor. Stat kentin merkezinde olduğu için bütün takımların taraftarları rahatlıkla ulaşabiliyor. Gaziemir'de oturan bir Altay taraftarı yeni yapılacak Örnekköy Stadı'na gider mi?”

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı ve Fiyapı İnönü Stadı'nın da kentin merkezinde olduğunu sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!