Turdan sonra geliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Turdan sonra geliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2010 00:00

Lazio Kulübü’nden transfer edilen Arjantinli futbolcunun bonservisine 5 milyon Euro ödenecek. Aslan, OFK Belgrad’ı elerse Ledesma ve mutabakat sağlanan diğer yabancı oyuncu ile sözleşme imzalanacak.

Haberin Devamı

LORİK Cana ve Juan Pablo Pino’nun transferlerinin ardından suskunluğa bürünen G.Saray, beklenen hamleyi Çizme’de gerçekleştirdi. Sarı kırmızılılar, uzun süredir peşinde olduğu Cristian Ledesma’nın yanı sıra adı sır gibi saklanan bir yabancı oyuncu ile anlaşmaya vardı. Bu iki isim, sarı kırmızılı takımın OFK Belgrad’ı eleyip, UEFA Avrupa Ligi’nde tur atlamaları halinde resmi imza için İstanbul’a gelecek. Lazio’nun Arjantinli yıldızı Ledesma’nın G.Saray’la 3 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor. Hürriyet’in 29 Haziran 2010’da ilk temasların yapıldığını önceki gün de bu transferin yüzde 90 bitirildiğini duyurduğu Ledesma’nın sarı kırmızılı kulübe gelişi şöyle gerçekleşti...
Sezgin bitirdi
İtalya’da yaşaan FIFA menajeri Ali Güven, G.Saray Kulübü Başkanı Polat’ın talimatı üzerine Ledesma’nın menajeri Giorgio ile bir hafta önce temasa geçti. Ardından Sportif Direktör Adnan Sezgin devreye girdi. Dört gün önce Almanya’dan İtalya’ya geçen Sezgin, Lazio Kulübü ile masaya oturarak bonservis pazarlığı yaptı. İtalyan kulübünün yöneticileri kapıyı 8 milyon Euro’dan açtı. Ledesma’nın Lazio’dan oynamak istememesini koz olarak kullanan Adnan Sezgin, sıkı bir pazarlığın ardından rakamı 5 milyon Euro’ya çekmeyi başardı.
Polat talimat verdi
Mutabakata varılmasından sonra G.Saray’ın Ledesma ile anlaşmaya vardığı yetkili ağızlarca da doğrulandı. G.Saray Kulübü Başkanı Adnan Polat’ın takımın OFK Belgrad’ı eleyip, UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam etmesi durumunda bu transferin duyurulması konusunda talimat verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Ya imzala ya da git!

LEDESMA 4 yıldan bu yana formasını giydiği Lazio’da kulüp başkanı Claudio Lotito ile tartışınca taraflar arasındaki ipler koptu. Geride kalan sezonda uzun süre kadro dışı bırakılan Arjantinli futbolcu bu yüzden Lazio’da istikrarı yakalayamadı. Lazio’nun teknik direktörü Edoardo Reja, Ledesma’nın geçtiğimiz hafta G.Saray ile görüştüğünü öğrenince, Arjantinli yıldıza rest çekti; “Ya önerdiğimiz 5 yıllık kontratı imzala ya da kendine kulüp bul! Kararını hemen ver.”

Haberin Devamı

Ledesma Kimdir?

* Adı soyadı: C.Daniel Ledesma
* Doğum Tarihi: 24.09.1982
* Yaşı: 28
* Uyruğu: Arjantin
* Mevkii: Orta saha
* Oynadığı Kulüpler: Boca Juniors, Lecce, Lazio

Lazio’da ne yaptı?

* 2006-2007: 33 maç, 2 gol, 8 asist
* 2007-2008: 32 maç, 3 gol, 3 asist
* 2008-2009: 34 maç, 2 gol, 1 asist
* 2009-2010: 13 maç, 0 gol, 2 asist

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!