Turan Hem Açılış Yaptı, Hem Müjde Verdi

Güncelleme Tarihi:

Turan Hem Açılış Yaptı, Hem Müjde Verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 11:32

DEVLET HASTANESİNE ANJİYO BİRİMİ AÇILDI

Çanakkale Devlet Hastanesinde ilk kez uygulamaya konulan ‘Anjiyografi Merkezi ve Palyatif Bakım Merkezi’ açılışları törenle yapıldı. Açılışta konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Lapseki ve Yenice Devlet Hastaneleriyle ilgili de 2 müjde verdi.
Çanakkale Devlet Hastanesinde ilk kez uygulamaya konulan ‘Anjiyografi Merkezi ve Palyatif Bakım Merkezi’ açılışları törenle yapıldı. Törene, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği genel Sekreteri Op. Dr. Tezcan Sezgin ve sağlık personeli katıldı. Açılışta konuşan Çanakkale Valisi Hamza Erkal, açılışı yapılan ünitelerin hayırlı olmasını dileyerek, “Çanakkale Valisi Hamza Erkal, “Hastanemiz yeni ve modern bir anjiyografi merkezine kavuşuyor. Bu bize mutluluk veren bir gelişme. Hepinizin malumu olarak, ülkemiz artık ekonomik yönden çok üst seviyede bir konumda. Dolayısıyla Türkiye’nin her tarafında hastaneler yenileniyor. Dikkat etmişsinizdir artık çok modern hastaneler yapılıyor. Çanakkale özelinde, özellikle depremden sonra hasar görmüş alanlar vardı. Onların hepsinin yenilenmesi yönünde projelerini geliştirmiş arkadaşlarımız. Hepsi zamanla yeni hastanelerine kavuşacaklar. Mekanlar, doktorlarımızın kalitesi ve tabi ki böyle modern cihazlarla donatılmış ünitelerin vatandaşlarımıza hizmet etmesi, bizim arzu ettiğimiz ve özellikle de son yıllarda devletimizin hedeflediği çalışmalar” dedi.
AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’de sağlık yatırımlarının artarak devam edeceğini belirterek, “Çok kıymetli bir ünitemizin açılışındayız. Hastanemize her geldiğimizde farklılıkların olduğunu, halkımızı memnun eden, sağlık anlayışımıza katkı sağlayan çalışmalar olduğunu çok büyük gururla görüyoruz. Ben emeği geçen, başta Genel Sekreterimiz olmak üzere herkesi kutluyorum. İnşallah Çanakkale’mize çok daha güzel sağlık hizmetlerini, hep birlikte uyumlu çalışmamızla, sayın Valimizin de katkılarıyla beraber vesile olacağız, katkı sağlayacağız. Bildiğiniz gibi, Çanakkale’de daha önce de böbrek nakil merkezi gibi, benzer kurumlar gibi çalışmalar yapılmıştı. Bugün de Çanakkale’mizde anjiyo merkezimizi açıyoruz. Artık Çanakkale’mizde hasta olup da anjiyo ihtiyacı olan vatandaşlarımız, Bursa’ya, Balıkesir’e İstanbul’a gitmek zorunda kalmayacaklar. En fazla köyünden buraya gelecek. İnşallah sağlık personelimizin de üstün gayretleriyle beraber az sorunla bu konular daha çabuk şifa vesilesi haline gelecek” diye konuştu.
Turan, Lapseki ve Yenice Devlet Hastaneleriyle ilgiliyeni gelişmeleri de paylaşarak, “Bizler sağlıkla ilgili her alanda, ısrara sağlıkla ilgili arkadaşlarımızın da talepleri doğrultusunda Ankara’ya gidiyoruz, geliyoruz çalışmalar yapıyoruz. Bugün bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum; Lapseki Devlet Hastanemizin, bazı teknik sebeplerden dolayı ötelenen ihale süreci vardı. Bugün resmiyet kazandı, sabahleyin internette yayınlandı. İnşallah 28 Kasım’da Lapseki’deki hastanemizin ihalesiyle yapımı başlıyor. Onun hemen sonrasında inşallah Yenice süreci aynı şekilde başlayacak. Onu da takip ediyoruz. Sağlıkla ilgili ne yapılsa azdır diye düşünüyorum. Tabi sağlık çalışanlarımızı zaman zaman ziyaret edyoruz. Çanakkale’de, görevli bir dokturumuzun başına gelen saldırıyı da kınıyoruz. Halkımızın bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini, temizlik görevlisinden, hasta bakıcı, hemşire doktorlarımıza daha hassas davranması gerektiğini ifade ediyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!